Oostenrijk

Oostenrijk is een heerlijk vakantieland, zowel in de zomer als in de winter! Je hebt er fantastische wintersportgebieden voor een fijne wintersport, maar ook grote steden zoals de hoofdstad Wenen, Salzburg en Innsbruck die ontzettend leuk zijn voor een fijne stedentrip. En de prachtige bergen zijn zeker ook zonder de sneeuw in de zomer een aanrader, om lekker te wandelen of te fietsen! Alles over een vakantie naar Oostenrijk vind je hier! 

Wintersport in Oostenrijk

Voor velen is Oostenrijk in de winter het favoriete vakantieland, wintersporten doe je hier. Met name de westelijke provincies Tirol, Vorarlberg en Oost-Tirol zijn populair voor de wintersport, omdat je daar in de Alpen in de winter het beste kunt skiën en snowboarden. De Oostenrijkse après-ski is natuurlijk ook legendarisch en al een reden op zich om hier in de winter op vakantie te gaan. Je vindt hier zo'n 800 verschillende wintersportplaatsen, waarvan er een hoop zó hoog liggen dat het met de sneeuwzekerheid in de winter wel goed zit. Niet voor niets is dit dus wat ons betreft wintersportbestemming nummer één! 

Reistip: ga je met de auto op vakantie, denk dan aan het Autobahnvignet dat je nodig hebt om te mogen rijden op de snelweg en op sommige autosnelwegen.

Wat te doen in Oostenrijk

Maar er is meer te ontdekken in dit land, zoals bijvoorbeeld de provincies Karinthië en Salzburg. Wat alle provincies in ieder geval gemeen hebben is gemütlichkeit, oftewel warmte en gastvrijheid, die kom je overal tegen. Het is een land waar je niet snel op uitgekeken bent, omdat er door het hele jaar heen gewoon heel veel te ontdekken is. Wij hebben al vele reizen naar Oostenrijk gemaakt en hebben een heleboel handige en leuke tips voor je verzameld, samen met de mooiste reisverhalen over verschillende bestemmingen in dit mooie land. Je vindt ze allemaal hieronder!