Winter07.03.2017

De voordelen van met z’n tweeën op wintersport


voor als de rest van de vriendengroep niet kan

Zomaar een whatsappje wat ik er op een druilige dinsdagmorgen in november uitstuurde naar wat vrienden. En zoals het tegenwoordig gaat op de groepsapps stromen de reacties binnen:

 • VET
 • Nee man, net een huis gekocht, ff sparen…
 • Moet ff checken bij m’n vrouw, wanneer?
 • Ergens eind feb/begin maart?
 • Nee, gaat met m’n werk niet lukken, drukdruk!
 • Helaas TT, andere prioriteiten dit jaar

Groepschats kunnen eindeloos doorgaan. De mooiste alpenlandschappen komen voorbij, plaatjes van een zonnige après-ski en zelfs filmpjes van de afgelopen jaren waarop te zien is dat die ene vriend vol onderuit gaat en de ander om 5 uur ’s middags al aan de bar ligt te slapen omdat de combinatie van de frisse Alpenlucht en alcohol geen al te beste uitwerking op hem lijkt te hebben. Maar… als uiteindelijk puntje bij paaltje komt blijken onze overvolle agenda’s, drukke banen of gezinnen/vrouwen/vriendinnen (waar we uiteraard ook graag bij zijn) roet in het eten te gooien om dit jaar wederom met z’n allen naar de sneeuw af te reizen. Het is schier onmogelijk gebleken om alle agenda’s zo te matchen dat iedereen er bij kan zijn, maar ik heb dé ultieme tip voor je.

Voordelen van met z’n tweeën zijn

Bel je beste vriend of vriendin, bepaal de datum, zoek je beiden suf naar hotelkamers en of appartementen in de gebieden die jullie leuk vinden, regel verlof op je werk, boek de (mini)vakantie en GA!

Waarom maar met z’n tweeën hoor ik jullie denken? Het is toch ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’? Jazeker, maar hebben jullie wel eens gedacht aan alle voordelen die er kleven aan met z’n tweeën op skivakantie te gaan?

 1. Je hoeft maar met één iemand te overleggen waar de reis heen gaat.
 2. De reis gaat vele malen sneller: 1 auto, 2 koffers, skispullen en de reis kan beginnen in plaats van eerst een meetingpoint bepalen en moeten wachten op vriend 6 die altijd te laat is.
 3. Je maakt veel meer kilometers op de piste, omdat je niet continu de gehele club kwijt bent. Zijn ze nu links of rechtsaf naar beneden gegaan?
 4. Je zit altijd samen in de lift. Nooit meer alleen naast die dikke Duitser in de lift.
 5. Tijdens het après-skiën hoef je maar één iemand in de gaten te houden. Samen uit en samen thuis is hierdoor veel gemakkelijker te realiseren.
 6. Je hebt eerder overeenstemming welk shotje er besteld zal gaan worden in plaats van die hele smerige Obstler waar vriend 4 altijd mee aan komt zetten.

Zo kan ik serieus nog wel even doorgaan, maar de strekking van mijn verhaal is hopelijk duidelijk. Hoe lekker is het om eens op wintersport te gaan en met zo min mogelijk mensen rekening te houden? Ik kan het jullie vertellen: HEERLIJK!

Het gekke is dat je dit vaker bij mannen ziet gebeuren dan bij vrouwen, maar waarom is dat zo? Die vraag konden wij niet beantwoorden, en toen stonden daar Judith en Annemiek voor onze neus die dit verschijnsel ook niet begrepen… weten jullie het antwoord op die prangende vraag?

Natuurlijk zijn er nog ontzettend veel positieve kanten te benoemen aan met groepen op wintersport gaan, maar als je de kans krijgt om dit met een goede vriend of vriendin te doen, DOEN! Zorg er wel voor dat je elkaar wat te melden hebt, dat je enigszins hetzelfde niveau van skiën en après-skiën hebt en spreek beiden de verwachting van je mini-trip goed door zodat het nooit kan tegenvallen.

Of doe het net als ik dit jaar voor het eerst heb gedaan: combineer zo’n onvergetelijke mini-trip met een familievakantie 😉

Avatar foto
Tom Schreurs

Tom is een echte levensgenieter! Gek op skiën, après-skiën, actieve outdoor-trips, uitdagende fietsroutes, trailrunnen én zonovergoten vakantieoorden.

Verder lezen over Wintersport

Lenteskiën in Oostenrijk? Dan moet je in het gezellige Obertauern zijn!

