Ontspanning07.06.2015

Lekker weg in eigen land: Camperduin


Het is natuurlijk leuk om een verre reis te maken naar een of ander exotisch land. Maar sommige mensen vergeten hoe mooi Nederland wel niet kan zijn. En hoe leuk het is om ons eigen kleine kikkerlandje te verkennen.

Ik deed dat een aantal weken geleden ook en vertrok voor een weekendje naar Camperduin, een piepklein dorpje aan de kust bij Schoorl. Ik logeerde in het Camperduin Strandhotel, een gezellig hotel op steenworp afstand van het strand.

De hotelkamer in het gastvrije Strandhotel Camperduin
De hotelkamer in het gastvrije Strandhotel Camperduin

Bijzonder strand

Camperduin heeft een ontzettend bijzonder strand. Het is afgelopen jaar namelijk opgespoten, waardoor de duinen en het strand een stuk breder zijn geworden. Daarnaast is er ook een soort meer, de Lagune, ontstaan. Dat gaat in de toekomst gebruikt worden voor verschillende sportieve activiteiten, waaronder suppen. Het strand in Camperduin moest opgespoten worden omdat het niet meer voldeed aan de wettelijke veiligheidseisen. Er is tijdens het opspuiten maar liefst dertig tot 35 miljoen kuub zand verplaatst.

De nieuwe Lagune
De nieuwe Lagune
Het bijzondere strand bij Camperduin
Het bijzondere strand bij Camperduin

Omgeving

De omgeving in Camperduin is erg mooi. Je zit voor je gevoel een beetje in de middle of nowhere doordat het in de polder ligt, maar je bent zo in Schoorl en Alkmaar. Dat is ideaal, wanneer je bijvoorbeeld een minder warme dag treft.

Tips

Wanneer je nu besluit om een bezoekje te brengen aan Camperduin, is het echt een aanrader om een hapje te eten bij STRUIN. De strandtent boven op de duinen. Je kunt hier heerlijk eten en kijkt uit over het mooie strand en de duinen. Daarnaast is het ook erg leuk om een fiets te huren en over het fietspad door de duinen te fietsen. Een tip: kijk goed of het niet te hard waait! Dit zeg ik uit ervaring, want op de heenweg moest ik geen enkele keer trappen, maar op de terugweg kwam ik niet vooruit.

De onwijs mooie duinen!
De onwijs mooie duinen!

Logis

Het Strandhotel Camperduin is aangesloten bij Logis Hotels. Zij hebben 2.400 aangesloten hotels door heel Europa. Het leuke aan Logis Hotels is dat de eigenaren van het hotel onafhankelijk blijven. Hierdoor behoudt je in veel gevallen de gezellige kleinschalige sfeer.

Camperduin is een echte aanrader, wanneer je tot rust wil komen en genieten van ons kleine kikkerlandje!

Avatar foto
Sophie de Kok

Sophie studeert Journalistiek in Tilburg. Ze is dol op sushi en notitieboekjes. Ze schrijft het liefst over Kickstarter campagnes en blogt voor DutchCowboys, StyleCowboys en Travelvalley