Winter20.11.2013

Therapeutische training voor wintersporters met skiliftangst


Voor veel mensen is wintersport de ideale vakantie. Je bent lekker de hele dag in de frisse buitenlucht en je bent lekker actief bezig. Zeker met wat zon erbij, goede sneeuw en goed gezelschap, wordt een wintersport al snel een onvergetelijke vakantie.

Er is eigenlijk maar één nadeel aan die fijne vakantie in de sneeuw, al heeft niet iedereen last van dat nadeel. En dat is de skilift, of eigenlijk de hoogtevrees die bij een ritje in de skilift komt kijken. Blijkbaar heeft 20 procent van de wintersporters daar last van, en zou daarom ook afdalingen laten schieten. Om die mensen te helpen, is er nu een skiliftangst-training om voor eens en voor altijd van die angst af te komen.

Vliegangstinstituut 
Stichting VALK start op zaterdag 30 november en zondag 1 december met de allereerste therapeutische training voor mensen die last hebben van skiliftangst. Het zijn met name de steile afgronden en mogelijke technische gebreken aan skiliften zorgen voor angstige momenten bij de wintersporters.

De training vindt plaats bij SnowWorld in Landgraaf, daar hebben ze een stoeltjeslift. Voor de uitleg en werking over een stoeltjeslift, om zo een deel angst weg te nemen, is het natuurlijk handig om daar de training te doen. En ook de angst om eruit te vallen kan zo worden weggenomen. Maar wat betreft hoogte kan er weinig overwonnen worden, want zo hoog is de stoeltjeslift in Landgraaf niet.

De eerste training begint op 30 november. Het is de bedoeling om deze vaker te gaan geven. De training kost, inclusief twee dagen therapie, hotelovernachting en alle maaltijden 295 euro.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.