Winter16.10.2013

Korte skivakantie goedkoper met fly & drive?


Uit onderzoek van Sunny Cars, verhuurder van auto’s in Europa, blijkt dat voor korte skivakanties het goedkoper kan zijn om te kiezen voor een fly & drive, dan rijden met een eigen auto. Dit komt door een toename van het aantal vluchten van low-cost airlines naar wintersportgebieden. Het gaat dan wel om korte skivakanties, van ongeveer 3 dagen.

In het onderzoek is gekeken naar een korte wintersport voor twee personen, naar verschillende wintersportlanden. In het overzicht is te zien dat je voor een fly & drive van 3 dagen altijd goedkoper uit bent dan wanneer je zelf gaat rijden. Al zijn de verschillen niet overal heel groot. Soms scheelt het maar een paar euro, maar soms ook een stuk meer.

Opvallender nog is dat gezegd wordt dat je “minimaal de helft van hun reistijd terug kunt winnen”. Hierbij is puur gekeken naar de tijd die je in de auto zit, in vergelijking tot de tijd die je in het vliegtuig zit. Daar is wel twee uur extra bijgeteld die je normaal gesproken eerder op het vliegveld moet zijn, maar de reistijd naar de luchthaven toe is niet meegenomen. En dat kan soms, inclusief parkeren, toch ook nog wel een aantal uur zijn. Dan wordt het verschil al een stuk kleiner.

En dan nog iets: ga je zelf rijden, heb je helemaal zelf in de hand wanneer je wilt vertrekken. Ga je vliegen moet je maar afwachten of de vliegtijden gunstig zijn zodat je inderdaad extra tijd op de skipiste hebt. Rijd je zelf, dan kan je ook ’s nachts rijden om zo het maximale uit de dagen op de piste te halen. Dus ook al is het soms een beetje goedkoper, de tijdwinst klopt wat ons betreft niet. En het heeft toch ook wel wat, gezellig met zijn tweeën in de auto, muziekje aan en een kopje koffie halen onderweg?

Wat wel een bijkomend voordeel is van het vliegen en een auto huren, is dat je zelf geen winterbanden hoeft aan te schaffen, en wielkettingen hoeft te huren of kopen. Dat zit bij de huurprijs van de auto inbegrepen.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.