Ontspanning23.07.2024

12 onmisbare tips om te doen in West Zeeuws-Vlaanderen


Verstopt in het zuidwesten van Nederland ligt een uniek kustgebied dat je zomaar over het hoofd kunt zien: West Zeeuws-Vlaanderen. Het landschap is grotendeels vlak, afgewisseld met polders, dijken, uitgestrekte velden en pittoreske dorpjes. Het is de ideale plek voor een weekend weg of zelfs voor een langere vakantie in eigen land. Je komt er vanzelf tot rust.

Heb je zin om leuke dingen te doen, dan komt dit lijstje goed van pas. 12 onmisbare tips om te doen in West Zeeuws-Vlaanderen. Pak je fiets, trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door een bijzonder stukje Nederland!

Nog meer leuke tips vind je op de website van Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen.

1. Wandelen over de wallen in Retranchement

Retranchement is niet het eerste dorp met een unieke naam dat je tegenkomt in Zeeuws-Vlaanderen. Het ligt tegen de Nederlands-Belgische grens aan. En hoe Frans deze naam ook klinkt, het is ook een Nederlands woord dat ook in de Van Dale staat: retranchement betekent ’tweede wal’, de plek waar je je terug trekt als de eerste verloren gaat. Een toepasselijke naam: de wallen van Retranchement vormden ooit een verdedigingslinie die in 1604 (dat was tijdens de Tachtigjarige Oorlog) werden gebouwd.

Nu is het vooral een mooi gebied voor een wandeling die je meeneemt over dijken en weides. Je kunt de bordjes van de wandelroute volgen voor een wandeling van 3,7 kilometer. Onderweg kom je oude kanonnen tegen en ontdek je vooral hoe rustig het hier is. Je kunt midden in het dorp aan de route beginnen (in de Molenstraat of Dorpsstraat), de bordjes vind je vanzelf want Retranchement is piepklein. 

Maak een mooie wandeling over de oude wallen van Retranchement
Maak een mooie wandeling over de oude wallen van Retranchement

2. Bekijk de glazen kasten in Retranchement 

De inwoners van het dorpje Retranchement worden ‘mensenbranders’ genoemd. En dat is natuurlijk niet zomaar, het is ook geen aantrekkelijke bijnaam. Mocht je de wandeling over de wallen van Retranchement willen doen, begin dan aan de route bij de glazen kasten aan het einde van de Dorpsstraat. Daar kun je namelijk lezen hoe deze bijnaam is ontstaan.

Lang geleden brak de pest uit op een schip dat hier aan land wilde komen. Om te voorkomen dat deze ziekte ook in deze regio zou uitbreken – wat desastreus was in die tijd – werd besloten het schip in brand te steken. Met de ondankbare taak voor Janus die de brandende fakkel in de boot wierp. Van de bijnaam mensenbranders zijn de inwoners blijkbaar nooit meer afgekomen en in een poppenspel in glazen kasten wordt het verhaal nog eens uitgelegd.

De oude molen van Retranchement
De oude molen van Retranchement
Deze glazen kasten vertellen je waar de bijnaam 'mensenbranders' vandaan komt
Deze glazen kasten vertellen je waar de bijnaam 'mensenbranders' vandaan komt
Janus de mensenbrander
Janus de mensenbrander

3. Bezoek de kleinste stad van Nederland: Sint Anna ter Muiden

De strijd om de titel ‘kleinste stad van Nederland’ is nog niet definitief gestreden. Er zijn verschillende steden in de race, zoals Bronkhorst en Staverden, beiden in Gelderland. Maar ook in Zeeuws-Vlaanderen ligt een ‘stad’ die zomaar zou kunnen winnen. 

Sint Anna ter Muiden kreeg in 1242 stadsrechten. Het stadje diende als een van de voorhavens van het handelstraject over het water naar Brugge en bouwde zo in de middeleeuwen vermogen op. Sint Anna ter Muiden is dan ook de enige ‘stad’ die er vroeger ook stedelijk uit heeft gezien. 

Maar nu zeker niet meer. Het is piepklein en oogt onbewoond (ik heb begrepen dat de meeste panden in bezit zijn van Belgen die ze verhuren op Airbnb), al zouden er officieel 30 mensen moeten wonen. Toch is het leuk om hier even te stoppen om rond te wandelen. Een handjevol authentieke huizen, mooi aangekleed met bloemen en planten en een wapperend stadswapen. Meer is het niet, maar Sint Anna ter Muiden blinkt uit in eenvoud. 

