Het kweken van mosselen gebeurt hier op een andere manier dan dat wij dat kennen in Nederland. Hier in Frankrijk worden de mosselen aan palen gekweekt (bouchots) en is de officiële naam Moules Bouchots. In Nederland worden de mosselen in kousvormige netten gekweekt die met name in de Oosterschelde en de Waddenzee hangen. Het heldere water is hier meer planktonrijk dan in Frankrijk waardoor het kweekproces ook sneller gaat.
De Fransen geloven echter heilig in hun kweekmethode en claimen dat deze manier een vollere smaak van de mosselen oplevert. Zonder ze zelf te eten denk ik dat de ‘smaak van de cultuur’, heerlijk onder een parasol met een glas wijn of een koud biertje op een terras in Frankrijk met 29 graden ook wel iets doet met je smaakvoorkeur. De Franse mosselkwekers zijn stellig in hun stelling, hun mosselen zijn de lekkerste ter wereld dus gaan we dat niet tegenspreken.
De palen met de jonge mosselen worden door speciale boten (platbodems) in het open water geplaatst. De zelfde boten halen met behulp van speciale kranen later de palen met de inmiddels volwassen mosselen weer uit de zee.