Natuur17.06.2016

Op reis naar Canada? Ontdek Newfoundland


Advertorial

Newfoundland behoort tot de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. Ze worden door de straat van Belle Isle gescheiden van het schiereiland Labrador. De provinciehoofdstad is ST. John’s en ligt op het zuidoostelijke punt van het eiland. De provincie kent een rijke historie met dank aan de Vikingen.

Er is veel natuur te vinden, zoals Barachois Pond Provincial Park en Marble Mountain. Die laatste is zeker in de winter aantrekkelijke bestemming voor wintersporters. Een deel van Newfoundland ligt in de Appalachen, het middelgebergte dat zich uitstrekt over de oostkust van de Verenigde Staten tot aan Newfoundland in Canada.

Ontdek de prachtige natuur in Newfoudnland
Ontdek de prachtige natuur in Newfoudnland

Cape Spear

Een publiekstrekker in Newfoundland is Cape Spear, meest oostelijk puntje van Newfoundland. Daar bevindt zich de oudste, werkende vuurtoren van Canada. In de tweede wereldoorlog werd hij gebruikt om St. John’s te beschermen. Waar Newfoundland zeker om bekend staat is het hondenras de Newfoundlander. Officieel is het een sledehond die gebruikt werd voor het waterwerk: het redden van mensen uit het water, het binnenslepen van vissersnetten en boten. Tegenwoordig worden Newfoundlanders gehouden als gezelschapsdier, om hun vriendelijke karakter.

Labrador

Labrador is een groot schiereiland in het oosten van Canada. Het wordt omringd door de Hudsonbaai, Saint Lawrencebaai en de Labradorzee. Hier kun je de Long Range vinden: een bergketen gelegen in het westelijke deel van Newfoundland. De Long Range is een onderdeel van de Appalachen. Labrador telt 27.860 inwoners, waarvan een derde deel bestaat uit Inuit en Innu. Inuit betekent ‘mens’ of ‘echte mens’. Het zijn de eskimo’s van Canada, al willen ze zo niet meer genoemd worden. In 1977 besloot men om het woord eskimo te vervangen voor Inuit omdat het beledigend kan klinken. De voertaal van de Inuit is Inuktitut. Hun cultuur kent geen rijke traditie, maar wel veel mythen en verhalen.

De Inuit kennen ook geen goden: ze vereren geesten. De grootste zijn; Sedna, Nanoek, Tekkeitsertok, Silla en Tarqiup. De geesten zijn vriendelijk geacht, maar gevoelig voor wangedrag. Hierdoor zien ze de geesten als bedreigend, vooral de zeegeest. Die stuurde slecht weer, slechte jachtresultaten en ziektes. Om ze te bezweren dragen ze amuletten, en spreken magische spreuken uit. Tegenwoordig hangen vele Inuit het Christendom aan.

Naast de Newfoundlander is er nog een bekend hondenras dat hier vandaan komt, namelijk de Labrador. Eigenlijk is het de Labrador-Retriever. Deze dieren werden oorspronkelijk gebruikt voor de visvangst. Net zoals de Newfoundlander hebben ze zwemvliezen tussen de tenen. De labrador is leergierig en intelligent. Nu is het een vriendelijke huishond, en erg lief met kinderen. Ook worden ze nog gebruikt voor de jacht, of als hulphond en blindengeleidehond. Het gedeelte van Labrador dat het dichtst bij Newfoundland ligt is het best bereikbaar, evenals de prachtige ruige oostkust.

De rest van Labrador is onherbergzaam, met de auto kun je hier nauwelijks terecht. Wel varen de veerboten Northern Princess en die van de Coastal Labrador Marine Service vanaf Newfoundland.

De Torngat Mountains zijn de Rockies van Labrador maar wel met een extreem, arctisch klimaat. Als de eerste bloemen weer bloeien, komen talrijke kariboes van de George River kudde (de totale kudde telt meer dan een miljoen dieren) weer terug naar hun zomerweiden. Wolven volgen de kuddes, terwijl zwarte beren, lemmingen en poolvossen ontwaken uit hun winterslaap. In het gebied komen ook ijsberen voor. Een unieke ervaring!

De beroemde vuurtoren van Cape SpearFoto: cookiesfordevo - Fotolia
De beroemde vuurtoren van Cape SpearFoto: cookiesfordevo - Fotolia
Torngat Mountains op schiereiland LabradorFoto: birdtherock.com
Torngat Mountains op schiereiland LabradorFoto: birdtherock.com

Als u naar Canada gaat, houd er dan rekening mee dat per 9 november 2016 de ETA voor Canada verplicht is!

Uw ETA voor Canada kunt u eenvoudig aanvragen via eVisa application services. Voor alle informatie over ETA voor Canada kunt u terecht op de website etacanada-aanvragen.nl

Wie is eVisa Application Services?

eVisa Application Services is een jong en enthousiast team die het de klant zo gemakkelijk mogelijk wil maken op het gebied van aanvragen van verschillende visa. Zij zijn dan ook service- en klantgericht. Ze houden zich bezig met alles omtrent het aanvragen en verwerken van verschillende soorten reistoestemmingen en e-visums.

Wat doen zij?

Naast de ESTA voor Amerika en het e-visum voor Turkije helpen zij klanten nu ook met het aanvragen van een ETA voor Canada. Wanneer u een aanvraag indient, verwerken ze deze handmatig om het aanvraagformulier op fouten te controleren. Eventueel gevonden fouten zullen altijd eerst kortgesloten worden met de klant. Helaas kunnen niet alle fouten voorkomen worden, denk bijvoorbeeld aan een typefout in een naam. Deze zijn bijna niet te controleren. Maar wanneer dit gebeurd, zullen zij de klant altijd zoveel mogelijk tegemoet komen.

