Stedentrips07.11.2013

Duitsers drinken het meeste bier, Italianen het minste [Infographic]


bier-drinken.png
bier-drinken.png

Met het Oktoberfest net achter de rug, zal het je niet verbazen dat de Duitsers het meeste bier drinken van alle landen in Europa. Tijdens het Oktoberfest alleen al ging er 15 miljoen pullen bier doorheen. Maar niet alleen in Duitsland houden ze van bier drinken, de rest van Europa kan er ook wat van. Al zijn de drinkgewoontes, voorkeuren en prijzen wel verschillend in ieder land. Online vliegticketsvergelijker vliegen.idealo.nl heeft daarom onderzoek gedaan naar het biergebruik in Europa. Na de Duitsers en de Polen hebben wij Nederlanders samen met de Britten de gedeelde vierde plaats als het gaat om bierconsumptie in liters per jaar. Per hoofd van de bevolking 74 liter per jaar, om precies te zijn.

De minste wijn wordt gedronken in Italië en Frankrijk. Op zich heel logisch als je je bedenkt dat deze landen vooral veel wijn produceren. Het bier is in deze landen dan ook het duurste van Europa. Want ga je binnenkort op stedentrip, dan is het wel handig om te weten hoe het met de prijzen van bier in Europese landen en steden staat. 

In de pubs in Engeland drink je een pint bier, waar je tussen de 3,50 en 7 euro voor betaalt. In Warschau (Polen) is het bier een stuk goedkoper: daar betaal je tussen de 1,30 en 3,60 voor een halve liter. In Barcelona kost een biertje van 0,33 liter tussen de 1,50 en 4 euro. Maar daar drink je er vaak wat meer, want als je eenmaal aan de overheerlijke tapas zit, dan zijn een paar biertjes wel welkom! 
Alle resultaten uit het onderzoek zijn samengevoegd in deze infographic. 

infographic-bier 

Avatar foto
Bart Teulings

Bart is fotograaf en gek op reizen. Zijn favoriete bestemmingen zijn Noorwegen, IJsland, Finland maar ook Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Hij maakt graag lange wandelingen, is een ontzettende muziekliefhebber en in zijn vrije tijd kookt hij graag.