Winter14.12.2014

Tips voor huidverzorging tijdens de wintersport


Extra aandacht voor de droge huid

Je huid – en met name de gezichtshuid – heeft een hoop te verduren tijdens de wintersport. Je hebt te maken met flinke temperatuurverschillen, van de kou op de piste naar de warmte tijdens het après-skiën, maar ook de zon kan een hoop schade toebrengen aan de huid. Je huid wordt sneller droog, kan verbranden en veroudert hierdoor sneller. Wat extra aandacht voor huidverzorging tijdens de wintersport kan dus geen kwaad!

Gezichtscrème zonder water

Wist je dat een hoop gezichtscrèmes – en ook zonnebrandcrèmes – gemaakt worden op basis van water? Waarschijnlijk is dit nieuw voor je. Toch moet je eens goed kijken naar de gezichtscrème die je gebruikt, want wanneer je deze ook op de piste draagt, kan het water in de crème bevriezen en schade toebrengen aan de huid. En dat zonder dat je het in de gaten hebt.

Een van de crèmes die juist perfect is voor tijdens de wintersport, is de Coldcream van Weleda. Deze crème is speciaal gemaakt voor het verzorgen van de extreem droge gezichtshuid (waar je in de bergen dus vaak last van hebt) en om de huid extra te beschermen. De crème voelt nogal vet aan, maar dat is ook precies de bedoeling. De plantaardige oliën en de bijenwas in de crème zorgen daarvoor. En als je toch aan het smeren bent, gebruik de Coldcream dan ook op je handen! Want ook die zijn na een week in de sneeuw vaak helemaal uitgedroogd.

De Coldcream van Weleda: een aanrader voor wintersporters!
De Coldcream van Weleda: een aanrader voor wintersporters!

De belangrijkste huidverzorgingstips voor wintersporters op een rijtje

  • Smeer je meerdere keren per dag in
  • Met zonnecrème moet je niet zuinig zijn, smeer een lekkere dikke laag
  • Vergeet je lippen, neus en oren niet! Deze tere huid heeft ook aandacht en dus extra verzorging nodig
  • Ook al schijnt de zon niet, draag altijd een goggle of zonnebril
  • Crème werkt vaak pas na een half uurtje, dus smeer jezelf op tijd in (en niet pas op de piste!)
  • Via je hoofd verlies je 80 procent van je warmt, draag daarom altijd een muts (of een helm natuurlijk)
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Wintersport

Lenteskiën in Oostenrijk? Dan moet je in het gezellige Obertauern zijn!

Hét grote voordeel van lenteskiën is de zon. In de lente ervaar je veel meer zonuren, zijn de dagen langer en de temperaturen mild. In hooggelegen gebieden hoef je je over sneeuwkwaliteit geen zorgen te maken. En in het Oostenrijkse Obertauern (in het SalzburgerLand) hoeft dat al helemaal niet, dat is namelijk een van de skigebieden die ieder jaar de meeste sneeuw krijgt. Zin om in het naseizoen nog lekker te skiën - én après-skiën? Dan moet je in het gezellige Obertauern zijn!

Winter27.03.2024

Lenteskiën in Oostenrijk? Dan moet je in het gezellige Obertauern zijn!

Zo leuk is wintersport in Montgenèvre en Brides-les-Bains

In de Franse Alpen vind je schitterende skigebieden. Naast Les 3 Vallées, het grootste skigebied ter wereld, zijn er ook kleinere plaatsen waar je uitstekend kunt skiën, de pistes soms nog helemaal voor jezelf hebt en betaalbaar kunt overnachten.

Winter08.03.2024

Zo leuk is wintersport in Montgenèvre en Brides-les-Bains

Duurzaamheid in de Alpen: zo pakt Laax in Zwitserland het aan

Als het gaat om duurzaamheid en toerisme, wordt er vaak met een wijzend vingertje naar de wintersport gezwaaid. Omdat daar de klimaatverandering extra goed zichtbaar is - vanwege de smeltende gletsjers, kortere seizoenen en een stijgende sneeuwgrens - is de algemene perceptie dat wintersport niet goed is voor de opwarming van de aarde.

Winter29.02.2024

Duurzaamheid in de Alpen: zo pakt Laax in Zwitserland het aan

Op sneeuwschoenen naar Tectonic Arena Sardona in Flims-Laax

De Tectonic Arena Sardona is erkend als UNESCO-werelderfgoed vanwege zijn wetenschappelijke waarde en de bijzondere geologische kenmerken. En om dat van dichtbij te kunnen zien, gingen wij op sneeuwschoenen op pad.

Natuur27.02.2024

Op sneeuwschoenen naar Tectonic Arena Sardona in Flims-Laax

Zo ziet wintersport eruit zonder te skiën of snowboarden

De meeste mensen gaan skiën of snowboarden wanneer ze op wintersport gaan. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Er is nog veel meer te doen in een wintersportgebied. In veel gebieden kan je ook langlaufen, rodelen, sleeën, wandelen of tourskiën. Bij dat laatste heb je een soort gripmatjes onder de ski’s waardoor je de helling omhoog kunt lopen. Eenmaal boven, haal je de matjes weg en kun je naar beneden glijden. Wij gingen naar Les Gets in skigebied Portes du Soleil en probeerden nog weer drie andere activiteiten uit. Sneeuwschoenwandelen, fatbiken en de betoverende nachtwandeling door Alta Lumina.

Winter09.02.2024

Zo ziet wintersport eruit zonder te skiën of snowboarden

Vijf redenen om met de trein op wintersport te gaan

Duurzaam wintersporten wint steeds meer aan populariteit. Dat is ook wel nodig, want door de klimaatverandering worden de wintersportseizoenen steeds korter. De belangrijkste beslissing om de klimaatbelasting zo veel mogelijk te beperken, begint al thuis.

Winter07.02.2024

Vijf redenen om met de trein op wintersport te gaan

Zo geniet je van een duurzame wintersportvakantie

Steeds meer wintersportgebieden streven naar een CO2-neutrale uitstoot. Of in ieder geval wordt er in de Alpen van alles gedaan om de uitstoot te beperken en zo goed mogelijk met de natuur om te gaan. Logisch ook, want juist deze skigebieden ervaren hoe belangrijk het is dat we de klimaatverandering zoveel mogelijk tegen gaan. De wintersportseizoenen worden korter en de grens voor sneeuwzekerheid komt steeds hoger te liggen. Het is de wintersportgebieden dan ook aan alles gelegen om alle energie die gebruikt wordt, zo veel mogelijk groen te produceren.

Winter04.02.2024

Zo geniet je van een duurzame wintersportvakantie

tips wat jij kunt doen
Met deze tips maak je van wintersport in het Stubaital een topvakantie!

Super goed bereikbaar, fantastische skimogelijkheden, bijzondere watervallen en magische winterwandelingen: het  Stubaital is een van de topbestemmingen in Oostenrijk. Met perfecte pistes op de Stubaier Gletscher en de gemoedelijkheid van het zeer gezinsvriendelijke Schlick 2000 is het niet alleen aantrekkelijk voor fanatieke skiërs, maar eigenlijk voor iedereen die in de winter naar de bergen gaat. En met deze tips wordt een wintersportvakantie in het Stubaital helemaal een topvakantie!

Winter02.02.2024

Met deze tips maak je van wintersport in het Stubaital een topvakantie!