Restaurant Runuccio 1180
Trek voor een bezoek aan Cantina Antinori maar gerust een paar uur uit (en kom rond lunchtijd), want je móet hier ook lunchen. Dat doe je hier namelijk tussen de wijnvelden, onder de olijvenbomen en met uitzicht op de Toscaanse heuvels. Je kunt je voorstellen dat alles dan nog nét iets beter smaakt dan normaal gesproken. Maar de keuken is ook ontzettend goed, alles wordt – net als de wijn – met veel zorg en liefde bereid. De wijn die we erbij drinken is fantastisch: vooraf een lekkere bruisende prosecco, bij de warme gerechten drinken we Chianti Classico. De blik in de ogen van de ober wanneer we deze wijn bestellen is onbetaalbaar, alsof hij ‘m zelf gemaakt heeft, zo trots is hij erop.
Je kunt er natuurlijk ook verschillende proeverijen doen, op verschillende locaties. Met zoveel wijnen die je wilt proeven is het waarschijnlijk wat lastig kiezen, maar mocht je geen keuze kunnen maken, dan kan ik je wel een handje helpen. Dit zijn de namelijk de toppers van Cantina Antinori:
- Tignanello
- Solaia
- Cervaro
- Guado al Tasso
Een bezoek aan deze bijzondere plek is een verademing, zeker nadat je de dag ervoor in Florence liep. Een schitterende stad, die de schoonheid misschien wel een beetje verliest door de duizenden toeristen die hier dagelijks rondlopen. Hier kom je echter terecht in een oase van rust. Het gebouw is qua design een lust voor het oog, de omgeving is prachtig en de wijn… ja die moet je zelf maar proeven. Ik kan niet anders dan zeggen dat je hier écht naartoe moet als je in Toscane bent!