Wat zijn de voordelen?

U bent nu nog niet verplicht om een ETA aan te vragen. Maar zou u dat wel alvast doen, dan heeft u het voordeel dat u alvast gescreend bent en bij eventuele problemen bij de aanvraag kunnen deze tijdig verholpen worden. Een ETA Canada is 5 jaar geldig dus daar hoeft u het niet voor te laten om deze nu al aan te vragen. Het ETA formulier van eVisa Application Services bevat ingebouwde controles, zodat de meest gemaakte fouten al voorkomen kunnen worden. Dit scheelt de klant extra kosten. Daarnaast is het aanvraagformulier voorzien van extra informatie en wordt er per vraag uitgelegd wat er precies van de klant verwacht wordt wanneer de klant op de ‘i’ klikt.

Zij bieden een Nederlandse klantenservice aan welke zowel telefonisch per e-mail goed te bereiken is. Tegenwoordig beschikken zij ook over een chatfunctie. Wanneer de klant voor deze functie kiest, krijgt de klant altijd direct antwoord.

Daarnaast heeft de klant meerdere betaalmogelijkheden namelijk; iDeal, Bancontact/Mister Cash, Visacard, Mastercard en eMaestro. Ze zijn dus niet verplicht om met een creditcard te hoeven betalen. De klant kan dus op eigen oude vertrouwde manier betalen.

Het komt natuurlijk wel eens voor dat de klant niet over een printer beschikt, of de inkt is op. In dit soort gevallen kan de klant er voor kiezen om voor 3 euro extra hun reistoestemming via de post te laten versturen.

Wat vinden klanten van eVisa Application Services?

Zij werken met een online beoordelingssysteem genaamd Kiyoh. Klanten worden uitgenodigd om hun service te beoordelen nadat ze een aanvraag hebben ingediend. Zij scoren een 8,6 en 98% van de klanten die eVisa Application Services beoordeelt hebben bevelen hun aan.

Nu alvast een ETA aanvragen? Klik dan hier.

eta-aanvragen-canada
eta-aanvragen-canada

Foto header: birdiegal – Fotolia.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Canada

Bewonder de magische ijsbubbels in Abraham Lake in Canada

Abraham Lake is een groot stuwmeer gelegen in de Canadese provincie Alberta, in de uitlopers van de Rocky Mountains. Ieder jaar in de winter vindt hier een uniek natuurfenomeen plaats. In het bevroren water van Abraham Lake ontstaan zogenaamde ijsbubbels. En dat is zo'n magisch zicht, dat wil je een keer van dichtbij meemaken!

Winter25.01.2024

Bewonder de magische ijsbubbels in Abraham Lake in Canada

De 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien!

Aurora Borealis, het noorderlicht, is een van de meest bijzondere natuurfenomenen. Het is de mooiste lichtshow ter wereld, aan ons gegeven door Moeder Natuur. Je kunt het noorderlicht alleen zien als het donker is en dan...

Natuur21.11.2023

De 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien!

Winter in Canada: ontdek Edmonton en ga skiën in Marmot Basin

Canada is een betoverende winterbestemming die op ieders bucketlist thuishoort. De witte bergtoppen van de statige Rocky Mountains vormen het decor voor een onvergetelijke wintervakantie. Daartussen vind je zeker ook bij...

Winter03.10.2023

Winter in Canada: ontdek Edmonton en ga skiën in Marmot Basin

De 6 meest verrassende plekken in Oost-Canada om juist nu te ontdekken

Canada is een erg populaire vakantiebestemming. De meeste reizigers gaan naar de grote steden, beroemde trekpleisters als de Niagara Falls en Vancouver, of reizen naar British Columbia en Alberta in West-Canada om de ade...

Natuur13.02.2023

De 6 meest verrassende plekken in Oost-Canada om juist nu te ontdekken

Zo vlieg je ‘duurzaam’ naar Canada

Last van vliegschaamte? Maar wil je wél de wereld ontdekken? Dan hoef je de komende jaren niet per se thuis te blijven. Duurzaam reizen is gelukkig niet langer een trend, nog even en het is de standaard. De luchtvaarti...

Vliegen10.10.2022

Zo vlieg je ‘duurzaam’ naar Canada

Dit is de ultieme route voor een roadtrip door Canada!

Dit is wat je noemt een échte roadtrip, door Canada, een van de allermooiste landen ter wereld. Het is een droombestemming voor een roadtrip want alles wat je zoekt voor zo'n soort vakantie ga je hier vinden. Kilometers...

Ontspanning12.04.2022

Dit is de ultieme route voor een roadtrip door Canada!

de 8 mooiste stops
Athabasca Falls is de mooiste waterval in Jasper, Canada

De Canadese provincie Alberta is een natuurparadijs. Met ruige natuur, paradijselijke bergmeren en eeuwig besneeuwde bergtoppen is het een regelrechte droombestemming. Winters zijn er lang en ijskoud, maar daar weten ze...

Natuur09.02.2021

Athabasca Falls is de mooiste waterval in Jasper, Canada

Maligne Canyon: ontdek deze waanzinnig mooie kloof in Canada

Maligne Canyon is een diepe kloof in de Canadese Rocky Mountains. Je vindt Maligne Canyon in het Jasper National Park, een van de mooiste natuurparken van heel Canada. De kloof ligt op slechts 10 minuten rijden van het d...

Natuur31.01.2021

Maligne Canyon: ontdek deze waanzinnig mooie kloof in Canada