Stedentrips09.03.2017

Dit zijn de 20 sociaalste steden van de wereld


Je komt tijdens het reizen altijd nieuwe mensen tegen. Voor veel mensen is mensen uit andere culturen leren kennen één van de leukste onderdelen van het reizen naar een nieuwe stad. Nou gaat ‘m dat niet worden als je naar afgelegen dorpjes in the middle of nowhere, dat spreekt vanzelf. Het is echter ook niet zo dat elke stad (of althans de bevolking daarvan) staat te popelen om met jou, meneer of mevrouw toerist, te gaan praten.

Hotelworld heeft geprobeerd om uit te zoeken in welke steden mensen het sociaalst zijn en heeft daarbij 12.000 mensen ondervraagd die in 28 laden naar bijna veertig steden zijn geweest. Van daaruit kreeg elke stad een rating op die verschillende onderdelen: het aantal sociale activiteiten dat er plaatsvinden, hoe sociaal men zich opstelt en hoe veel nadruk er wordt gelegd op tolerantie, openheid en feestjes. We laten je de top 20 zien:

Kuala Lumpur - Maleisi\u00ebFoto: <a href=\
Kuala Lumpur - MaleisiëFoto:

Nummers 20 – 11

Dit zijn allemaal prima steden om heen te gaan, maar vanwege een gemiddelde score is het niet ideaal voor mensen die echt veel aanspraak willen hebben op reis.

20. Kuala Lumpur, Maleisië

19. Berlijn, Duitsland

18. Milaan, Italië

17. Vancouver, Canada

16. Helsinki, Finland

15. Warschau, Polen

14. Baltimore, Maryland

13. Parijs, Frankrijk

12. Sydney, Australië

11. Toronto, Canada

Dublin - Ierland Foto: <a href=\
Dublin - Ierland Foto:

Nummers 10-4

Dit begint al ergens over te gaan! Dit zijn steden die de drie criteria allemaal hoog in het vaandel hebben staan, waarbij elke stad zijn eigen smaakje heeft. In Dublin wordt graag gesocialized, in Hamburg is er een hippe open cultuur, net zoals in Rome. In Madrid grijpen ze elk excuus aan voor een feestje en in Kopenhagen word je geaccepteerd zoals je bent en mag je graag over de vloer komen.

Nummer 5, New York City, is wellicht niet per se de vriendelijkste plek, maar het is wel overtuigend winnaar ‘meeste sociale activiteiten ooit’ aangezien de stad nooit uit gaat en New Yorkers meer dan wie ook de deur uit gaat om te eten en drinken. Boston, de runner-up, is heel gemiddeld: daar zijn alle aspecten van sociale activiteit gelijkwaardig verdeeld. Bonus voor Boston: dat accent. “Maahk! Get n the caah!”

10. Dublin, Ierland

9. Hamburg, Duitsland

8. Rome, Italië

7. Madrid, Spanje

6. Kopenhagen, Denemarken

5. New York, New York

4. Boston, Massachusetts

Chicago - IllinoisFoto: <a href=\
Chicago - IllinoisFoto:

3. Chicago, Illinois

Als je het als Amerikaanse stad van Boston en New fucking York kunt winnen moet je van goede huize komen. Het geheim van Chicago? Het aantal sociale activiteiten rijst hier de pan uit, dus half Chicago zit ’s avonds te tafelen en borrelen met hun vrienden. Voeg daaraan toe dat de lokale bevolking niet te bang is om met vreemden te praten en dan heb je inderdaad een recept voor een heel sociaal bezoek.

2. Stockholm, Zweden

Los van dat Stockholm een leuke stad is om te bezoeken zijn de bewoners ook erg open en relaxt in sociale situaties. Het feit dat er een hele hipster-wijk is zegt al genoeg, want er is niks dat hipsters liever doen dan praten in leuke barretjes en restaurantjes. Clubs in overvloed daar, vol met mensen die graag contact hebben en net zoals de nummer één op deze lijst is de vrijheid om jezelf te zijn belangrijk voor de mensen hier. Dat betekent dat je niet bang hoeft te zijn om een praatje aan te knopen; dat komt helemaal goed.

G\u00f6teborg - ZwedenFoto: <a href=\
Göteborg - ZwedenFoto:

1. Göteborg, Zweden

Göteborg was duidelijk de winnaar in bijna alle categorieën waar op getest is. De inwoners van deze extreem sociale stad hebben graag face-to-face contact, zijn niet vies van een feestje, vertrouwen hun vrienden, zijn open en tolerant in sociale situaties en zouden zelf ook sociaal zijn als ze op reis gingen.

Ze weten dus precies wat jij nodig hebt: heel veel interactie met de locals, zodat iedereen zich jouw trip nog lang zal heugen. Het is eigenlijk hetzelfde verhaal als in Stockholm, maar dan met meer feestjes. Bonus: Göteborg is iets minder bekend, dus ideaal voor reishipsters. Als dat niet klinkt als een topvakantie, dan weten we het ook niet meer!

[Afbeelding header © rudi1976 – Fotolia]

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.