Ontspanning27.12.2021

Deze treinverbindingen maken reizen binnen Europa in 2022 nog makkelijker


Reizen met de trein is ideaal. Je hoeft eigenlijk alleen maar te gaan zitten en wachten tot je op je bestemming bent. Onderweg kun je relaxen, werken (want de meeste internationale treinen hebben goedwerkende wifi!) of een beetje naar buiten staren. En neem je een nachttrein? Dan word je de volgende ochtend wakker in een ander land. Het aantal internationale treinverbindingen wordt de komende jaren flink uitgebreid. Ook vanuit Nederland wordt het op die manier steeds gemakkelijker om verder met de trein te reizen. Dit zijn de handigste internationale treinverbindingen in 2022! Een aantal oude bekende routes en een paar nieuwe connecties.

Amsterdam – Zürich

Sinds deze maand kun je met de nachttrein van Amsterdam naar Zürich reizen. Ook een uitkomst voor wintersporters die zonder auto naar Zwitserland gaan. Je kunt opstappen in Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Er is ook een dagelijkse verbinding die overdag rijdt. Vanaf Zürich vertrekken dan weer behoorlijk wat verbindingen naar andere bestemmingen, zoals Bologna of Graz.

Boek hier je ticket voor de trein naar Zürich.

Amsterdam – Londen

Hoewel deze uitstekende verbinding midden in de coronatijd is gestart, lijkt de Eurostar naar Londen nu al een groot succes te zijn. De trein rijdt rechtstreeks van Amsterdam en Rotterdam naar London St. Pancras. Je staat dan in iets meer dan 4 uur in het hartje van de stad. Daar kan eigenlijk geen vlucht tegenop!

Boek hier je treinticket naar Londen.

Thalys naar Brussel, Parijs en de Franse Alpen

Het blijft een ideale manier om naar Brussel en Parijs te reizen: de Thalys. De trein is onverminderd populair en dat begrijpen we heel goed. Je staat zo snel in hartje Parijs, daar kan geen autorit tegenop. En de trein vertrekt maar liefst 10 keer per dag vanaf Amsterdam via Schiphol en Rotterdam. Je kunt in de wintermaanden ook rechtstreeks naar de Franse Alpen reizen met de Thalys. Je stapt uit in Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-la-Plagne, Landry of Bourg-Saint-Maurice.

Tickets voor de Thalys naar de Franse Alpen boek je hier. Wil je naar Brussel of Parijs met de trein? Die tickets vind je hier.

Naar Duitsland met de trein

De treinverbindingen naar Duitsland vanaf Nederland zijn goed en je bent met de intercity vanaf Amsterdam binnen 6 uur en 20 minuten in de hoofdstad Berlijn.

De ICE International is een hogesnelheidstrein en rijdt rechtstreeks van Nederland naar onder andere Düsseldorf, Keulen en Frankfurt. Als je overstapt kom je ook gemakkelijk met de trein in andere Duitse steden. Je kunt opstappen in Amsterdam, Utrecht of Arnhem.

Treinen naar Duitsland boek je hier.

Avatar foto
Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en reisblogger. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land: elke plek heeft iets speciaals. Ook in haar vrije tijd pakt ze graag haar koffers en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Treinreizen

Vijf redenen om met de trein op wintersport te gaan

Duurzaam wintersporten wint steeds meer aan populariteit. Dat is ook wel nodig, want door de klimaatverandering worden de wintersportseizoenen steeds korter. De belangrijkste beslissing om de klimaatbelasting zo veel mogelijk te beperken, begint al thuis.

Winter07.02.2024

Vijf redenen om met de trein op wintersport te gaan

De Thalys heet nu Eurostar: goedkope treintickets naar Parijs en Brussel

De vertrouwde Thalys, de super snelle trein naar onder andere Parijs, heeft een nieuwe naam. Vanaf nu heet deze trein de Eurostar. Thalys is sinds oktober 2023 Eurostar geworden. Nog steeds is het een hogesnelheidstrein die rechtstreeks van Amsterdam via Rotterdam naar Antwerpen, Brussel en Parijs rijdt. En dat kan op dit moment voor een zeer voordelig tarief.

Algemeen16.01.2024

De Thalys heet nu Eurostar: goedkope treintickets naar Parijs en Brussel

Dit is de langste treinreis ter wereld: van Portugal naar Singapore

De langste treinreis ter wereld die je kunt maken beslaat meer dan 18.000 kilometer en loopt van Portugal naar Singapore.

Algemeen31.12.2023

Dit is de langste treinreis ter wereld: van Portugal naar Singapore

+ tips voor een mooie treinreis in Europa
De voordelen van reizen met de nachttrein

Reizen met de trein heeft zoveel voordelen ten opzichte van de auto of het vliegtuig. Niet alleen duurzaamheid is een gunstig aspect aan deze manier van reizen, er zijn nog veel meer voordelen. Maar hoe zit het met de na...

Algemeen25.11.2023

De voordelen van reizen met de nachttrein

ga ook op slaapavontuur
Je kunt nu met de TUI nachttrein op stedentrip naar Praag en Dresden

De trein is steeds vaker een goed alternatief voor het maken van een vliegreis. Treinreizen is een duurzame en comfortabele manier van reizen, die ook steeds betaalbaarder wordt. Vanaf eind april komt daar ook een stede...

Stedentrips24.03.2023

Je kunt nu met de TUI nachttrein op stedentrip naar Praag en Dresden

Een stedentrip naar Praag met de nachttrein

Reis met de trein door Europa. Laat het landschap aan je voorbij razen, terwijl je een boek leest of een dutje doet. Het is een ideale manier om op een rustige tempo naar een bestemming te komen. Bovendien is het duurzaa...

Stedentrips15.09.2022

Een stedentrip naar Praag met de nachttrein

7 geweldige stedentrips per trein

Ben je op zoek naar een bestemming voor je volgende stedentrip? Deze 7 steden zijn vanaf Nederland gemakkelijk per trein bereikbaar. Zo vermijd je de eventuele drukte op Schiphol en reis je een stuk duurzamer. Je doet er...

Stedentrips12.09.2022

7 geweldige stedentrips per trein

Met de nachttrein op wintersport: neem de TUI Ski Express

In Nederland in de trein stappen en de volgende ochtend (uitgerust) wakker worden in de bergen, klaar om te gaan skiën. Het kan deze winter, als je de nachttrein naar Oostenrijk neemt. TUI komt vanaf deze winter namelij...

Winter25.08.2022

Met de nachttrein op wintersport: neem de TUI Ski Express

vanaf december 2022