Stedentrips06.10.2015

Halloween doorbrengen in ’s werelds grootste begraafplaats? De Catacomben van Parijs​


Ben jij een fan van Halloween? En wil je een onvergetelijke ervaring?

Airbnb biedt waaghalzen nu eenmalig de gelegenheid om een nacht door te brengen in ‘s werelds grootste begraafplaats. Namelijk in de Catacomben van Parijs, waar de eeuwenoude resten van zes a zeven miljoen Parijzenaren ten ruste gelegd zijn.

Twee winnaars zullen hier hun Halloweennacht door gaan brengen, en daarmee de eer verwerven de eerste mensen ooit te zijn die wakker worden in de Parijse catacomben.

150928_AirBNB_Catacombes_0062ret
150928_AirBNB_Catacombes_0062ret

Catacomben van Parijs

Elk jaar bezoeken een half miljoen toeristen de Catacomben van Parijs, maar niet eerder werden mensen toegestaan er daadwerkelijk een nacht te verblijven. Dit initiatief komt voort uit een samenwerking die Airbnb is aangegaan met de Catacomben van Parijs, waarmee een bijdrage geleverd wordt aan het financieren van de restauratie die de catacomben al enige tijd te wachten staat.

Halloween

Tijdens de Halloweennacht op 31 oktober krijgen de winnaars een privé rondleiding langs het twee kilometer lange gangenstelsel, gevuld met de schedels en botten van de miljoenen Parijzenaren die hier over de eeuwen heen begraven zijn. De rondleiding wordt opgevolgd door een culinaire versnapering, uiteraard onder de begeleiding van een klein kamerorkest dat voor de gelegenheid griezelige vioolmuziek in het repertoire heeft staan. Vanzelfsprekend mag een verhaaltje voor het slapen gaan niet ontbreken: een expert zal de nacht afsluiten met de legendes die al vele jaren over de catacomben rondgaan.

Kans maken

Om kans te maken op een overnachting in deze unieke accommodatie, bezoek je uiterlijk 20 oktober om 23.59 de speciale Catacomben van Parijs pagina op Airbnb, en motiveer je waarom je hier graag de nacht zou willen doorbrengen.

150928_AirBNB_Catacombes_0073ret
150928_AirBNB_Catacombes_0073ret
150928_AirBNB_Catacombes_0124corr
150928_AirBNB_Catacombes_0124corr
150928_AirBNB_Catacombes_0191ret
150928_AirBNB_Catacombes_0191ret

A Night At

Airbnb’s ‘A Night At’ campagne is een initiatief om ontoegankelijke plekken overal ter wereld om te toveren tot eenmalige accommodaties. Eerdere locaties waren onder meer een omgebouwd KLM-vliegtuig op Schiphol, een skischans in Noorwegen, een IKEA-vestiging in Australië en een Waterstones boekhandel in hartje Londen.

Nicolas Ferrary, country manager voor Airbnb Frankrijk, ziet de deelnemers aan de ‘A Night At’ als het schoolvoorbeeld voor reizigers die altijd op zoek zijn naar authentieke ervaringen: Na de nacht in een skilift in Courchevel op een hoogte van 2700 meter boven de grond, brengt Airbnb je dit jaar naar een diepte van 20 meter onder Parijs! Maar weinig plekken zullen een authentiekere Halloween ervaring opleveren dan onze overnachting in de Catacomben van Parijs.”

150928_AirBNB_Catacombes_0162corr
150928_AirBNB_Catacombes_0162corr
150928_AirBNB_Catacombes_0178corr
150928_AirBNB_Catacombes_0178corr

Over de catacomben

De Catacomben van Parijs vormen een ondergronds labyrint twintig meter onder de Franse hoofdstad. In het verleden dienden deze tunnels als kalksteengroeven, maar in de loop van de tijd veranderde dit naar een opslagplaats voor menselijke resten doordat de kerkhoven overvol raakten. De catacomben herbergen beroemdheden als Francois Rabelais, Jean de la Fontaine, Charles Perrault, Lavoisier en Robespierre.