Het beste uitzicht op Sint Anna ter Muiden heb je vanaf de 14e-eeuwse kerktoren van de Hervormde kerk. Die kun je op afspraak en onder begeleiding beklimmen. Deze toren is een rijksmonument, dus dat kan ook op de Open Monumentendag of op archeologiedagen.

Sint Anna ter Muiden van bovenaf
Sint Anna ter Muiden van bovenaf
Is dit dan de kleinste stad van Nederland?
Is dit dan de kleinste stad van Nederland?

4. Wandelen over de wallen van Sluis

Dé hotspot van West Zeeuws-Vlaanderen is het aantrekkelijke vestingstadje Sluis. Het is eigenlijk altijd druk in ‘Sluus’ – zoals de Zeeuwen zeggen – maar het is dan ook een bijzonder fraai stadje om te zien.

Het beste kun je eerst om Sluis heen wandelen voor je de straatjes bewandelt. Ook rondom Sluis lopen mooie oude stadswallen die je allerlei mooie doorkijkjes bieden. De wallen van Sluis zijn gebouwd met hetzelfde doel als in Retranchement: het zijn 600 jaar oude verdedigingsmuren, want ook Sluis bloeide op als handelsstad.

Doe je de complete wandeling, dan is het een route van 4,5 kilometer die je deels ook door het stadje zelfs leidt. Al kun je de route ook iets inkorten. Ik zou de lange route doen, want de natuur rondom Sluis is groen en bijzonder fraai en wil je niet missen.

▸ Tip: Ook door Sluis loopt een klein stukje van de beroemde pelgrimstocht Camino de Santiago. Hier vind je het stukje van de route van Sluis naar Damme in België.

Wandel over de wallen van Sluis
Wandel over de wallen van Sluis

5. Beklim het Belfort in Sluis

In Sluis kun je je prima vermaken. Met een lekkere lunch op het terras, een middagje winkelen of je kunt zelfs met waterfietsen eropuit. Maar er is één ding dat je niet mag missen.

Het Belfort is het hoogste gebouw van Sluis. De 56 meter hoge toren zie je overal bovenuit steken. Een belfort is een middeleeuwse wachttoren, niet te verwarren met een kerktoren, die vroeger simpelweg fungeerde als uitkijktoren. In België zie je ze wel vaker: Brugge, Gent en Antwerpen hebben allemaal een belfort. En Sluis dus ook – de enige in Nederland. Eeuwen later is het doel misschien veranderd, want nu beklim je de toren voor ontspanning, maar het uitzicht is nog steeds heel goed. Omhoog dus.

In het Belfort zit ook het museum van Van Dale, bekend van de woordenboeken. Meneer van Dale – voormalig schoolmeester – kwam namelijk uit Sluis. Op de tweede verdieping zijn de oudste versies van de Dikke van Dale te bekijken, maar neem vooral het smalle trapje omhoog naar het uitkijkpunt in de toren van het Belfort. Het zijn slechts 90 treden naar de top – goed te doen dus. Van bovenaf ziet alles er nog mooier uit, ook dit stadje. Ga op de terugweg ook nog even kijken in de oude raadzaal van de toren, met middeleeuws behang van goud: mooi om te zien!

Het beroemde Belfort van Sluis
Het beroemde Belfort van Sluis
Klim de smalle toren omhoog voor mooi uitzicht
Klim de smalle toren omhoog voor mooi uitzicht
Loop 360 graden rond voor het mooiste uitzicht
Loop 360 graden rond voor het mooiste uitzicht

6. Proef een Zeeuwse Bolus bij bakkerij Sint Paulus in Sluis 

Je kunt Sluis niet verlaten zonder ook wat te eten. En een must als je in Zeeuws-Vlaanderen bent is natuurlijk een échte Zeeuwse bolus eten. Een zoet – beetje plakkerig – broodje met kaneelsmaak. Het dorpje Sluis heeft maar één bakkerij, maar ik heb me laten vertellen dat je bij bakkerij Sint Paulus dan ook wel de lekkerste bolus van de regio kunt proeven. Of als je in Breskens bent: blijkbaar is bakkerij Willemsen een goed alternatief. ’s Middags rond 13.00 uur zijn er nog een paar bolussen over, bakkerij Paulus doet goede zaken. Laat ze wel opwarmen want je hoort ze warm te eten, en dan smaken ze nog beter.

