Ontspanning19.07.2014

De leukste spelletjes voor in de zomer


Waterballonnengevecht en wedstrijdje hoogste bommetje

It’s summer! Eindelijk is de zomer echt doorgebroken en kunnen we massaal genieten van zon, zee en strand. Bij zomer hoort ook lekker buiten zijn met zijn allen en spelletjes spelen. Op zoek naar een leuk spelletje? Dit zijn de 10 leukste spelletjes voor de zomer. Kind if niet, dit is voor iedereen leuk! Enjoy!

Waterballonnengevecht

Een waterballonnengevecht is natuurlijk het allerleukste spel voor de zomer. Je hebt hier kleine ballonnetjes voor nodig, dus niet die grote die je opblaast voor een verjaardag. Deze koop je bij een speelgoedwinkel, maar ook budgetdrogisterijen of winkels met euroknallers verkopen in de zomer deze kleine ballonnetjes. Vul ze met water zodat er spanning op staat, en ga overgooien. Ga net zolang door tot er eentje barst, maar dat is vaak in de zomer juist het doel!

Beachballen

Een dagje strand is niet compleet zonder een potje beachballen. Je hebt twee houten rackets nodig, een soort grote pinpongbat, en een klein balletje. Ga overspelen in het water, zodat je lekker kunt duiken naar iedere bal, of speel in het losse zand zodat je ook nog wat calorieën zult verbanden.

Meer weten over hoe je een strandvakantie toch actief kunt maken? Lees dan onze tips

En tussen de spelletjes door, lig je natuurlijk te genieten van de zon en het strand! 
En tussen de spelletjes door, lig je natuurlijk te genieten van de zon en het strand! 

Flesjesvoetbal

Verzamel een paar lege flessen en vul ze met water. Speel een potje voetbal en probeer andermans flesje om te schoppen. Je mag je eigen omgeschopte fles pas weer rechtop zetten zodra je de bal te pakken hebt. Degene bij wie de fles het langste vol blijft, is de winnaar.

Hoogste bommetje

Niet iedereen aan het zwembad zal het leuk vinden dat je dit spelletje speelt, maar een wedstrijdje wie het hoogste bommetje kan maken is zó leuk! Iedereen krijgt drie pogingen en degenen die met zijn of haar bommetje het water het hoogst kan laten opspatten wint de wedstrijd. De inzet is een lekker ijsje.

Tafeltennis

Wie heeft er vroeger op de camping niet meegedaan met ‘rond de tafel’? Al tafeltennissend ren je rond de tafel om de bal terug te spelen. Ben je met een grote groep dan lukt het nog best aardig, maar zodra de groep kleiner wordt, is het echt rennen geblazen. Het enige wat je nodig hebt is een paar tafeltennisbats, een pingpongbal en een tafeltennistafel. Ongetwijfeld is er animo genoeg om dit spel mee te spelen.

Yahtzee

Dit spel is meer iets voor de lange zomeravonden. Het is een klassieker, maar voor op vakantie is en blijft het een van de leukste spellen om te spelen. Wel even van tevoren een boekje kopen en een beker met vijf dobbelstenen.

Jokeren

Dit kaartspelletje speel je met minimaal twee personen en lijkt op Rummikub. Je begint met Jokeren met 13 kaarten en maakt setjes van dezelfde kaarten of opvolgende kaarten. Het spel kan in een paar minuten gespeeld zijn, maar het kan ook zomaar een minuut of twintig duren. Verslavend is het absoluut, want voor je het weet zit je te hele avond te jokeren. 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.