Winter04.01.2011

Vergelijking van sneeuw apps


foto[1].JPG
foto[1].JPG

Ik heb inmidddels meerdere sneeuw-apps op mijn iPhone. Snow Report van The North Face, Sneeuwhoogte van Bizztravel, Sneeuw app van Wintersporters.nl. iPhoneappsblog vond het ook eens tijd worden om deze sneeuw apps te reviewen, en maakte een top drie.

Op nummer 1 staat de gratis app Sneeuwhoogte van Bizztravel app. “De sneeuwhoogte app van Bizztravel bevat vrij veel informatie, zoals de kwaliteit van de pistes, open pistes, sneeuwtoestand en de laatste sneeuwval. De navigatie is eenvoudig en handig, zo kan je direct de sneeuwhoogtes van verschillende skigebieden met elkaar vergelijken, en kan je je bestemming toevoegen aan je favorieten. Delen via Twitter, Facebook of e-mail is niet direct nuttig, maar het is zeker wintersport voorpret verhogend. Aardig is de toevoeging van een skikaart per skigebied, al laat de kwaliteit wel te wensen over. En natuurlijk kan je dan ook nog direct een last-minute boeken via Bizztravel. Al met al een handige en complete app!”

Nummer twee is voor de gratis Sneeuw app, uitgebracht i.s.m. Wintersporters.nl. “De navigatie is eenvoudig en je ziet hoeveel sneeuw er is gevallen de afgelopen 72 uur. Daarnaast kan je een notificatie instellen, zodat je direct weet wanneer er sneeuw is gevallen. Handig! Wil je meer informatie over de sneeuwval op je bestemming, dan moet je doorklikken naar de website. Nadeel: de sneeuwvoorspellingen had in de app mee moeten worden genomen (die je overigens wel weer kan vinden op de website).”

Plaats drie is voor Sneeuwhoogte ’10|’11 app, een betaalde app voor slechts € 0,79. “Deze sneeuwhoogte app biedt als enige ook informatie van alle skigebieden in de wereld, waar de andere twee uitsluitend informatie over skigebieden binnen Europa bieden. Tevens kan je meerdere skigebieden in je favorieten kwijt. De informatie per skigebied beperkt zich uitsluitend tot de actuele sneeuwhoogte. De € 0,79 eurocenten dan ook niet waard.”

Leuke aanvulling op deze top drie is toch wel de Snow Report van The North Face. Die laat alleen het aantal centimeters verse sneeuw zien. Ook gratis overigens.

Avatar foto
Adriaan de Visser

Adriaan is Channel Insights & Category Manager bij Bacardi Nederland, en heeft al veel van de wereld gezien in Europa en de Verenigde Staten. Next destination: rondreizen in Azië.