Natúúrlijk moet je een bolus proeven in Zeeland
Natúúrlijk moet je een bolus proeven in Zeeland

7. Eet een boterbabbelaarijsje bij de Heerenhoeve

Zeeland heeft naast de bolus nóg een klassieker die je moet proeven. Die andere bekende Zeeuwse lekkernij is natuurlijk de boterbabbelaar: harde snoepjes met een toffee-achtige smaak. Bij zuivelboerderij de Heerenhoeve – net iets buiten het stadje Oostburg – maken ze daar ijs van, met dezelfde romige smaak als de snoepjes. Van eigen zuivel uiteraard.

Van juni tot augustus is de ijswinkel geopend. De melktap is het hele jaar geopend, voor als je verse melk bij de boer wil halen (niets lekkerder dan dat). Mocht je de voorkeur geven aan bolussen in plaats van boterbabbelaars, dan is er goed nieuws want ze hebben er ook bolusijs. Of je neemt twee bolletjes en proeft ze allebei.

Kijk meteen ook even rond in het leuke streekwinkeltje van de Heerenhoeve, want bijna alles wat je hier ziet komt uit de regio. Van Zeeuwse kaasjes tot fruitsappen.

Proef een Zeeuws ijsje bij de Heerenhoeve
Proef een Zeeuws ijsje bij de Heerenhoeve

8. Fruit plukken in de pluktuin van Flikweert in Aardenburg

De Zeeuwse grond is de perfecte bodem voor het groeien van allerlei fruitsoorten. Ga zeker langs bij de pluktuin van Flikweert in Aardenburg. In de zomermaanden kun je hier je eigen bloemenboeket samenstellen. En je kunt – afhankelijk van het seizoen – fruit plukken. Na een wandeling langs Zeeuwse appels, pruimen en perziken dook ik de kersengaard in. Daar blijkt dat fruit het allerlekkerst is als je het zelf plukt en meteen proeft.

Pluktuin Flikweert maakt ook eigen fruitsappen die ter plaatse verkocht worden. Het zijn pure sappen, zonder toevoegingen. In de horeca in West Zeeuws-Vlaanderen kom je ze zeker ook tegen, herkenbaar aan het label ‘sap uit de kikkerstad’.

Ben je in Zeeuws-Vlaanderen met kleine kinderen? Dan zou ik hier zeker even naartoe gaan. Er is een boerenspeeltuin, er lopen konijnen en kangoeroes rond en er is een vlindertuin. Kinderen gaan dit fantastisch vinden!

De prachtige pluktuin van familie Flikweert in Aardenburg
De prachtige pluktuin van familie Flikweert in Aardenburg
Een echt Zeeuws appeltje smaakt het lekkerst als je die zelf plukt
Een echt Zeeuws appeltje smaakt het lekkerst als je die zelf plukt

9. Beklim de watertoren van Oostburg

West Zeeuws-Vlaanderen is niet zo’n hele grote regio, en dus is de kans groot dat je ook langs Oostburg komt als je hier bent. En dan kun je er niet omheen: opvallend is de 45 meter hoge watertoren. Die valt niet alleen op omdat ‘ie hoog is, maar zeker ook vanwege de schildering aan de zijkant.

De watertoren van Oostburg is 45 meter hoog en al lange tijd niet meer in gebruik. Maar je kunt de toren nog wel bezoeken én beklimmen. Ik weet niet meer hoeveel treden het zijn, maar je gaat het sowieso in je benen voelen.

Het uitzicht bovenop is mooi. Op heldere dagen (en met een beetje goede ogen) zie je de kustlijn, de kerktorens van Brugge en de ‘skyline’ van Vlissingen. Op de website van Watertoren Oostburg is te lezen hoe je deze kunt bezoeken.

