Stedentrips11.01.2024

De 10 coolste dingen om te doen in Rome


Rome is een van de steden in Europa waar je geweest moet zijn. Rome ademt historie: er is hier zoveel te doen en zien. Het is een van de oudste steden ter wereld, de hoofdstad van het oude Romeinse rijk. Het is alsof je hier in een openluchtmuseum bent beland. Met indrukwekkende architectuur, met klassieke Romeinse bouwwerken zoals het Colosseum, het Pantheon en het Forum Romanum, pakt Rome je helemaal in. Net als met kunst, de lekkerste ijsjes ter wereld en lekker eten. Boek een stedentrip naar de mooiste stad van Italië, om in een paar dagen de leukste en mooiste plekken van Rome te ontdekken. Dit is wat je niet mag missen: de 10 coolste dingen om te doen in Rome!

Wat moet je in Rome gezien hebben?

Een stedentrip Rome hoort op je bucketlist thuis. In hoofdstad van Italië raak je niet uitgekeken. De leider van de katholieke kerk heeft hier zijn zetel, je vindt er een van de zeven nieuwe wereldwonderen en verder barst deze stad letterlijk uit z’n voegen van monumenten en sculpturen. Rome zou je eigenlijk beter kunnen omschrijven als een groot monument. De overblijfselen van het Romeinse Rijk zijn overal in de stad zichtbaar. De geschiedenis van Rome gaat 2800 jaar terug en daar kun je nog heel duidelijk de sporen van zien. En tussen al die kerken, beelden en ruïnes in vind je ijssalons met het lekkerste ijs dat je ooit geproefd hebt. Knusse terrasjes, mooie pleinen en leuke winkels. Tijdens een stedentrip Rome ga je genieten van iedere seconde. Zeker wanneer je deze 10 dingen op je to do-list zet!

Hoeveel dagen heb je nodig voor Rome?

In deze schitterende stad kun je moeiteloos een aantal dagen doorbrengen. Hoeveel dagen je nodig hebt voor Rome hangt ook een beetje vanaf hoe vol je de dagen wil plannen. Het is juist zo leuk om je ook een beetje te laten verrassen door wat je tegenkomt. Een lang weekend is sowieso een goed idee. Ik zou hier minimaal 2 nachten en 3 dagen doorbrengen. Al is een lang weekend van vrijdag tot maandag ook super leuk.

 • Goedkope vliegtickets naar Rome boek je het beste via TIX of via Transavia
 • Het is slim om voor vertrek tours, entreetickets en activiteiten online te boeken via Tiqets of Get Your Guide om niet ter plekke in de rij te hoeven staan.
 • Bekijk alle aanbiedingen voor een weekend Rome via TUI of via de Vakantiediscounter
 • Zoek je een leuk hotel? Saint B. Boutique hotel is een hele goede keuze! Een fijn en hip hotel op een goede, centrale plek.
De Spaanse trappen is ook een van dé bezienswaardigheden in het oude centrum
De Spaanse trappen is ook een van dé bezienswaardigheden in het oude centrum

1. Bezoek het Colosseum

Dé must see van Rome is het Colosseum. Het amfitheater uit de tijd van het Romeinse Rijk. Het Colosseum werd gebouwd in het jaar 80 na Christus en staat nog steeds overeind. Tenminste, het grootste deel ervan: verschillende aardbevingen hebben delen van het indrukwekkende bouwwerk laten instorten. Ooit keken 50.000 toeschouwers hier naar gladiatorengevechten: gevechten op leven en dood. Via de grote poort, waar ook de gladiatoren hun entree maakten, kun je naar binnen. Het is zeer indrukwekkend om dit bouwwerk te bezoeken. Niet voor niets is het Colosseum verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Ga wel met een gids naar binnen, want over het Colosseum is zoveel te vertellen, dat het zonde is om er alleen naar te kijken, zonder het verhaal er achter te kennen.

Naast het Colosseum ligt het Forum Romanum: in de oudheid was dit het centrum van het Romeinse Rijk. De overblijfselen van dit oude marktplein zijn hier te bewonderen. Wandel er zeker ook even doorheen, want deze plek hoort bij de bezienswaardigheden van Rome.

Het is hét hoogtepunt van je bezoek aan deze stad. Neem er dus ook ruim de tijd voor. Je komt niet snel meer een plek als deze tegen. Het is niet voor niets een modern wereldwonder.

