Vliegen20.12.2016

PowerSiesta: eindelijk lekker slapen in het vliegtuig


Slapen in het vliegtuig: hoe je het ook wendt of keert, het is een drama. Tenminste, als je economy class vliegt en je rechtop zittend in een stoel een geschikte slaaphouding moet zoeken. Het gaat altijd wel ergens zeer doen en dan heb je ook nog eens die herrie aan je hoofd. Deze ‘gadget’ kan je wellicht helpen om toch wat minuten slaap te pakken in het vliegtuig. Hij is lichtgewicht, neemt nauwelijks ruimte in in je handbagage, milieuvriendelijk en qua ergonomie zit het ook nog eens goed. Maak kennis met PowerSiesta.

PowerSiesta

Het ziet eruit als een stuk stevig papier dat je kunt uitklappen en dat is ook precies wat het is. Het doel van de ontwerpers was een hulpstuk te creëeren dat stevig is, comfortabel en dat ook daadwerkelijk helpt. Het goede aan dit ontwerp is dat het je hoofd laat rusten in een natuurlijke houding, die ook voor je nek en rug comfortabel is. En ook aan je handen is gedacht want die kun je om de PowerSiesta heen draaien als je wilt. Mocht je het nu niet prettig vinden om met je hoofd op karton te liggen, dan kun je altijd een sjaal, vliegtuigdekentje of een kledingstuk dat je bij je hebt om de PowerSiesta heen draaien. Wanneer dit ding is ingeklapt is het ongeveer zo groot als een tijdschrift en dat past dus prima in je handbagage.

Gek genoeg zijn de ontwerpers maar liefst twee jaar bezig geweest om dit te ontwerpen en het resultaat is zo super simpel. Op Kickstarter loopt nu een campagne om voldoende financiële middelen op te halen om dit ook daadwerkelijk te produceren. In mei-juni staat de eerste levering gepland en de verkoopprijs zal dan 20 USD bedragen. Het project kan nog wel wat steun gebruiken wat er moet 35.000 USD verzameld worden en zo hoog staat de teller op dit moment nog lang niet. Zie je er wat in dan kun je het dus nu backen.

PowerSiesta
PowerSiesta
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.