Beklim de watertoren van Oostburg
Beklim de watertoren van Oostburg
Uitkijken over West-Zeeuws-Vlaanderen vanaf de watertoren
Uitkijken over West-Zeeuws-Vlaanderen vanaf de watertoren

10. Wandelen door het Zwin 

Eén van de mooiste plekken op de grens van Nederland en België is natuurpark het Zwin. Voor iedere natuurliefhebber een plek waar je een keer naartoe moet gaan. Vroeger was dit de belangrijkste vaarweg naar Brugge, maar door verzanding is varen onmogelijk geworden. Het is nu vooral een prachtig gebied met zoet en zout water, zand en klei. 

Het Zwin ligt dus in twee landen: het grootste deel ligt in België, maar ook in het Nederlandse deel kun je een mooie wandeling maken van 4 kilometer. Onderweg kijk je uit over de zeedijk en de stranden.

Aan de rand van het Zwin vind je ook grenspaal nummer 369. Dit is de laatste witte paal die de grens tussen Nederland en België markeert – nummer 1 staat in Vaals op het drielandenpunt. Leuk om even te zien.

Wandel door natuurgebied het Zwin
Wandel door natuurgebied het Zwin
Grenspaal 369
Grenspaal 369

11. Picknicken in de wijngaard van de Catharinahoeve

Verrassend genoeg wordt er in West Zeeuws-Vlaanderen ook wijn gemaakt. Er zijn zelfs meerdere wijnmakers in de regio te vinden. Ben je een wijnliefhebber, dan moet je deze natuurlijk proeven.

In het proeflokaal van Elmare op landgoed de Catharinahoeve kun je een proeverij doen, wijn kopen of zelfs een picknickmand meenemen voor een wandeling langs de druiventrossen. De picknickroute is ongeveer 5 kilometer lang en kun je vanaf het begin van de lente tot september doen.

Elmare maakt rode, witte en rosé wijn, een port-achtige drank en verschillende soorten fruitsappen. Allemaal van eigen landgoed. Op de website van Elmare vind je meer informatie over de wandeling en proeverij.

Elmare wijn, van Zeeuwse bodem
Elmare wijn, van Zeeuwse bodem
Neem een mand mee en doe de picknickroute
Neem een mand mee en doe de picknickroute

12. Maak een wandeling door de verdronken Zwarte Polder 

Tussen Cadzand en Groede ligt een bijzonder stukje natuur, dat de ‘verdronken Zwarte Polder’ wordt genoemd. Verdronken verwijst naar het feit dat het ook echt ooit volledig ondergelopen was. Nog steeds stroomt het water hier in en uit.

Via een prachtig duinpad met houten vlonders kun je door het gebied wandelen. Wil je wat meer weten over bloemen, planten en vogels, ga dan mee met een wandeling met een gids. Ik deed dat ook en het is opvallend hoeveel meer je dan ziet. En zeker zo opvallend is hoeveel verschillende soorten bloemen en planten hier in een klein stukje Zeeuwse natuur te vinden zijn. Met het unieke zanggeluid van de nachtegaal op de achtergrond is dat echt een aanrader.

Maak een mooie wandeling door de Verdronken Zwarte Polder
Maak een mooie wandeling door de Verdronken Zwarte Polder
Spot honderden soorten kleine bloemetjes
Spot honderden soorten kleine bloemetjes
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Nederland

5 tips voor 24 uur in Arnhem

Een nachtje weg in eigen land voelt als een heerlijk tussendoortje. Wij gingen 24 uur naar het leuke Arnhem en delen graag 5 tips die ons weekendje weg succesvol hebben gemaakt!

Dagje Weg17.09.2024

5 tips voor 24 uur in Arnhem

Dit wil je zien en doen!
Dit zijn de 16 leukste tips om te doen in de herfstvakantie

De herfstvakantie staat weer voor de deur en dat betekent voor een hoop mensen weer een lekkere week vrij. Maar wat moet je gaan doen in de herfstvakantie? Toch een paar dagen erop uit of liever thuis blijven en leuke da...

Dagje Weg16.09.2024

Dit zijn de 16 leukste tips om te doen in de herfstvakantie

dagjes weg, overnachtingen en meer!
Slapen bij Hotel Haarhuis in Arnhem is een echte beleving

Dit prachtige hotel in Arnhem is meer dan een plek om te overnachten. Haarhuis heeft een cocktailbar waar je 'u' tegen zegt, een prijswinnend toilet en waanzinnige hotelkamers!

