Oostenrijk

Oostenrijk is een heerlijk vakantieland, zowel in de zomer als in de winter! Je hebt er fantastische wintersportgebieden voor een fijne wintersport, maar ook grote steden zoals de hoofdstad Wenen, Salzburg en Innsbruck die ontzettend leuk zijn voor een fijne stedentrip. En de prachtige bergen zijn zeker ook zonder de sneeuw in de zomer een aanrader, om lekker te wandelen of te fietsen! Alles over een vakantie naar Oostenrijk vind je hier! 

Alpenland Oostenrijk is veelzijdig en een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het weer in Oostenrijk is altijd beter dan bij ons, maar daarnaast is het simpelweg een schitterend land. Zeker wanneer je in het westen van het land de bergen in trekt. Op de Alpen raak je immers nooit uitgekeken. 

Hoewel de winter hier de meeste vakantiegangers trekt, zijn het de zomermaanden waarin Oostenrijk pas echt goed laat zien hoe mooi dit land is. Het leukste om te doen in de zomer is een mooie camping zoeken en fijne wandelingen gaan maken. In de zomermaanden zijn er namelijk ook zoveel toffe dingen om te doen. En mooie campings heeft Oostenrijk volop!

Wintersport in Oostenrijk

Voor velen is Oostenrijk in de winter het favoriete vakantieland, wintersporten doe je hier. Met name de westelijke provincies Tirol, Vorarlberg en Oost-Tirol zijn populair voor de wintersport, omdat je daar in de Alpen in de winter de beste skigebieden hebt om te kunnen skiën en snowboarden. De Oostenrijkse après-ski is natuurlijk ook legendarisch en al een reden op zich om hier in de winter op vakantie te gaan. Je vindt hier zo'n 800 verschillende wintersportdorpen met skigebieden, waarvan er een hoop zó hoog liggen dat het met de sneeuwhoogte in de winter wel goed zit. Niet voor niets is dit dus wat ons betreft wintersportbestemming nummer één! 

Reistip: ga je met de auto op vakantie, denk dan aan het Autobahnvignet dat je nodig hebt om te mogen rijden op de snelweg en op sommige autosnelwegen. Een vignet voor Oostenrijk kun je in Nederland kopen (bijvoorbeeld bij de ANWB), maar ook bij benzinepompen langs de snelweg in Duitsland kun je een Oostenrijk vignet kopen.

Wat te doen in Oostenrijk

Maar er is meer te ontdekken in dit land dan de beroemde skigebieden in Tirol, zoals bijvoorbeeld de provincies Karinthië en Salzburg. Er is zoveel te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld beroemde bergwegen om te berijden, bergtoppen om te beklimmen en mooie steden om te bezoeken. Wat alle provincies in Oostenrijk in ieder geval gemeen hebben is gemütlichkeit, oftewel warmte en gastvrijheid, die kom je overal tegen. Het is een land waar je niet snel op uitgekeken bent, omdat er door het hele jaar heen gewoon heel veel te ontdekken is. Wij hebben al vele reizen naar Oostenrijk gemaakt en hebben een heleboel handige en leuke tips voor je verzameld, samen met de mooiste reisverhalen over verschillende bestemmingen in dit mooie land. Je vindt ze allemaal op deze pagina!

Zomer in Oostenrijk

Hoewel wintersport in dit Alpenland fantastisch is, is zeker ook de zomer in Oostenrijk bijzonder. Wanneer de sneeuw gesmolten is, en de groene Alpenweides tevoorschijn komen, is het hier puur genieten. Een paar toffe tips om te doen in de zomer: