Winter13.12.2012

Indoor skiën: de langste en grootste indoor skihallen


Schermafbeelding 2012-12-13 om 11.13.16.png
Schermafbeelding 2012-12-13 om 11.13.16.png

Er zijn overal ter wereld inmiddels indoor skihallen. Zelfs in landen als China, Nieuw Zeeland en zelfs Dubai kun je indoor skiën. In Nederland kun je op zeven plaatsen indoor skiën en snowboarden. Het nadeel voor veel fanatieke skiërs en snowboarders van indoor sneeuwpret is dat de pistes vaak niet zo lang zijn. Je bent te snel beneden en moet dan weer opnieuw de (sleep)lift in. De langste baan van Nederland vind je in Landgraaf (Limburg) met 520 meter lang. 

De Belgen bouwen op dit moment aan een skihal in Lessen met een afdaling die 800 meter lang moet worden. Als het goed is wordt deze skihal geopend in 2014. In Duitsland vind je ook een hele lange afdaling. In Bottrop (bij Venlo de grens over) vind je een baan van 640 meter lang, op dit moment de langste indoor afdaling ter wereld.

In Denemarken wordt op dit moment ook gebouwd aan een grote skihal. De Denen willen namelijk de ‘grootste skihal ter wereld bouwen’ zodat wintersport het hele jaar door mogelijk wordt in het Scandinavische land. Hoe lang de langste afdaling daar zal zijn is nog niet bekend, maar de skihal moet in ieder geval enorm groot worden. Het ‘Skidome’ in Randers heeft de vorm van een zesarmige sneeuwvlok. Toevallig heb je in Nederland ook twee skihallen met de naam Skidôme, in Rucphen en Terneuzen.

Het hoogste punt van Skidome in Denemarken ligt op 110 meter boven de grond. Voor de ontwikkeling van de pistes is samengewerkt met het Franse skigebied Alpe d’Huez, om de postes te laten lijken op populaire pistes in dat gebied.

Schermafbeelding 2012-12-13 om 11.13.43

Voor de langste baan moet je binnenkort dus naar Belgie, maar voor de grootste hal (met zes indoorpistes en twee outdoorhellingen) ga je naar Skidome in Denemarken.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.