▸ Tip: Koop vooraf online een kaartje voor het Colosseum, daarmee heb je ook direct toegang tot het Forum Romanum.

D\u00e9 must see van Rome is het Colosseum
Dé must see van Rome is het Colosseum
De beroemde gevel van een van de zeven wereldwonderen
De beroemde gevel van een van de zeven wereldwonderen
Zeker zo indrukwekkend: het Forum Romanum
Zeker zo indrukwekkend: het Forum Romanum

2. Op bezoek bij de paus in Vaticaanstad

Net buiten het oude centrum van Rome ligt Vaticaanstad. Het is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Of je nu gelovig bent of niet; Vaticaanstad is een plek waar je geweest móet zijn in Rome. Er is echter maar één ding dat je van tevoren moet weten: je bent niet de enige toerist in Rome die Vaticaanstad wil zien. Ongeacht het seizoen waarin je je stedentrip Rome doet is het er druk – heel erg druk.

Wat je niet mag missen zijn eigenlijk drie dingen: het Vaticaan Museum, de Sixtijnse kapel en de Sint Pieter basiliek. Je kunt zogenaamde skip-the-line tours boeken die je wat voorrang geven bij de entree, maar aangezien bijna iedereen zo’n tour boekt is er nog steeds een wachtrij. Eenmaal binnen moet je even door de mensenmassa heen proberen te kijken, maar wanneer je eenmaal in de Sint Pieter staat besef je je dat er geen plek op aarde is als deze kerk. Zo ongelofelijk groot en indrukwekkend. En ook de kunstschatten in het Vaticaan Museum zijn bijzonder om te zien. Het hoogtepunt is de Sixtijnse kapel, de plek waar het conclaaf plaatsvindt om een nieuwe paus te kiezen. Naar de muurschilderingen van onder andere Botticelli en Michelangelo kun je blijven kijken!

Wist je trouwens dat er in Nederland een replica van de Sint Pieter te vinden is? In Oudenbosch in Brabant is deze beroemde kerk deels nagemaakt.

Tip: Koop vooraf online een kaartje, dat scheelt lange rijen. En wil je de Sixtijnse kapel zien dan moet je sowieso een kaartje voor het Vaticaan Museum hebben.

Ga op bezoek bij de paus in Vaticaanstad
Ga op bezoek bij de paus in Vaticaanstad
Om de Sixtijnse Kapel te kunnen bewonderen moet je een kaartje kopen voor het Vaticaan Museum
Om de Sixtijnse Kapel te kunnen bewonderen moet je een kaartje kopen voor het Vaticaan Museum

3. Slenter door Trastevere

In het oude centrum van Rome is iedere centimeter al vaak bewandeld door reizigers van over de hele wereld. De wijk Trastevere – aan de overkant van de rivier de Tiber – is daarom een verademing. De straatjes in deze kleurrijke wijk zijn charmant, authentiek en rustig. Oude scootertjes staan tegen de muur, bloemen hangen aan het balkon en klimop groeit tegen de muren omhoog. Trastevere is een heerlijke wijk om doorheen te slenteren. Terrasjes volop – en een plaatsje bemachtigen is hier vele malen makkelijker dan in het ‘echte’ centrum van Rome.

Je kunt een middagje slenteren door Trastevere overigens prima combineren met een bezoek aan Vaticaanstad of het Colosseum. Vanuit beide bezienswaardigheden in Rome is het een half uurtje wandelen naar Trastevere (tenzij je onderweg stopt voor al die mooie dingen die je onderweg tegenkomt).

Tip: het is ook super leuk om Rome op de fiets te ontdekken! Fietsen huren doe je het beste via Baja Bikes.

Of nóg leuker: huur een Vespa in Rome!

Slenter door de gezellige straatjes van de wijk Trastevere
Slenter door de gezellige straatjes van de wijk Trastevere
Een fijne wijk om te voet te ontdekken
Een fijne wijk om te voet te ontdekken

4. Kijk door een geheim sleutelgat naar de Sint Pieter

De Sint-Pieterbasiliek is de tweede grootste kerk ter wereld. Vanuit verschillende plekken in Rome kun je dit bijzondere gebouw zien liggen. Maar de allermooiste plek om de Sint Pieter te zien is door een geheim sleutelgat. Daarvoor moet je naar het Piazza dei Cavalieri di Malta. Daar vind je de Villa del Priorato, een prachtige villa waarvan de poort bijna altijd gesloten is. Kijk je door het sleutelgat van de grote, groene poort, dan zie je in de verte – aan het einde van een prachtig groen laantje – de Sint Pieter liggen.

