Zomer10.04.2015

6 verrassend leuke festivals voor komende zomer


Combineer een stedentrip met een van deze leuke events!

Nu de lente echt is aangebroken, kunnen we echt plannen gaan maken voor het voorjaar en de zomer. Leuke stedentrips plannen, dé vakantiebestemming voor deze zomer vaststellen en een paar festivals en evenementen uitkiezen. Voor wie komende zomer een leuke stedentrip in Europa gaat maken, heeft hotelboekingssite Hoteltoday.com een paar verrassende festivals en events op een rijtje gezet!

1. Paddle round the pier in Brighton, Engeland (4 – 5 juli)

Engeland staat niet bepaald bekend om de bruisende kustplaatsen, maar de stad Brighton is de grootste én leukste badplaats van Engeland. In juli wordt in Brighton Europa’s grootste gratis strandfestival gehouden, Paddle around the pier, de place to be voor watersportliefhebbers. Hoogtepunt van het evenement is de wedstrijd ‘Paddle round the pier’, waarbij je zelf kiest voor kanoën, kajakken, suppen, surfen of zwemmen. Het is een festival met ook nog een goed doel: er wordt geld ingezameld voor verschillende goede doelen. Er is muziek, entertainment en een hoop gezelligheid in Brighton!

2. World Expo 2015 in Milaan, Italië (1 mei – 31 oktober)

Het is alweer het 34e jaar dat de Wereldtentoonstelling wordt georganiseerd, dit jaar in de Italiaanse stad Milaan. Vanaf begin mei tot eind oktober staat de World Expo in Milaan in het teken van ‘Voedsel voor de planeet. Energie voor het leven’. Italië is natuurlijk een populair vakantieland voor veel Nederlanders, en wie in het noorden van Italië op vakantie is, is een dagje Milaan ook een populair uitje. Plak aan je dagje Milaan in ieder geval een bezoek aan de Wereldtentoonstelling vast, want de is meer dan de moeite waar.

3. Bergenfest in Bergen, Noorwegen (11 – 14 juni)

Op vakantie naar Noorwegen komende zomer? Plan je vakantie dan halverwege juni, zodat je het leukste festival van Scandinavië kunt meepakken: Bergenfest in de stad Bergen. Dit festival begon ooit best wel klein, als een intiem blues-festival in de jaren ’90, maar inmiddels is Bergenfest uitgegroeid tot een internationaal meerdaags muziekfestival waar liefhebbers van verschillende muziekstijlen samenkomen. De line-up voor 2015 is indrukwekkend, met namen als Sam Smith, Röyksopp, First Aid Kit, Interpol, Ben Howard, Bastille, The Struts en nog veel meer.

4. Berliner bierfestival in Berlijn, Duitsland (7 – 9 augustus)

Bij Duitsland en bier denk je natuurlijk meteen aan het Oktoberfest in München, maar er is nog een Duitse stad die wel raad weet met bier. Van 7 tot en met 9 augustus wordt het Berliner bierfestival gehouden op de Karl-Marx-Allee (tussen de Strausberger Platz en de Frankfurter Tor). Zie het als een enorme Duitse biergarten, met lange rijen tafeltjes en een hoop gezelligheid. Tijdens het Berliner bierfestival kun je meer dan 350 verschillende brouwerijen. Een stedentrip naar Berlijn boek je dus begin augustus!

5. Sail Amsterdam, Amsterdam, Nederland (19 – 23 augustus)

Het is alweer de negende keer dat in Amsterdam het botenspektakel Sail wordt gehouden, waar je als water- en botenliefhebber een hoop bijzondere schepen kunt bewonderen. Nieuw dit jaar is dat er iedere avond ook een muzikaal en cultureel programma is, op een groot ponton op het IJ. Daarmee wordt Sail nóg leuker om te bezoeken, omdat het met muziek erbij meer op een festival gaat lijken. Sail wordt maar eens in de vijf jaar georganiseerd, dus zorg dat je er deze zomer bij bent.

6. Notting Hill Carnival in Londen, Engeland (30 – 31 augustus)

Heb je een stedentrip naar Londen op de planning staan? Doe dat dan in het laatste weekend van augustus. De chique Londense straten in de wijk Notting Hill komen eind augustus tot leven tijdens het jaarlijkse Notting Hill Carnival. De west-Londense wijk is normaal gesproken het toonbeeld van Britse degelijkheid, maar eind augustus wordt hier Europa’s grootste straatcarnaval gevierd en waan je je hier in Caribische sferen. Bereid je voor op een kleurexplosie, Calypso-muziek, lekker eten, dansen en drank! Bekijk het filmpje van twee jaar geleden maar eens, dan weet je dat je hierbij wil zijn!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.