De culinaire kant van Trentino verkennen
Als je in Trentino bent zou het zonde zijn om de geweldige keuken van de regio niet te proeven. Want het moet gezegd en daarna nog vele malen herhaald worden: die is FANTASTISCH. De regio grenst aan de Alpenlanden en dat zie je aan de menukaart. Die combineert namelijk het beste van de Italiaanse keuken en die van Oostenrijk. Dat resulteert in bijzondere gerechten. Maar allemaal hebben ze die verfijnde Italiaanse smaak. Dus eet je hier, net als in Oostenrijk, bijvoorbeeld knödeln. Maar dan net even wat heerlijker gekruid. Verder overal op de kaart: speck. Dat is dus geen spek, maar gerookte en gepekelde ham. Niet te missen als je hier bent en de Italianen eten dit graag als aperitivo bij de borrel met een stukje brood.
Sowieso moeten we het nog even over die aperitivo hebben. Wat een geniale uitvinding is dat toch. Een pre-lunch of pre-diner met een glaasje Trento DOC. Je vraagt je soms af waar de Italianen al dat eten laten, maar wanneer je je bedenkt dat de ‘Italian breakfast’ bestaat uit alleen een espresso valt het kwartje ineens weer.
Als je een echte fijnproever bent kom je in Trentino ook prima aan je trekken. Er zijn verschillende sterrenrestaurants die precies weten hoe ze die typische smaken van de regio op hoog niveau moeten serveren.