Vliegen28.10.2018

De 10 vliegroutes vanaf Schiphol met de meeste vertraging


Elk jaar zijn er bepaalde vliegroutes van en naar Nederland die nét wat vaker met vertragingen te maken krijgen dan gemiddeld. Ging je het afgelopen jaar naar Barcelona, Antalya of Rome en vloog je vanaf Schiphol Amsterdam? Dan was de kans dat je vlucht vertraagd was een stuk groter! EUclaim zette de meest vertraagde vliegroutes voor je op een rijtje.

1. Amsterdam – Barcelona

De meeste vertragingen vonden tot nu toe plaats op de vliegroute tussen Amsterdam Schiphol en Barcelona! Maar liefst 44 keer liep een vlucht meer dan drie uur vertraging op. De reden hiervoor? Operationele problemen bij de Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling en veel stakingen van de Franse luchtverkeersleiding, waar veel vluchten richting het zuiden last van hebben.

2. Barcelona – Amsterdam

Op nummer twee komt, niet heel verrassend, de route Barcelona – Amsterdam. De vertragingen werken vaak door op de terugvlucht. 34 vluchten liepen tot nu toe meer dan drie uur vertraging op tussen Barcelona en Amsterdam Schiphol Airport.

3. Amsterdam – Antalya

Ook Antalya is een bestemming die vaak met vertraging te maken kreeg. De Turkse badplaats had tussen 1 januari en 22 oktober 2018 al 20 vertragingen van meer dan drie uur op haar naam staan. Vooral technische problemen bij de luchtvaartmaatschappij Onur Air waren de oorzaak van deze vertragingen. De helft van deze 20 langdurige vertragingen waren van Onur Air onder het vluchtnummer OHY852.

4. Amsterdam – Londen Gatwick

Dat de route naar Londen Gatwick in dit rijtje staat is niet heel bijzonder. Het is ook de bestemming waar de meeste Nederlandse vluchten naartoe gaan. De meest voorkomende oorzaak van lange vertragingen naar Londen is het weer. Dit jaar zijn er al 19 vluchten meer dan drie uur vertraagd geweest op deze vliegroute.

5. Amsterdam – Londen Luton

Ook Londen Luton hoort bij het rijtje van meest vertraagde bestemmingen. 17 vluchten liepen meer dan drie uur vertraging op. Ook voor deze luchthaven geldt dat het weer de meest voorkomende oorzaak is van langdurige vertragingen.

6. Amsterdam – Rome Fiumicino

Tussen Amsterdam Schiphol en Rome Fiumicino werden 16 vluchten met meer dan drie uur vertraging uitgevoerd. Ook hierin speelde de problemen en staking bij Vueling een rol. Het grootste vliegveld van Rome, Fiumicino, heeft qua ligging ook vaak last van de wind. Hierdoor is het vliegverkeer gevoelig voor weersinvloeden.

7. Rome Fiumicino – Amsterdam

De zevende plaats is voor de route tussen Rome Fiumicino en Amsterdam. Dezelfde problemen die de route vanaf Amsterdam naar Rome parten speelde, zijn ook de oorzaken van de problemen op deze vliegroute. Ook hier liepen 16 vluchten meer dan drie uur vertraging op sinds de start van 2018.

8. Palma de Mallorca – Amsterdam

Palma de Mallorca had ook in 2018 met veel vluchtvertragingen te maken. Zowel de stakingen van de Franse luchtverkeersleiding, operationele problemen bij Vueling en technische problemen bij andere luchtvaartmaatschappijen zorgden voor regelmatige vertragingen op de route tussen Palma de Mallorca en Amsterdam.

9. Ibiza – Amsterdam

Bracht jij deze zomer tijd door op het prachtige Spaanse eiland Ibiza? Ook dan was de kans dat je te maken kreeg met vluchtvertragingen groot! Sinds de start van 2018 liepen 13 vluchten van Ibiza naar Schiphol Amsterdam een vertraging op van drie uur of meer. Ook deze Zuid-Europese bestemming had last van de problemen bij Vueling en de staking van de Italiaanse en Franse luchtverkeersleidingen.