Hét grote voordeel van lenteskiën is de zon. In de lente ervaar je veel meer zonuren, zijn de dagen langer en de temperaturen mild. In hooggelegen gebieden hoef je je over sneeuwkwaliteit geen zorgen te maken. En in het Oostenrijkse Obertauern (in het SalzburgerLand) hoeft dat al helemaal niet, dat is namelijk een van de skigebieden die ieder jaar de meeste sneeuw krijgt. Zin om in het naseizoen nog lekker te skiën - én après-skiën? Dan moet je in het gezellige Obertauern zijn!

Winter27.03.2024

Lenteskiën in Oostenrijk? Dan moet je in het gezellige Obertauern zijn!

Zo leuk is wintersport in Montgenèvre en Brides-les-Bains

In de Franse Alpen vind je schitterende skigebieden. Naast Les 3 Vallées, het grootste skigebied ter wereld, zijn er ook kleinere plaatsen waar je uitstekend kunt skiën, de pistes soms nog helemaal voor jezelf hebt en betaalbaar kunt overnachten.

Winter08.03.2024

Zo leuk is wintersport in Montgenèvre en Brides-les-Bains

Duurzaamheid in de Alpen: zo pakt Laax in Zwitserland het aan

Als het gaat om duurzaamheid en toerisme, wordt er vaak met een wijzend vingertje naar de wintersport gezwaaid. Omdat daar de klimaatverandering extra goed zichtbaar is - vanwege de smeltende gletsjers, kortere seizoenen en een stijgende sneeuwgrens - is de algemene perceptie dat wintersport niet goed is voor de opwarming van de aarde.

Winter29.02.2024

Duurzaamheid in de Alpen: zo pakt Laax in Zwitserland het aan

Op sneeuwschoenen naar Tectonic Arena Sardona in Flims-Laax

De Tectonic Arena Sardona is erkend als UNESCO-werelderfgoed vanwege zijn wetenschappelijke waarde en de bijzondere geologische kenmerken. En om dat van dichtbij te kunnen zien, gingen wij op sneeuwschoenen op pad.

Natuur27.02.2024

Op sneeuwschoenen naar Tectonic Arena Sardona in Flims-Laax

Zo ziet wintersport eruit zonder te skiën of snowboarden

De meeste mensen gaan skiën of snowboarden wanneer ze op wintersport gaan. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Er is nog veel meer te doen in een wintersportgebied. In veel gebieden kan je ook langlaufen, rodelen, sleeën, wandelen of tourskiën. Bij dat laatste heb je een soort gripmatjes onder de ski’s waardoor je de helling omhoog kunt lopen. Eenmaal boven, haal je de matjes weg en kun je naar beneden glijden. Wij gingen naar Les Gets in skigebied Portes du Soleil en probeerden nog weer drie andere activiteiten uit. Sneeuwschoenwandelen, fatbiken en de betoverende nachtwandeling door Alta Lumina.

Winter09.02.2024

Zo ziet wintersport eruit zonder te skiën of snowboarden

Vijf redenen om met de trein op wintersport te gaan

Duurzaam wintersporten wint steeds meer aan populariteit. Dat is ook wel nodig, want door de klimaatverandering worden de wintersportseizoenen steeds korter. De belangrijkste beslissing om de klimaatbelasting zo veel mogelijk te beperken, begint al thuis.

Winter07.02.2024

Vijf redenen om met de trein op wintersport te gaan

Zo geniet je van een duurzame wintersportvakantie

Steeds meer wintersportgebieden streven naar een CO2-neutrale uitstoot. Of in ieder geval wordt er in de Alpen van alles gedaan om de uitstoot te beperken en zo goed mogelijk met de natuur om te gaan. Logisch ook, want juist deze skigebieden ervaren hoe belangrijk het is dat we de klimaatverandering zoveel mogelijk tegen gaan. De wintersportseizoenen worden korter en de grens voor sneeuwzekerheid komt steeds hoger te liggen. Het is de wintersportgebieden dan ook aan alles gelegen om alle energie die gebruikt wordt, zo veel mogelijk groen te produceren.

Winter04.02.2024

Zo geniet je van een duurzame wintersportvakantie

tips wat jij kunt doen
Met deze tips maak je van wintersport in het Stubaital een topvakantie!

Super goed bereikbaar, fantastische skimogelijkheden, bijzondere watervallen en magische winterwandelingen: het  Stubaital is een van de topbestemmingen in Oostenrijk. Met perfecte pistes op de Stubaier Gletscher en de gemoedelijkheid van het zeer gezinsvriendelijke Schlick 2000 is het niet alleen aantrekkelijk voor fanatieke skiërs, maar eigenlijk voor iedereen die in de winter naar de bergen gaat. En met deze tips wordt een wintersportvakantie in het Stubaital helemaal een topvakantie!

Winter02.02.2024

Met deze tips maak je van wintersport in het Stubaital een topvakantie!