Vliegen21.07.2017

10 leuke en grappige feitjes over vliegen


Veel van ons pakken regelmatig het vliegtuig. Of het nou voor een zakenreis, zonvakantie of voor een verre reis is. Het is immers de snelste manier van vervoer. Maar wist je al dat de gemiddelde vliegsnelheid van een commercieel vliegtuig 800 kilometer per uur is? En dat dit inhoudt dat je binnen een uur van Amsterdam in München bent? EUclaim heeft nog 10 andere leuke feitjes voor je uitgezocht.

  1. Het drukste vliegveld ter wereld is Atlanta Hartsfield-Jackson Airport. Hier komen jaarlijks ruim 96 miljoen passagiers. Atlanta is de grootste overstap-hub ter wereld.
  2. 1 op de 5 mensen heeft last van vliegangst. Dit wordt ook wel aviophobia genoemd. Gelukkig is vliegangst goed te verhelpen.
  3. Vliegtuigen zijn niet zo schoon als ze soms lijken. Vooral de opbergtafeltjes bevatten ontzettend veel bacteriën. Wist je dat de dekentjes die je tijdens een lange vlucht krijgt trouwens maar eens in de 5 tot 30 dagen gewassen worden?
  4. De meest bekende piloot uit de geschiedenis is Charles Lindbergh. Naast piloot was hij ook uitvinder, schrijver, officier, ontdekker én bevriend met Henry Ford. Ja, de Henry Ford die de auto uitvond.
  5. Turbulentie is de boeman van de meeste verwondingen in het vliegtuig. De vliegtuigradar pikt het niet op. Nog een reden waarom je dus je riem om moet houden wanneer je op je plaats zit.
  6. De vliegtuigmaatschappij met de grootste vloot is American Airlines. Momenteel heeft American Airlines 963 vliegtuigen.
  7. Vliegtuigen kunnen wel tegen een (stroom)stootje. De huidige vliegtuigen kunnen prima tegen de bliksem. Hoewel we ons kunnen voorstellen dat je het niet heel prettig vindt om in de bliksem te vliegen.
  8. Je moet tussen de 1.58 en 1.90 meter lang zijn om als steward of stewardess te mogen werken.
  9. Singapore Airlines geeft meer dan 700 miljoen dollar per jaar uit aan het eten wat ze aan boord serveren. Aan wijn bijna 16 miljoen. Emirates koopt trouwens de meeste champagne in.
  10. De eerste vrouwelijke stewardessen in de jaren 30 mochten maar 52 kilo wegen, moesten verpleegster zijn én ongetrouwd!

Heb jij nog leuke weetjes over vliegen? Deel ze met ons in een reactie!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.