Stedentrips09.02.2011

Royal Wedding zorgt voor run op Londense hotelkamers


De wereld maakt zich op voor dé Royal Wedding. Die van William en Kate natuurlijk. Op 29 april 2011 is het zover, dan staat Londen op zijn kop. Voor wie denkt dat hij nog een leuk hotelletje kan scoren, hebben wij slecht nieuws. Het loopt storm!

Niet alleen de Britten verheugen zich namelijk op de Royal Wedding van prins William en Kate Middleton. Over de hele wereld is er grote belangstelling voor de aangelegenheid. De Britse toeristenindustrie vaart er wel bij. Het aantal accommodaties dat eind april in Londen geboekt is, ligt 212% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens van boekingssite Hotels.com. Verrassend genoeg zijn het vooral Amerikanen die de huwelijksceremonie bezoeken.
 
Tot nu toe boekten drie keer zoveel Amerikanen als Britten een hotel in Londen. Veel Britten lijken de drukte te willen ontvluchten. Zij brengen hun vrije dagen door in het buitenland, Las Vegas blijkt een overweldigend populaire bestemming. Ook New York, Parijs en Rome zijn in trek.

De Royal Wedding vormt een win-win situatie voor de in- en uitstroom van toeristen,” aldus Global Communications Director Alison Couper van Hotels.com. “Londen staat in de schijnwerpers bij buitenlandse toeristen, terwijl Britten hun extra vakantiedagen aangrijpen om elders van de zon te genieten.”

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.