Bruisende après-ski feesten en veel pistekilometers, daar lusten wij Hollanders wel ‘Schnaps’ van. Deze fruitige borrel valt bijna niet meer weg te denken uit de après-ski cultuur en staat bekend als echte gangmaker. Maar, achter iedere gangmaker schuilt een verhaal en dus ook achter Schnaps. Natuurlijk wilde
Summit Travel dit graag aan het licht brengen en heeft voor de goede zaak wat dieper in het glaasje gekeken.
Schnaps: ‘Fris’ en fruitig
Oostenrijk is een welbekende product van Schnaps en het drankje behoort tot een van de vele tradities die het land rijk is. De Oostenrijkers kennen Schnaps ook wel als Obstler omdat het voornamelijk uit fruit bestaat. De kwaliteit dient uitstekend te zijn en het zou dan ook niet-Oostenrijks zijn om geen lokaal geteeld fruit te gebruiken. Er zijn veel verschillende smaken in omloop en het is traditie om dit drankje te nuttigen na de maaltijd. Schnaps bevat een flinke hoeveelheid alcohol, gemiddeld zo’n 40 procent. Voor wiens keel dan nog niet in vuur en vlam staat, is er zelfs een variant schnaps die 85 procent bevat: ‘Der Umblachter’.