Oostenrijk kent een compleet eigen keuken, met gerechten en drankjes die je in Nederland niet snel op de menukaart ziet staan. En dat maakt een vakantie naar Oostenrijk ook zo leuk: er is veel lekkers te proeven. Hoe eenvoudig sommige Oostenrijkse gerechten en dranken soms ook zijn, het is een bijzondere keuken die een hoop mensen aanspreekt. Dit zijn de 10 smaakmakers: de 10 lekkerste dingen om te eten en drinken in Oostenrijk!
1. Tiroler Gröstl
Tiroler Gröstl is een typisch gerecht uit de deelstaat Tirol, waarbij de kans groot is dat je het in de rest van Oostenrijk al niet meer kunt bestellen. Het gerecht bestaat uit gebakken aardappels, ui, vlees (vaak spekjes) en een een spiegelei bovenop. Meestal wordt het vanuit een kleine pan zo op tafel geserveerd. Het grappige is dat de Tiroler Gröstl is ontstaan doordat koks van hotels het zonde vonden om restjes weg te gooien en daarom dit pannetje maakten voor het personeel. Had dat personeel even geluk!