Avatar foto
Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.

Verder lezen over Parijs

De 10 coolste dingen om te doen in Parijs

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, Parijs is wat mij betreft de leukste en allermooiste stad ter wereld! Je zult er nooit uitgekeken raken. Parijs is de stad van de mode en van de culinaire tradities. Van de Franse ba...

Stedentrips17.06.2024

De 10 coolste dingen om te doen in Parijs

Naar de Olympische Spelen in Parijs: dit moet je weten

In de zomer van 2024 vinden de Olympische Spelen plaats in Parijs. En dat belooft nu al een spektakel te worden. Het is, na Rio de Janeiro en Tokyo, tof dat dit bijzondere evenement weer in Europa plaatsvindt. Menig sportliefhebber wil erbij zijn. Maar hoe doe je dat? Zijn er nog kaarten beschikbaar? Waar ga je slapen? Hoe zit het met vervoer? Als je naar de Olympische Spelen in Parijs wil, is dit wat je moet weten.

Algemeen22.01.2024

Naar de Olympische Spelen in Parijs: dit moet je weten

Dit zijn de 9 leukste hotels in Parijs: de beste plekken om te overnachten

Waar ga je slapen? Parijs heeft zoveel mooie, sfeervolle en luxe hotels. Welke hotels zijn ook goed betaalbaar? Of welke hotels zijn zó mooi dat je er misschien wel wat meer voor over hebt? Ik heb een mix gemaakt van bijzondere, fijne én betaalbare hotels. Deze hoteltips komen goed van plan als je een weekendje Parijs boekt.

Stedentrips07.01.2024

Dit zijn de 9 leukste hotels in Parijs: de beste plekken om te overnachten

De beste tips om Le Marais in Parijs te ontdekken

Mijn liefde voor Parijs kent geen grenzen. Het is de mooiste stad ter wereld, waar je honderd keer naartoe kunt gaan en nog steeds zal Parijs je blijven verrassen. Iedere keer weer word ik naar Le Marais gezogen, de leuk...

Stedentrips20.05.2023

De beste tips om Le Marais in Parijs te ontdekken

de leukste wijk van Parijs
Naar Parijs met een elektrische auto: zo doe je dat

Steeds meer mensen rijden elektrisch, een goede, duurzame ontwikkeling. Maar hoe eenvoudig en comfortabel is het om met een elektrische auto op vakantie te gaan of een weekend tripje? Met een elektrische auto naar Parijs...

Algemeen08.03.2023

Naar Parijs met een elektrische auto: zo doe je dat

Dit zijn de 10 meest iconische bezienswaardigheden in Parijs

Parijs is een van de meest iconische steden ter wereld, met een schat aan culturele bezienswaardigheden. Als je een bezoek aan Parijs plant, dan wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk van alles zien. Zeker als het je eers...

Stedentrips07.03.2023

Dit zijn de 10 meest iconische bezienswaardigheden in Parijs

Dit zijn de leukste locaties uit Emily in Paris seizoen 3

Wie 30 seconden naar de serie Emily in Paris kijkt, wil maar één ding: ook naar Parijs. Hierin zie je namelijk Parijs op haar allermooist. Ook in seizoen 3 van Emily in Paris komen weer een hoop toffe plekken voorbij d...

Stedentrips05.01.2023

Dit zijn de leukste locaties uit Emily in Paris seizoen 3

Eén dag naar Parijs: dit wil je doen

We deden het vroeger al met mijn ouders: een dagje naar Parijs. ’s Morgens vroeg weg en ’s avonds laat weer thuis. Het is een van de voordelen van in het Zuiden wonen: de rit naar Parijs duurt niet zo lang. Vanuit Br...

Stedentrips02.08.2022

Eén dag naar Parijs: dit wil je doen