Om dit unieke uitzicht te kunnen zien moet je misschien een paar minuten wachten – het is niet echt een geheimtip meer – maar dat is het zeker waard. Ga zeker ook even naar het parkje ernaast: Giardino delgi Aranci. Daar heb je een wijds uitzicht over de stad dat zeker zo mooi is. Maar dan unieke kijkje door het sleutelgat wil je niet missen.

Kijk door een geheim sleutelgat naar de Sint Pieter
Kijk door een geheim sleutelgat naar de Sint Pieter
Geniet van mooi uitzicht over de stad
Geniet van mooi uitzicht over de stad

5. Hardlopen in Villa Borghese

Hoewel Rome aardig volgebouwd is, is er gelukkig ook ruimte voor groen. Het grootste stadspark van Rome – in feite een landgoed – is Villa Borghese. Het park is vernoemd naar de villa Borghese Pinciana, een bouwwerk dat nu een museum is. In het park vind je allerlei sculpturen en de leukste manier om er doorheen te gaan is op je hardloopschoenen. Stop deze dus sowieso in je handbagage voor een stedentrip Rome!

De rest van de stad Rome leent zich namelijk niet zo heel goed om te hardlopen. De straten zijn gemaakt van een soort kinderkopjes en de kans dat je daar je enkel verzwikt is behoorlijk groot. Daarom is hardlopen in Villa Borghese zo fijn: hier heb je wel fijne paden om te rennen. En onderweg kijk je je ogen uit! Mocht je met je hotel niet in de buurt van Villa Borghese zitten, neem dan de metro (kaartje kost 1,50 euro) en stap uit bij halte Bernini. Van daaruit sta je in een paar minuten in het park.

Villa Borghese is de mooiste plek in Rome om te hardlopen\n\u00a9 agnieszka - Adobe Stock
Villa Borghese is de mooiste plek in Rome om te hardlopenn© agnieszka - Adobe Stock

6. Op zoek naar het lekkerste ijs van Rome

Ben je in Rome, dan móet je ijs eten. Lekkerder ijs dan hier in Italië ga je namelijk nergens vinden. Nu zou je kunnen zoeken naar tips voor de beste ijssalons van Rome, maar het is veel leuker om zelf op zoek te gaan naar het lekkerste ijs. IJssalons zijn er in ieder geval volop: in het oude centrum zit in iedere straat wel een salon. Soms met een enorm uithangbord, soms helemaal verscholen in een straatje. Het is de kunst om te kijken waar de Italianen zelf hun dagelijkse dosis ijs halen, want daar moet je zijn.

Of dit de beste ijssalons van Rome zijn moet je dus helemaal zelf uitvogelen, maar de ijsjes die ik hier kocht waren echt mega lekker!

 • Il Gelato di San Crispino – Via della Panetteria
 • Gelateria La Romana – Via Venti Settembre
 • Gelateria Giolitti – Via degli Uffici del Vicario
Op zoek naar het lekkerste ijs van Rome
Op zoek naar het lekkerste ijs van Rome

7. Plof neer op Piazza del Popolo

Piazza del Popolo is zonder twijfel het mooiste plein van Rome. De naam Piazza del Popolo betekent letterlijk ‘het plein van het volk’. Wat je hier in 360º kunt zien is zeer bijzonder. Ga dus midden op het plein staan en draai eens een rondje!

Aan de ene kant van het plein zie je twee kerken die elkaar spiegelbeeld lijken te zijn, op een paar kleine details na. In het midden van het plein staat een hoge piek; een zogenaamde obelisk die nog stamt uit de tijd van het Romeinse Rijk. Wanneer je naar Terrazza del Pincio klimt heb je fenomenaal uitzicht op de stad – en kun je als je geluk hebt even lekker op een bankje in de zon zitten. De terrasjes rondom Piazza del Popolo zijn ook zeer verleidelijk. Kijk niet raar op als je 16 euro voor twee glazen cola moet betalen!

