Tenerife

Tenerife is een vulkanisch eiland in de Atlantische Oceaan. Het is een van de Canarische eilanden die horen bij Spanje. Deze eilanden zijn ontstaan door vulkanische activiteit, miljoenen jaren geleden. Tenerife is een schitterend eiland, de ultieme zonnige vakantiebestemming. De beste tips voor een vakantie naar Tenerife hebben wij op een rij gezet. De mooiste plekken op het eiland, de beste reistijd en alle bezienswaardigheden die je niet wilt missen.

Van de Canarische eilanden is Tenerife de grootste. Ze liggen op ongeveer 400 kilometer voor de kust van Marokko. De hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz de Tenerife, een plaats in het noordoosten van het eiland. 

Het weer op Tenerife

Het weer op Tenerife is perfect voor een zonvakantie. In de winter is het gemiddeld rond 19° en in de zomer is dat gemiddeld 25°. Dat maakt het weer op Tenerife perfect voor een actieve vakantie, maar zeker ook voor zonaanbidders is dit een heel goed klimaat. Omdat het in de herfst, winter en lente op de Canarische eilanden dus prachtig weer kan zijn, is het de ideale zonbestemming. Als het regent op Tenerife, dan valt de neerslag meestal in het noorden, met dank aan de hoge vulkaan El Teide. In het zuiden zit je dus altijd goed voor een zonnige strandvakantie.

Praktische tips Tenerife

  • Er is 1 uur tijdverschil met Tenerife. Op Tenerife is het 1 uur vroeger dan in Nederland. 
  • Vanaf Amsterdam is het ongeveer 4,5 uur vliegen naar Tenerife South Airport.  
  • Je hebt geen wereldstekker nodig op de Canarische eilanden. 
  • Tenerife is een groot eiland met goede wegen. Een huurauto is absoluut onmisbaar als je veel wilt zien en doen.