Winter11.04.2012

Uitstekende line-up Dutchweek in Val Thorens


Schermafbeelding 2012-04-11 om 10.23.17.png
Schermafbeelding 2012-04-11 om 10.23.17.png

Velen van ons denken niet meer aan sneeuw, maar de Dutchweek in Val Thorens staat toch echt nog op het programma. Voor de sneeuw moet je het niet doen, die is eind april niet echt meer om over naar huis te schrijven. De laatste week van het wintersportseizoen is Val Thorens helemaal oranje.

Vanaf 28 april tot en met 4 mei is het er groot feest met alleen maar Nederlanders. Dus ook Koninginnedag wordt tijdens de Dutchweek gevierd. De line up van dit jaar is super goed, met Afrojack, Sunnery James & Ryan Marciano, Roog, Erick E. en Benny Rodrigues. 

Ooit is de Dutchweek begonnen als ene klein feestje, maar inmiddels is het er big party. Skipassen, materiaalverhuur en appartementen zijn schappelijk geprijsd, net als de events die tijdens de week worden georganiseerd. Een passe partout voor alle feesten van Dutchweek Festival kost 35 euro. Een passe partout waarmee je ook nog naar het Koninginnenacht feest kunt, kost 40 euro.Voor de duidelijkheid: Dutchweek Festival is een onderdeel van Dutchweek en omvat een aantal feesten bij onder meer Bar 360 en Malaysia. Wie niet zo van (alleen) house houdt, komt qua muziek en gezelligheid nog steeds aan z’n trekken: bij verschillende kroegen treden bijvoorbeeld bandjes op (de toegang daarvoor is meestal gratis). En uiteraard kan er nog volop geskied en gesnowboard worden in het sneeuwzekere Val Thorens, bij vaak hoge temperaturen. Skiën in je trui met de zon op je gezicht en goede muziek op de achtergrond, wat wil een mens nog meer?

Oranje feestje
Het Koninginnenachtfeest is nieuw tijdens de Dutchweek. De verjaardag van de koningin wordt door het gehele dorp heen al uitbundig gevierd, maar op 29 april wordt nu ook een speciaal Oranje feest voor koninginnenacht georganiseerd in Centre Sportif. Een Hollands gezellig feestje waarbij kan worden meegezongen en gesprongen op de tonen van band Captain Midnight en dj Maurice (bekend van de Skihut). Koninginnedag zelf wordt door het hele dorp gevierd. Bij Bar 360 op de piste draaien dj’s en bij Le Monde gaat het vanaf vier uur ’s middags los. In het hele dorp is die dag vrijwel niemand te vinden die zich niet in één of andere Koninginnedag outfit heeft gehesen en vanaf veel balkons wappert de Nederlandse driekleur.

Hoe het onstond
Chris van den Broek, ook wel bekend als dj Chris Rox, is één van de organisatoren van Dutchweek Festival en is er vanaf het prille begin bij betrokken geweest. “Als achttienjarige werkte ik als dj bij een club in Val Thorens. In die tijd begonnen we tijdens die laatste week met het organiseren van een feestje ter afsluiting van het seizoen. Op die feestjes draaiden dj’s die ik kende uit het vak, zoals Fedde le Grand en Erick E. Langzaam groeiden die feestjes groter en groter. Maar de artiesten die er toen draaiden, vinden het nog steeds een leuk event en maken er tijd voor vrij.” Overigens draait Chris zelf nog steeds tijdens het event. “Voor mij is dit de mooiste week van het jaar. Mensen zijn zo spontaan en enthousiast.”

Passe partouts
Mensen die al langer naar Val Thorens komen tijdens de week van Koninginnedag zal het niet ontgaan zijn: er zijn wat dingen veranderd. Waar eerst alle feestjes en optredens vrij toegankelijk waren, moet er nu vaak betaald worden. Chris verklaart: “We willen ieder jaar betere namen op het programma en willen het ook professioneler aanpakken, door middel van betere apparatuur en een goede beveiliging. Dat kost geld. Maar als je nagaat dat je veertig euro betaalt voor een week lang feesten met namen als Afrojack en Benny Rodrigues, dan denk ik dat de kosten toch nog redelijk laag zijn.” Afrojack zal naast optredens bij Bar 360 ook een optreden geven in discotheek Malaysia.