Plof neer op Piazza del Popolo en kijk om je heen; op dit plein is zoveel te zien!
Plof neer op Piazza del Popolo en kijk om je heen; op dit plein is zoveel te zien!

8. Wandel door de mooiste rozentuin van Rome

Aan de oevers van de Tiber vind je een van de mooiste plekjes van Rome: Roseto di Roma Capitale. Het is een stadstuin met meer dan duizend verschillende soorten rozen. Roseto Comunale is een heerlijke plek om doorheen te wandelen of om even op een van de bankjes bij te komen van een stadswandeling. In een stad als Rome is het altijd druk, ongeacht het seizoen waarin je reist. En dan is zo’n rustmomentje ook wel even lekker. Roseto di Roma Capitale is daarvoor in ieder geval een hele goede plek.

Natuurlijk bloeien de rozen in deze tuin niet het hele jaar door, en dus moet je er in de maanden april-mei-juni naartoe. De toegang tot deze rozentuin is overigens gratis. En als je hier dan toch bent, wandel dan ook even door naar het geheime sleutelgat om de Sint Pieter te zien (zie nummer 4). Het is vanuit de rozentuin tot aan het sleutelgat zo’n vijf minuten wandelen.

Wandel door de mooiste rozentuin van Rome
Wandel door de mooiste rozentuin van Rome

9. Mensen kijken bij de Trevifontein

Wanneer er helemaal niemand zou zijn bij de Trevifontein is dit een magische plek. Wanneer je door de smalle straatjes van het centrum van Rome aan het wandelen bent, sta je vanuit het niets voor een reusachtige fontein van 26 meter hoog en 22 meter breed. De Trevifontein is de beroemdste fontein van Rome en een plek die iedereen op zijn to do-list heeft staan. Het is een van de dingen die je hier gezien moet hebben. Maar ja, dat wil dus echt iedereen. 

Het is dan ook jammer dat er zoveel mensen rondom de Trevifontein hangen, waardoor de charme van dit indrukwekkende bouwwerk volledig verloren gaat. Bijna iedereen wil voor de fontein op de foto en een muntje in het water gooien (als je dat over je linkerschouder doet kom je ooit nog terug in Rome – voor de bijgelovigen). Het is een prachtige fontein om te zien, maar leuker nog is om aan de rand op een muurtje te zitten en te kijken naar al die mensen die hun best doen om de fontein te fotograferen. Vooral het muntjes-gooien is leuk om te zien.

Mocht je een vroege vogel zijn die wellicht ’s morgens op tijd opstaat om een rondje te rennen, dan heb je geluk. Hoe eerder je bent, hoe groter de kans dat je deze unieke plek in alle rust kunt ontdekken. Een wekker zetten dus.

Ga mensen kijken bij de Trevifontein
Ga mensen kijken bij de Trevifontein

10. Kijk door het gat van het Pantheon

Het laatste bouwwerk dat je niet mag missen in Rome is het Pantheon. Deze voormalige Romeinse kerk is vooral bijzonder omdat het een heel oud gebouw is. Er zijn weinig overblijfselen uit de Romeinse oudheid die zo goed bewaard zijn gebleven. Het Pantheon stamt namelijk uit de 2e eeuw na Christus. Absoluut uniek is dat het een enorm gat in het dak heeft, van bijna 9 meter breed. Midden in de koepel van het Pantheon zit een oculus, een opening die het bouwwerk bestand maakt tegen aardbevingen. Sta je precies onder deze opening, dan is het voor de gelovigen ook een plek die hemel en aarde met elkaar in contact brengt.

Tot juli 2023 kon je het Pantheon gratis bezoeken, maar dat is inmiddels veranderd. Je moet 5 euro entree betalen om deze kerk te bezoeken (doe dat gewoon ter plaatse, online betaal je vaak te veel). En dat was best wel een ding in Italië, want het Pantheon is en blijft een kerk. En betalen om een kerk te bezoeken ging de Italianen in eerste instantie te ver. Maar omdat het zo’n populaire plek is, en geld hard nodig is voor het onderhoud ervan, is de entreeprijs toch te verantwoorden.

Voor het Pantheon vind je ook de Pantheonfontein, ook al zo mooi om te zien. En de kleine straatjes rondom zijn leuk om te shoppen. Het is een van de leukste wijkjes in de stad, dus zet deze plek sowieso op je lijstje.

