Winter06.12.2013

Door flinke sneeuwval zijn wintersportgebieden in Frankrijk eerder open


In Nederland hebben we vandaag te kampen met een flinke herfststorm, maar in andere delen van Europa zijn de omstandigheden een stuk beter. Zeker als je van verse sneeuw houdt. In de afgelopen weken is er namelijk in Frankrijk heel veel sneeuw gevallen. Daardoor kunnen wintersportplaatsen eerder open dan gepland. De Franse wintersportdorpen Les Deux Alpes en Val Thorens hebben hun pistes al geopend en het seizoen feestelijk ingeluid. Het komende weekend gaan er nog eens een hoop wintersportgebieden open.

Een paar van die dorpen die komend weekend ook de pistes openen zijn Megève, Alpe d’Huez en Courchevel. Veel gebieden houden leuke acties in het openingsweekend, bijvoorbeeld met muziekevenementen of een korting op de skipas. Zo krijg je in Les Menuires bij La Croisette aanstaande zaterdag een gratis ontbijt en krijg je 50% op de skipas. Les Menuires is zeker een aanrader voor de wintersport, je hebt vanuit daar namelijk toegang tot Les Trois Vallées, een enorm groot skigebied dat tot de grootste skigebieden van de wereld behoort. 

Val Thorens
Een van de populaire bestemmingen in de Franse Alpen voor een wintersport is Val Thorens. Tijdens Dutch Week is hier ieder jaar sprake van een enorme Nederlandse invasie. Ook Val Thorens heeft de pistes open, en organiseert een hoop dingen die bij Nederlanders wel in de smaak zullen vallen. In het Snowcafé is er een Hollandse avond en ook komt er een optreden van Nederlands rapduo The Opposites. 

Wil je precies weten wanneer welk skigebied open gaat, en wat de actuele sneeuwhoogte is van de skigebieden in Frankrijk, kijk dan op de website france-montagnes.com.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.