Kaiserschmarrn is een van de allerlekkerste wintersportgerechten. Eigenlijk iedereen die ooit naar Oostenrijk op wintersport is geweest kent dit gerecht én heeft zelf weleens een echte traditionele Kaiserschmarrn gegeten. Het is een vrij eenvoudig gerecht dat qua smaak lijkt op pannenkoeken, maar dat stiekem nog veel lekkerder is. En een vol bord Kaiserschmarrn is ook de perfecte lunch wanneer je aan het skiën bent, want het vult goed en geeft genoeg energie om de rest van de middag weer te kunnen knallen op de piste. Dus hoe leuk zou het zijn als je dit heerlijke gerecht zelf kunt maken? Vandaar dat wij graag het lekkerste recept voor traditionele Kaiserschmarrn met jullie delen.
Kaiserschmarrn staat niet in heel Oostenrijk op de kaart, maar bijvoorbeeld wel in de deelstaat SalzbugerLand. Een zeer geliefde regio onder wintersporters omdat het SalzburgerLand een heleboel mooie skigebieden heeft. Denk aan Saalbach-Hinterglemm, Kaprun en Obertauern. Tijdens de lunch op de piste staan bij een hoop berghutten in deze regio de Oostenrijkse variant van pannenkoeken op de kaart.
Het lekkerst is dit gerecht met flink wat poedersuiker erop én met jam (officieel gezien hoort er pruimencompôte bij) erbij. Zeker wanneer de jam niet te zoet is (eerder een beetje zurig), dan is dat de perfecte combinatie met de zoete en zachte pannenkoeken. En het leuke is dat je zeker geen echte keukenprins of -prinses hoeft te zijn, want dit gerecht kan eigenlijk niet verkeerd gaan. Dus haal alle ingrediënten in huis en zet zelf je favoriete wintersportgerecht op tafel!
Ingrediënten recept Kaiserschmarrn
Dit is wat je nodig hebt om zelf traditionele Kaiserschmarrn voor ongeveer zes personen te maken.
- 8 eieren
- 5 eetlepels kristalsuiker
- 240 gram bloem
- 0,5 liter melk
- 60 gram rozijnen
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 1 eetlepel rum (behalve als je er natuurlijk kinderen mee eten)
- een snufje zout
- 100 gram (room)boter
- poedersuiker als topping