Kijk door het gat van het Pantheon
Kijk door het gat van het Pantheon

Praktische tips: dit moet je weten

Om een wereldstad als deze te bezoeken, zijn wat praktische tips altijd handig. Ik heb de belangrijkste dingen die je moet weten op een rij gezet.

 • Rome heeft twee vliegvelden die allebei een stukje buiten de stad liggen. Met de bus ben je het goedkoopst in het centrum, al zijn taxi’s niet veel veel duurder.
 • In de stad kun je het meeste te voet doen of  de metro nemen. Veel leuker: huur een fiets via Baja Bikes om de stad te ontdekken.
 • De leukste wijken om te verblijven zijn de traditionele Italiaanse volkswijk Trastevere of Trevi. De leukste hotels vind je via Booking.com. Wij kozen voor Saint B. Boutique hotel, echt een aanrader, net iets ten noorden van het centrum maar nog steeds op loopafstand van een hoop hotspots.
 •  Skip the Line tours zijn écht een goed idee: je boekt ze het beste via Get Your Guide
 • Heb je geen zin in gedoe? Dan is de makkelijkste manier om een stedentrip Rome te boeken kiezen voor een pakketreis (vlucht + hotel). Bij de Vakantie Discounter vind je de leukste stedentrips.

Op reis naar Rome

Heb jij zin gekregen in een reis naar Rome, de mooiste stad van Italië? Ook dit komt nog goed van plan als je je reis gaat boeken.

Boek je reis

 • Je bent er het snelst door te gaan vliegen. Goedkope vliegtickets naar Rome vind je bijvoorbeeld bij TIX.nl al vanaf 46 euro. Of boek rechtstreeks bij Transavia vanaf Rotterdam-The Hague.
 • Hotels boek je natuurlijk bij Booking.com. Wij kozen voor Saint B. Boutique hotel, echt een aanrader!
 • TUI heeft hele goede aanbiedingen voor een complete citytrip Rome inclusief hotel en vlucht. Je kunt overigens ook al excursies naar bijvoorbeeld Vaticaanstad en het Colosseum bijboeken, mocht je dat willen.
 • Boek attracties in Rome goedkoop online via Tiqets en Get Your Guide.
 • Ook leuk: huur een fiets in Rome! Dat doe je het beste via Baja Bikes.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Italië

Vanaf 25 april 2024 moet je entree betalen in Venetië

Het is al vaker aangekondigd, en weer uitgesteld, maar vanaf 25 april 2024 moet je toch echt entree gaan betalen voor Venetië. Wie de oude stad in wil, moet betalen.

Stedentrips10.04.2024

Vanaf 25 april 2024 moet je entree betalen in Venetië

De 8 leukste dingen om te doen in Florence

Florence wordt ook wel de cultuurstad van Europa genoemd. Met een historische binnenstad vol gebouwen, beelden en schilderijen van Italiaanse grootmeesters is het een levend kunstwerk. Florence is tevens de hoofdstad van...

Stedentrips28.02.2024

De 8 leukste dingen om te doen in Florence

De zeven leukste dingen om te doen aan het Comomeer in Italië

Het Comomeer is een van de mooiste meren van Italië. Het Comomeer is een bergmeer dat ligt in Lombardije, in het noorden van Italië. Het is het derde grootste meer van de Italiaanse Alpen en zeker ook de mooiste. Het m...

Zomer21.02.2024

De zeven leukste dingen om te doen aan het Comomeer in Italië

Wintersport met een zuidelijk tintje? Dit zijn mooiste skigebieden in Italië!

Hoewel de Dolomieten vaak worden beschouwd als de meest spectaculaire hellingen van Europa, zijn er in de rest van de Italiaanse Alpen genoeg geweldige skibestemmingen te vinden. Maar wat zijn nu de mooiste skigebieden? De variatie wat betreft berglandschappen in Italië maakt het echter niet gemakkelijk om te kiezen. Je vindt er oude stadjes en afgelegen dorpjes, omgeven door charmante Italiaanse skigebieden voor een heerlijke wintersportvakantie. We hebben een aantal van onze favorieten in Italië voor je op een rij gezet.

Winter18.01.2024

Wintersport met een zuidelijk tintje? Dit zijn mooiste skigebieden in Italië!

