Winter19.12.2013

Genieten van sterrenrestaurants op de Italiaanse skipiste


Waar de meeste mensen tijdens een dag skiën of snowboarden op de skipiste lunchen met een bord spaghetti bolognese of curryworst, is het in het Italiaanse Zuid-Tirol culinair genieten. De Italiaanse regio Zuid-Tirol, waar veel wintersporters komende winter naartoe gaan, heeft namelijk maar liefst 23 Michelin-sterren. Daar beleef je dus gastronomische hoogstandjes tijdens de wintersport.

Niet altijd was deze regio een culinaire trekpleister; het aantal Michelin-sterren is de afgelopen jaren snel toegenomen. Inmiddels staat de teller dus op 23, verdeeld over 20 verschillende restaurants. De nieuwste aanwinsten in dit lijstje zijn de restaurants Tilia in Dobbiaco / Toblach en Alpes in Val Sarentino / Sarnthein, die sinds kort een Michelin-ster hebben gekregen. Drie restaurants hebben twee sterren: St. Hubertus in San Cassiano / Sankt Kassian, Jasmin in Chiusa / Klausen en Trenkerstube in Tirolo / Dorf Tirol.

De meeste toprestaurants zitten natuurlijk niet op de berg, rechtstreeks aan de piste. Maar ga je skiën of snowboarden in de regio Zuid-Tirol, en wil je rechtstreeks vanaf de piste genieten van lekker eten, dan zijn er een aantal berghutten waar je terecht kan. 

Gostner Schwaige, een traditionele kleine berghut op 1.930 meter hoogte. Er is plaats voor slechts 25 personen, maar chef Franz Mulser maakt er echt iets bijzonders van. Alle ingrediënten zijn biologisch, en komen van regionale bedrijven. Bella Vista / Schöne Aussicht ligt op 2.845 meter, waar je prachtig uitzicht hebt. Hier kun je overigens ook gebruik maken van de hoogste buiten-sauna van Europa, wat na een lange dag op de ski’s meer dan aangenaam is. Dan is er ook nog Rifugio Comici waar je in de winter iedere dag verse vis op 2.154 meter hoogte kunt eten.

rifugio_comici
Na een lange dag actief inspannen op de skipiste, daarna lekker culinair ontspannen in een goed restaurant, dat klinkt toch als de perfecte wintersport? 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.