Ontspanning26.07.2014

Lekkere playlist voor tijdens het inpakken van je koffer


Zomerse muziek om in vakantiestemming te komen

Een koffer inpakken voor je op vakantie gaat is altijd meer werk dan je denkt. De een vindt het heerlijk om te doen, maar de ander ziet er enorm tegenop. Al eerder schreven wij een artikel over hoe je het inpakken van je koffer leuker kunt maken, en ook minder stressvol. Door bijvoorbeeld een lekker drankje erbij te pakken. Maar ook muziek opzetten kan helpen om het leed dat kofferinpakken heet wat te verzachten. Daarom een lekkere playlist voor tijdens het inpakken van je koffer.

1. Anders Nilsen- Salsa Tequila

Zou het dé zomerhit van 2014 worden? De Noor Anders Nilsen heeft alle ingrediënten van een typische zomerhit samengevoegd, in het liedje Salsa Tequila. Eigenlijk is het niet meer dan een dance beat met wat Spaanse woorden, maar je komt er wel helemaal van in de vakantiestemming.

2. Ziggy Marley ft. U Roy – Fly Rasta

Ziggy Marley, zoon van Bob Marley, heeft dezelfde unieke reggaestem als zijn vader, en heeft onlangs weer een nieuwe cd uitgebracht. Een van de liedjes op zijn nieuwe cd is het nummer Fly Rasta, een liedje over dat je alles niet zo serieus moet nemen, en lekker door het leven moet ‘vliegen’. Vandaar de tittel Fly Rasta. Hoor je dit liedje, dan kan het bijna niet anders dan dat je helemaal in vakantiestemming raakt! Overigens kun je ook de hele cd van Ziggy aanzetten tijdens het inpakken, als je van dit genre houdt, want die is echt heerlijk!

3. Stromae – Alors On Danse

Het was de zomerhit van het jaar 2010 (ja, zo lang is het alweer geleden!). De Belg Stromae scoorde een enorme hit met het liedje Alors On Danse, een typsich zomers liedje, dat lekker blijft hangen. Al gaat de tekst over een veel zwaarder onderwerp, als je niet te goed luistert naar de woorden van Stromae, dan komt je hiermee in de stemming voor de vakantie en is het inpakken van je koffer niet echt een probleem meer.

4. Nico & Vinz – Am I Wrong

Nog twee Noren die deze zomer een hit te pakken hebben: Nico & Vinz met het liedje Am I Wrong. Je zou er eigenlijk ook de clip bij moeten bekijken als je je koffer aan het inpakken bent, want dan heb je zin om zo snel mogelijk in het vliegtuig te stappen naar de zon. Het liedje is niet heel nieuw meer, maar pas laat in Nederland doorgebroken. Op een lekkere playlist voor tijdens het inpakken van je koffer mogen Nico & Vinz wat mij betreft niet ontbreken.

5. Calvin Harris – Summer

Als er één nummer is dat je echt in vakantiestemming brengt is het deze zomer wel Calvin Harris met zijn nummer Summer. Een ontzettend lekkere dance beat die de rest van de dag in je hoofd blijft zitten. Waar je ook naartoe gaat op vakantie deze zomer, Calvin Harris zal je op veel plaatsen voorbij horen komen!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.