Stedentrips09.02.2015

De meest romantische bestemmingen voor Valentijnsdag


Wie aanstaande zaterdag niet opgaat in het carnavalsgedruis, heeft wellicht tijd voor een romantische weekendje weg met de liefde van je leven. Aanstaande zaterdag is het namelijk Valentijnsdag, de dag waarop alle romantische registers open mogen. Wil je je geliefde verrassen met een weekendje weg, dan zijn dit de meest romantische bestemmingen voor Valentijnsdag!

Texel

Dit eiland heeft zichzelf officieel carnaval-vrij verklaard, dus wil je ver weg van carnaval, dan is Texel een hele goede optie. Neem een lekkere winddichte jas mee en maak romantische strandwandelingen langs de Waddenzee, gevolgd door warme chocomelk bij het haardvuur. Als dat geen romantiek is…

Brugge

Iets verder van huis, maar nog steeds met de auto heel goed bereikbaar is het Belgische Brugge. Hier dwaal je uren door de kleine steegjes, maak je een romantisch boottochtje door de grachten, en geniet je van de lekkere Belgische keuken. Brugge is het Venetië van België, een stad waar je alleen met je geliefde wilt zijn.

Boedapest

Boedapest bestaat uit twee delen, maar het meest romantische deel van de stad is Boeda. Bezoek in ieder geval de Gellértheuvel en geniet hier samen van het mooiste uitzicht over de stad. Een aanrader is de Budapest Zoo, een prachtige dierentuin midden in de stad waar je heel dicht bij de dieren kunt komen.

Praag

De Tsjechische stad Praag is misschien wel een van de mooiste steden van Europa. De architectuur in de oude binnenstad wil je niet missen, net als een romantische wandeling over de Karelsbrug. Ga in ieder geval ook naar Malá Strana, vanwaar je het mooiste uitzicht over deze romantische stad hebt! Meer tips over een weekendje Praag
vind je hier.

Parijs

Deze stad staat dan misschien onderaan in dit rijtje, maar
Parijs is de meest romantische stad ever. Deze stad ademt romantiek, met de prachtige Franse architectuur en de bijzondere sfeer op straat. Neem je geliefde mee naar deze stad en geniet samen van uren wandelen langs de Seine, samen een lekker taartje eten bij een patisserie en daarna door met lekkere wijn en een diner voor twee.

Foto credits: Fotolia.com.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.