Ontspanning12.09.2024

Slapen bij Hotel Haarhuis in Arnhem is een echte beleving

Bezoek hier ook het mooiste toilet van Nederland
Bijzonder overnachten: slapen in een luxe suite op de Euromast

Bijzonder overnachten doe je in de Euromast Suites in Rotterdam. Letterlijk een hoogtepunt, want je slaapt op 100 meter hoogte in de toren. Een onvergetelijke ervaring staat je te wachten. Het ontbreekt je aan niets hier, want de suites zijn onlangs vernieuwd en hartstikke luxe. Denk aan een vrijstaand bad op de kamer, een ruime inloopdouche, heerlijk bed en ontvangst met bubbels.

Ontspanning29.07.2024

Bijzonder overnachten: slapen in een luxe suite op de Euromast

Een onvergetelijk hoogtepunt
8x dit wil je doen op Terschelling met kinderen

Voor het ultieme vakantiegevoel moet je op Terschelling zijn. Het is één grote speeltuin voor kinderen. En met een idyllisch duingebied, 80 kil0meter aan schitterende fietspaden en knusse dorpen is Terschelling wat mij betreft een van de leukste bestemming voor een vakantie in eigen land.

Algemeen19.07.2024

8x dit wil je doen op Terschelling met kinderen

10 dingen die je moet doen als je op Texel bent

Texel is het grootste waddeneiland van Nederland. En absoluut een prachtige bestemming voor een weekendje weg, of een ontspannen langere vakantie. Van de witte zandstranden tot de vele schapen en schitterende natuur: op het unieke eiland vind je dit allemaal. En meer. Daarom geven we je 10 tips + bonustips! Texel wordt steeds bekender, zelfs Lonely Planet ontdekte ons 'eigen' Texel al. Ben je nog niet op dit eiland geweest? Overweeg het dan zeker als je op zoek bent naar een bestemming voor een weekendje weg in Nederland. T...

Ontspanning16.07.2024

10 dingen die je moet doen als je op Texel bent

Hoteltip: ontdek het romantische boutique hotel Flora Batava

In de prachtige Gooi-en Vechtstreek staat een landhuis dat is omgebouwd tot chique hotel: Flora Batava in Nieuwersluis. Van de kamers tot de ligging en het heerlijke eten in het restaurant: van een of meerdere nachtjes in dit hotel krijg je geen spijt!

Ontspanning27.06.2024

Hoteltip: ontdek het romantische boutique hotel Flora Batava

aan de Vecht in Nieuwersluis
Wat te doen in Doetinchem en omgeving? Dit zijn de beste tips!

Centraal in de Achterhoek vind je de stad Doetinchem. Wij gingen 24 uur op pad in Doetinchem en hebben de leukste dingen om te doen, te eten en te slapen voor je op een rijtje gezet.

Stedentrips19.06.2024

Wat te doen in Doetinchem en omgeving? Dit zijn de beste tips!

Verder lezen over Weekendje weg

5 tips voor 24 uur in Arnhem

Een nachtje weg in eigen land voelt als een heerlijk tussendoortje. Wij gingen 24 uur naar het leuke Arnhem en delen graag 5 tips die ons weekendje weg succesvol hebben gemaakt!

Dagje Weg17.09.2024

5 tips voor 24 uur in Arnhem

Dit wil je zien en doen!
Slapen bij Hotel Haarhuis in Arnhem is een echte beleving

Dit prachtige hotel in Arnhem is meer dan een plek om te overnachten. Haarhuis heeft een cocktailbar waar je 'u' tegen zegt, een prijswinnend toilet en waanzinnige hotelkamers!

Ontspanning12.09.2024

Slapen bij Hotel Haarhuis in Arnhem is een echte beleving

Bezoek hier ook het mooiste toilet van Nederland
De beste tips voor een duurzame stedentrip naar Hannover

De beste tips om te doen in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen vind je hier. Zo verken je Hannover op een duurzame manier!

Stedentrips11.07.2024

De beste tips voor een duurzame stedentrip naar Hannover

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in Gent

Gent is een van de mooiste steden van België. Het is zo'n stad waar je naar blijft terugkeren. De middeleeuwse gebouwen, vriendelijke Gentenaren en geweldige horeca zijn de beste ingrediënten voor een dag of weekend weg. Wij geven 10 handige tips met de leukste dingen om te zien en doen in Gent!

