Wenen

Wenen is niet alleen de hoofdstad van Oostenrijk, het is ook nog eens een bijzondere stad die barst van de cultuur, culinaire hoogtepunten en moderniteit. Je hebt aan de ene kant het traditionele Wenen uit de tijd van Keizerin Sissi, maar aan de andere kant ook de hele moderne en hippe kant. Tijdens een stedentrip naar Wenen kun je deze twee perfect combineren. Ga ook zeker een Wiener Schnitzel eten, de Weense Naschmarkt bezoeken en shoppen in de wijk Spittelberg. Wenen is een stad die je zal verbazen en waar je nog vaak met plezier aan terug zult denken! 

Te doen in Wenen

Een van de voordelen van een stedentrip naar Wenen is dat je hier veel te voet kunt doen. Het is een grote stad, maar het oude centrum is vrij compact en is zeker lopend goed te verkennen. Natuurlijk zijn er dingen buiten het oude centrum die je een keer moet zien, maar daarvoor kun je de fiets pakken. Ben je in voor een stedentrip met flink wat beweging, dan is Wenen de stad voor jou. Hotspots zoals de Hofburg met de Spanish Riding School, het museum van Sissi en het Kunsthistorisch Museum zijn allemaal op loopafstand van elkaar.

Het is misschien niet de beste stad ter wereld om te shoppen, maar de wijk Spittelberg is zeker een aanrader. Daar vind je een hoop leuke boetieks met unieke spulletjes. En dan is er natuurlijk ook nog de culinaire kant van de Oostenrijkse hoofdstad, de thuishaven van de Wiener Schnitzel. Die kun je natuurlijk nergens ter wereld lekkerder eten dan hier! Vergeet ook niet om uitgebreid koffie (of thee) te drinken met een lekker gebakje erbij. De koffiecultuur in deze stad is bijzonder en men neemt daar dan ook uitgebreid de tijd voor.

Wij hebben de leukste tips om te doen in Wenen voor je verzameld, je vindt ze allemaal hieronder!