10. Amsterdam – Lissabon

Het zijn vooral de zuidelijke routes die in deze top tien voorkomen! Op de laatste plek staat de vliegroute van Amsterdam naar Lissabon. 13 vluchten liepen een vertraging van drie uur of meer op sinds het begin van 2018. Ook hier speelde de operationele problemen en pilotenstaking bij Vueling een grote rol in het aantal langdurige vertragingen.

Was jouw vlucht afgelopen zomer vertraagd? Check dan nog even snel of je recht hebt op een vergoeding bij EUclaim! Je kunt tot 600 euro terug krijgen voor een vertraagde vlucht.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Schiphol

Drukte op Schiphol: dit is wat je deze zomer kunt verwachten

Hoe bereid je je voor op je volgende vliegreis vanaf Schiphol? Nou, onder andere door vooraf rekening te houden met de drukte op de luchthaven. Wij vertellen je wat je moet weten in 2024!

Vliegen16.05.2024

Drukte op Schiphol: dit is wat je deze zomer kunt verwachten

+ tips om je voor te bereiden
Privium en Airport lounges: hoe werkt het?

Je vliegreis ultiem relaxed starten, hoe doe je dat? Zeker tijdens drukke periodes op Schiphol wordt dat steeds lastiger. Wij vertellen je hoe je kunt genieten van allerlei fijne voordelen die je reis vergemakkelijken. De Privium pas en toegang tot lounges wereldwijd zorgen ervoor dat je veel minder stress hebt voor en tijdens je tr

Vliegen27.01.2024

Privium en Airport lounges: hoe werkt het?

Zo krijg je toegang
De top-25 veiligste vliegtuigmaatschappijen van 2024

Dit zijn de veiligste vliegtuigmaatschappijen ter wereld van 2024. Ook KLM komt hoog in de lijst voor.

Vliegen04.01.2024

De top-25 veiligste vliegtuigmaatschappijen van 2024

Lekker slapen op Schiphol doe je in het Sheraton Amsterdam Airport Hotel

Hoe leuk reizen ook is, het is altijd enigszins vermoeiend, zeker als het om een vliegreis gaat. Daarom kun je maar beter uitgerust aan een reis beginnen, hoe lang of kort die ook is. De lange wachtrijen op Schiphol waar...

Vliegen09.06.2023

Lekker slapen op Schiphol doe je in het Sheraton Amsterdam Airport Hotel

Vliegbelasting vanaf 1 januari 2021: dit moet je weten

Vanaf 1 januari 2021 wordt de vliegbelasting ingevoerd door de overheid. Iedereen die vanaf dat moment met het vliegtuig vertrekt vanaf een luchthaven in Nederland, moet belasting betalen. Het maakt niet uit hoe lang je...

Vliegen21.12.2020

Vliegbelasting vanaf 1 januari 2021: dit moet je weten

Schiphol in corona-tijden, een vreemde gewaarwording

In de trein onderweg naar Schiphol is het heel rustig. Daar aangekomen, is het niet anders. Het vliegveld lijkt een beetje verlaten. Je kent het wel; dat moment dat je in het holst van de nacht landt en dat je over een s...

Vliegen20.10.2020

Schiphol in corona-tijden, een vreemde gewaarwording

Zo heeft KLM op dit moment de vloot op Schiphol geparkeerd

Nu het vliegverkeer over de hele wereld nagenoeg stil ligt, staat ook het grootste deel van de KLM-vloot aan de grond. Met als resultaat dat het nu super druk is op Schiphol. Niet met passagiers uiteraard, maar met vlieg...

Vliegen06.04.2020

Zo heeft KLM op dit moment de vloot op Schiphol geparkeerd

Iemand ophalen op Schiphol? Dan moet je auto in de parkeergarage

Het is iets lastiger geworden om iemand op te halen op Schiphol. Zeker wanneer je met de auto komt. Voorheen had je een aantal plekken waar je tijdelijk stil mocht staan, maar dat is nu niet meer mogelijk. Wil je iemand...

Vliegen04.02.2020

Iemand ophalen op Schiphol? Dan moet je auto in de parkeergarage