Stedentrips06.08.2014

De top 5 Europese steden met het beste weer


Spanje heeft de meeste steden met lekker weer

Ben je op zoek naar een leuke stad voor een stedentrip, maar wil je wel verzekerd zijn van lekker weer? Dan zijn dit de beste steden voor jou: de top 5 Europese steden met het beste weer.

De gegevens zijn gebaseerd op onderzoek van het Europese weerbureau Meteovista. Gekeken is naar het algemene weercijfer en naar het terrasweer. Het gemiddelde van deze twee cijfers bepaalt uiteindelijk de plaats die MeteoVista aan steden in Europa heeft toegekend. Zonuren en weinig wind zorgen voor een hoger cijfer, waar regen en extreme temperaturen weer voor aftrek zorgen. Uiteindelijk levert dat een lange lijst op, waarvan deze 5 steden de top 5 invullen. De conclusie is wel duidelijk: wil je een leuke stedentrip beleven én lekker weer hebben, dan moet je naar Spanje.

De top 5 van steden met het lekkerste weer

1. Valencia
2. Alicante
3. Athene
4. Málaga
5. Sevilla

Zoals je ziet zijn het met name Spaanse steden waar het lekker weer is. De reden dat de Spaanse stad Valencia wint is omdat je hier altijd lekker weer hebt, zonder dat je last heb van extreme temperaturen. De minimum temperatuur in Valencia ligt op 19,9 graden en de maximum temperatuur op 26,6 graden. Beter kun je het eigenlijk niet treffen. De verschillen tussen steden uit de top 5 zijn niet groot, want ook in de Spaanse steden Alicante, Málaga en Sevilla tref je heerlijk weer. De Griekse stad Athene maakt de top 5 compleet. De reden dat er maar weinig Italiaanse steden en Griekse steden in dit lijstje staan is omdat het weer daar iets wisselvalliger is dan in Spanje.

Andere steden die net buiten de top 5 vallen, maar waar je ook gegarandeerd bent van lekker weer zijn:

6. Rome
7. Ibiza Stad
8. Madrid
9. Faro
10. Milaan

Waar moet je juist niet naartoe?

Naar de IJslandse stad Reykjavik moet je niet toe, tenminste als het je gaat om lekker weer. Reykjavik scoort een 3,9 omdat er weinig zin is en er heel veel regen valt. Nederlandse steden Amsterdam en Maastricht scoren ook niet goed in dit onderzoek, maar daar zal geen Nederlander vreemd van opkijken.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.