Stedentrips28.06.2024

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in Gent

De 10 leukste restaurants in Antwerpen

Antwerpen is dé stad voor foodies en lekkerbekken. Een stad waar je naartoe gaat om vooral lekker te eten en drinken. Antwerpen staat synoniem voor gezelligheid, en dat gaat veel verder dan een terrasjes pakken. Heb je...

Stedentrips18.06.2024

De 10 leukste restaurants in Antwerpen

De 10 coolste dingen om te doen in Parijs

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, Parijs is wat mij betreft de leukste en allermooiste stad ter wereld! Je zult er nooit uitgekeken raken. Parijs is de stad van de mode en van de culinaire tradities. Van de Franse ba...

Stedentrips17.06.2024

De 10 coolste dingen om te doen in Parijs

7 tips voor een weekendje weg met vriendinnen

Niets is zo fijn als ontspannen met je vriendinnen een weekendje weg. Even quality time samen. Uit je hoofd, samen op avontuur (of op boevenpad, wat jij wilt), volop genieten van het leven, cocktails lurken, shop till you drop, slappe lach, mooie steden ontdekken, de hele dag op het strand luieren of lekkere wijn drinken.

Ontspanning10.06.2024

7 tips voor een weekendje weg met vriendinnen

Fietsend door Düsseldorf: de leukste manier om de stad te verkennen

Vanaf de meeste plekken in Nederland sta je in nog geen 3 uur tijd in hartje Düsseldorf, een stad die compleet anders is dan die in Nederland. Hoeveel vakantiedagen je ook hebt en wat je budget ook is: een paar dagen naar Düsseldorf kan altijd.

Stedentrips08.04.2024

Fietsend door Düsseldorf: de leukste manier om de stad te verkennen

Verder lezen over Zeeland

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Wij gaan graag een nachtje of weekend weg in Nederland en gelukkig heb je ook in ons eigen land volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Dit zijn de allermooiste!

Ontspanning22.05.2024

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Op mini-vakantie naar Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen

Niets zo fijn als een mini-vakantie in eigen land. Zeker wanneer je dichtbij de landsgrens verblijft, voelt het vaak alsof je echt in een andere wereld bent. Op nog geen tien kilometer van de Belgische grens vind je het...

Ontspanning06.04.2023

Op mini-vakantie naar Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen

Mini-roadtrip door Zeeuws-Vlaanderen: het best bewaarde geheim van Zeeland

Als ik aan Zeeland denk, dan denk ik aan Domburg waar ik al van kinds af aan kom. Aan Middelburg en Zierikzee, leuke en gezellige stadjes voor zonnige zondagen. En aan die ene leuke camping in Burgh-Haamstede waar mijn s...

Zomer22.07.2020

Mini-roadtrip door Zeeuws-Vlaanderen: het best bewaarde geheim van Zeeland

Dit is waarom Domburg het leukste stadje van Zeeland is

De Zeeuwse stranden zijn populair. Dat was vroeger al zo en vandaag is dat niet anders. Wat Zeeland bijzonder maakt is dat het ook zo'n diverse provincie is, ieder eiland is anders. Schouwen-Duivenland met Burgh-Haamsted...

Ontspanning18.05.2020

Dit is waarom Domburg het leukste stadje van Zeeland is

wandelen, fietsen, met de auto of op het strand
Op vakantie in Zeeland? Dit zijn de 20 leukste dingen om te doen!

De meeste zonuren van Nederland heb je aan het strand en laat er daar nou heel veel van zijn in Zeeland. Maar buitenom liggen op het strand is er nog zoveel meer te doen in het zonnige zuiden. Of je er nu in- of dichtbij...

Algemeen31.03.2020

Op vakantie in Zeeland? Dit zijn de 20 leukste dingen om te doen!

De leukste tips voor voorjaar in Zierikzee

Als ik iemand ontmoet en vertel dat ik in Zierikzee in Zeeland woon, dan is de reactie eigenlijk altijd hetzelfde: "Oh echt? Dat vind ik nu zo’n leuk plaatsje!" Zelf zie ik dat niet zo, sterker nog: ik moet eerlijk bek...

Dagje Weg22.03.2019

De leukste tips voor voorjaar in Zierikzee