Dit zijn de vijf mooiste campings in Italië

Italië is een zeer geliefde vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Het is een prachtig, veelzijdig land met sfeervolle steden vol historie, zonovergoten eilanden en heel erg lekker eten. De Toscaanse heuvels, de...

Zomer03.01.2024

Dit zijn de vijf mooiste campings in Italië

De 6 beste tips voor je wintersport naar Val Gardena

Zeg je wintersport in Val Gardena, dan zeg je Italië, zon, lekker eten, mooie vergezichten, waanzinnige rotsformaties en de beste pistes. Als je er eenmaal geweest bent, dan ben je het hier ongetwijfeld helemaal mee een...

Winter21.11.2023

De 6 beste tips voor je wintersport naar Val Gardena

Val Gardena is een paradijs voor wandelaars: de mooiste hikes

De spectaculaire bergen van de Dolomieten bij Val Gardena in het Italiaanse Zuid-Tirol zijn niet alleen geliefd bij wintersportliefhebbers. Want naast dat je hier fantastisch kunt skiën en snowboarden, heeft het ook in...

Natuur17.11.2023

Val Gardena is een paradijs voor wandelaars: de mooiste hikes

zo mooi zijn de Dolomieten in de herfst
Zo mooi is natuurparadijs Valle d’Aosta in de herfst

Waar ga je heen als de bladeren van de bomen beginnen te vallen, de winter nog moet komen en de Nederlandse zomer zich al even niet meer laat zien? Je kunt ervoor kiezen om de zomer nog wat te verlengen en een gegarandee...

Natuur01.11.2023

Zo mooi is natuurparadijs Valle d’Aosta in de herfst

Verder lezen over Rome

Zo ziet Rome eruit als er bijna niemand op straat is

Rome is normaal gesproken een van de drukste steden van Europa. Zeker in de zomermaanden is het er heel erg druk. En dat is niet voor niets: er zijn weinig steden die op gebied van cultuur en geschiedenis de strijd met R...

Algemeen01.05.2020

Zo ziet Rome eruit als er bijna niemand op straat is

Rome heeft de eerste muurschildering die lucht kan zuiveren

Toffe streetart kom je in ieder wereldstad tegen, maar Rome heeft nu iets wel heel bijzonders. Een muurschildering die in staat is om vervuilde lucht te zuiveren. Deze luchtzuiverende muurschildering is een Europese prim...

Stedentrips16.11.2018

Rome heeft de eerste muurschildering die lucht kan zuiveren

Een stedentrip Rome in 50 foto’s

Een stedentrip Rome is een van die reizen die je ooit een keer gemaakt moet hebben. Deze historische stad heeft zoveel bijzondere plekken, gebouwen, en dingen om te doen. Rome is een stad waar je je tijdens een stedentri...

Stedentrips16.09.2018

Een stedentrip Rome in 50 foto’s

9 praktische tips om een stedentrip naar Rome te plannen

Heb je een stedentrip Rome in het vooruitzicht? Lees dan deze praktische tips even door. Deze negen praktische tips helpen je om een stedentrip naar Rome te plannen. De mooiste stad van Italië ontdekken wordt hiermee wa...

Stedentrips05.06.2018

9 praktische tips om een stedentrip naar Rome te plannen

Dit zijn de beste tips om lekker te eten in Rome

Mamma Mia! Wat heeft Rome veel leuke, bijzondere en lekkere plekken om te eten en drinken. Eigenlijk kun je in deze stad geen verkeerde keuze maken, want de Italianen kun je wel vertrouwen als het op lekker eten aankomt...

Stedentrips31.05.2018

Dit zijn de beste tips om lekker te eten in Rome

Het Colosseum: het must see wereldwonder van Rome

Het Colosseum in Rome is een plek waar je een keer geweest moet zijn. Het Colosseum is uitgekozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen, en wie door dit historische bouwwerk dwaalt begrijpt helemaal waarom. Het is d...

Stedentrips26.05.2018

Het Colosseum: het must see wereldwonder van Rome

Unieke beelden; Rome en Venetië onder een dik pak sneeuw!

Venetie in de sneeuw De winter mag dan weliswaar gisteren officieel - meteorologisch gezien dan - zijn afgelopen. Momenteel merken we daar in Nederland helemaal niets van. Niet alleen in Nederland is het momenteel met e...

Winter02.03.2018

Unieke beelden; Rome en Venetië onder een dik pak sneeuw!

bekijk de dronevideo’s