Carlissa vindt het heerlijk om de wereld over te reizen en schrijft daar ook graag over. Een verre reis of stedentrips; je mag haar er altijd voor wakker maken. Ze woont in Den Haag en beschouwt New York als haar tweede thuis!
Jetzt geht los, oder nicht? Één ding is zeker dit wintersportseizoen; niks is zeker en de maatregelen kunnen per week verschillen. Heb je de ene week genoeg aan een mondkapje, moet je de weken daarna ineens volledig gevaccineerd én geboost zijn. Check daarom altijd voor vertrek wat de laatste regels omtrent corona zijn.
Regels wintersport Oostenrijk
Voor Oostenrijk geldt momenteel dat de Nederlanders volledig gevaccineerd of hersteld moeten zijn (2G) én een bewijs van de boosterprik moeten hebben. Zonder booster is het voor Nederlanders verplicht om 10 dagen in quarantaine te gaan. Heb je na 5 dagen een negatieve PCR test in handen, mag je eerder naar buiten. Lastig, want veel wintersportvakanties duren maar een dag of 5. Niet voor niks dat er in Nederland met man en macht wordt geprobeerd om de boosterprik zo snel mogelijk te zetten, zodat de wintersport dit jaar gewoon door kan gaan. Wel kan de wintersport er dit jaar wat anders uit zien. We zetten de 3 belangrijkste veranderingen even op een rij:
1. Houd je telefoon gereed, want overal moet je de 2G QR code laten zien
Zonder QR code kun je echt beter thuis blijven. De code wordt praktisch overal gevraagd. Bij aankomst in het hotel, bij het halen van de skipas, bij restaurants, bij de skiverhuur en ga zo maar door. Zorg er dus altijd voor dat je telefoon goed opgeladen is en neem voor de zekerheid een minipowerbank mee. Je wil niet als enige buiten moeten blijven zitten als er ineens een sneeuwbui voorbijtrekt.
2. Het dragen van een FFP2 masker is op veel plaatsen verplicht
In alle openbare gebouwen, zoals restaurants of winkels is het verplicht om een FFP2 masker te dragen. Dit is een medisch mondmasker en heeft dus een hogere filtergraad dan de mondkapjes die we in Nederland hanteren. Ook in alle cabineliften en stoeltjesliften mét kap is dat verplicht. Ook als de kap op een zonnige dag niet dichtgaat. Enkel de stoeltjesliften zonder kap en de sleepliften mogen zonder FFP2 masker.
Zorgt het masker voor veel gedoe? Soms… Ja het kan vervelend zijn om het masker op en af te doen, maar er zijn inmiddels al aardig wat oplossingen voor bedacht. Je kunt het masker gewoon achter je oren vastzetten en je helm er overheen doen. Je houdt dan gedurende de hele dag je masker op, maar of dat echt heel lekker zit? Je kunt het masker over je kin naar beneden trekken, maar of dat er dan weer goed uit ziet? Daarnaast beginnen de touwtjes aardig te trekken achter je oren. Daarom kiezen de meesten voor een optie waarbij het masker aan de helm vastgemaakt wordt. Skileraren hebben een soort haakje in de helm waar het touwtje aan klemt. Tijdens het skiën is het kapje dan gemakkelijk op te bergen in je sjaal of gewoon in je jaszak.
Veel handiger is het wanneer je een FFP2 filter in je buff / nekwarmer kan dragen. Zo heeft het merk Patrol een colsjaal met verwisselbaar FFP2 filtersysteem. Je kunt hem gewoon onder je helm doen en net als een normale sjaal even omhoog trekken zodra je de lift in gaat.
3. Après-ski is anders dit jaar
Het is geen verrassing, maar met z’n allen op elkaar geplakt in de paraplubar zit er dit jaar niet in. Dat houdt overigens niet in dat je helemaal geen biertje kan gaan drinken. Zowel op de piste als in het dorp is het toegestaan om zittend een drankje te gaan doen. Zorg dus dat je een stoel weet te bemachtigen. Muziek staat wel aan, maar een stuk minder luid en alles moet om 23.00 uur zijn afgelopen.
Maar dit is gelukkig niet anders:
De bergen, pistes, sneeuw, het plezier, het uitzicht. Wintersport staat voor skiën en snowboarden en dat kunnen we dit jaar gelukkig weer doen. We kunnen zelfs (in ieder geval voor nu) genieten van een vol terras, vol in de zon. Alleen al bij het zien van zo’n terras worden we weer heel blij toch? Wil je weten wat er verder te doen is tijdens zo’n corona wintersport vakantie? Check het hier!
Verder lezen over Oostenrijk
Winter20.11.2024
Dit zijn de 7 mooiste skigebieden in Oostenrijk
Winter12.11.2024
De 7 beste tips voor jouw wintersport naar Sölden
Winter01.10.2024
Dit zijn de 12 populairste skigebieden
Algemeen10.09.2024
Herfst in de bergen: ontdek de magie van het Paznauntal in Oostenrijk
Nazomeren tijdens de Golden SummitsZomer25.08.2024
Zomervakantie met kinderen in Oostenrijk? 7 leuke tips om te doen in Paznaun!
5 tips voor Ischgl, Galtür, Kappl en SeeZomer05.07.2024
Hochkönig in de zomer: de beste tips op een rij
Zomer02.07.2024
5 redenen voor een onvergetelijke zomervakantie in Ischgl
Zomer29.06.2024
Zomer in Grossarltal: de leukste actieve tips voor Grossarl en Hüttschlag
Verder lezen over Wintersport
Winter12.12.2024
Canada in de winter: de beste tips voor een droomreis naar Edmonton & Jasper
Winter05.12.2024
Val Thorens: 5 tips voor een heerlijke wintersport
Winter04.12.2024
10 tips voor het boeken van een goedkope wintersport
Winter20.11.2024
Dit zijn de 7 mooiste skigebieden in Oostenrijk
Winter12.11.2024
De 7 beste tips voor jouw wintersport naar Sölden
Winter07.11.2024
De enige McSki ter wereld vind je in Zweden
Winter05.11.2024
De 7 mooiste skigebieden van Europa
Winter09.10.2024