Zomer05.07.2017

Alle toffe festivals voor de zomer op een rij!


Voor velen staat de zomer gelijk aan een seizoen vol festivals. Niet gek, want de laatste paar jaar is het aantal festivals fors gegroeid. Van food en lifestyle tot rock en techno. Zowel grote als regionale festivals en er komen steeds meer festivals bij die een aantal dagen duren. Alleen al in Amsterdam kun je bijna ieder weekend een flink feestje bouwen. Festivalstickets voor Amsterdam Open Air, Mysteryland, Lowlands en Tomorrowland worden al jaren achter elkaar snel verkocht. Toch zijn er ook veel festivals die misschien iets minder bekend zijn, maar zeker niet minder leuk. Daarom drie verschillende festivals op een rijtje die je eigenlijk niet zou mogen missen.

Den Haag Outdoor – 19 augustus in Den Haag

Een aantal jaren mochten er geen festivals plaats vinden in Den Haag, maar deze zomer zijn er maar liefst twee toegelaten. The Crave Festival in het voorjaar en Den Haag Outdoor op 19 augustus. Het festival in het Zuiderpark heeft vier stages met veelbelovende artiesten. Zo zijn de DJ’s van Larrykoek aanwezig. Zowel Mark als Lars zijn zelf afkomstig uit de Haagse stad en samen zorgen ze met hun deephouse muziek voor een heerlijke zomerse sfeer. Overigens staat Larrykoek ook op het Neighbours festival (12 augustus Oegstgeest).

Solar Festival – 3 tot 6 augustus in Roermond

Een meerdaags festival in het zuiden van Nederland. Bijzonder aan Solar is dat bijna alle festivalgangers, ook direct campinggasten zijn. Natuurlijk worden er ook wel een aantal dagkaarten verkocht, maar veel bezoekers zijn het eens; de camping hoort bij Solar. Dit komt voornamelijk doordat het festival nog flink doorgaat op de camping en er iedere dag grappige events georganiseerd worden. BNN is de hoofdsponsor van het Solar festival en zendt ieder jaar het befaamde waterpistolen gevecht uit. Hoe dat er uit ziet? Nou zo!

Balaton Sound Festival – 5 tot 9 juli in Hongarije

Als je aan een festival in Boedapest denkt, denk je waarschijnlijk aan het Sziget festival. Dat is ook al jaren een bekend festival. Wat velen echter niet weten is dat er meer grote festivals in Hongarije te vinden zijn. Zo is er begin juli het Balaton Sound Festival, dat wordt georganiseerd op een unieke locatie aan het Balatonmeer. Het festival is één van Europa’s grootste festivals en heeft flink wat bekende Nederlandse namen. Tiesto, Armin van Buuren en Afrojack, maar ook Blasterjaxx en DJ Hardwell. Natuurlijk zijn er ook internationale artiesten zoals Dua Lipa, Kygo, Galantis en Jason Derulo. Om bij het festival te komen kun je natuurlijk het vliegtuig pakken of kiezen voor één van de speciaal daarvoor georganiseerde busreizen. Eenmaal in Boedapest is er ook de keuze voor een paar dagen camping of verblijven met iets meer luxe in een hotel.

Het Balatonmeer wordt betrokken bij het festivalterrein. Als de temperaturen oplopen, kun je dus altijd nog een verfrissend duikje nemen in het water. Als dit festival je geen zomergevoel geeft…

Kun je er geen genoeg van krijgen en wil je meer? Ook deze festivals zijn een aanrader!

Festivals in Nederland

 • By the Creek, Utrecht – 8 juli 2017
 • Wildeburg, Amsterdam – 14 t/m 16 juli
 • Buiten Westen, Amsterdam – 15 juli 2017
 • Heaven outdoor, Vlaardingen – 22 juli 2017
 • Ultrasonic, Maarssen – 29 juli 2017
 • Dekmantel, Amsterdam – 2 tot 6 augustus 2017
 • Straf_werk, Amsterdam – 19 augustus 2017
 • Smeerboel, Utrecht – 9 september 2017
 • Valtifest, Amsterdam – 9 september 2017
 • Sensation, Amsterdam (laatste keer in Nederland) – 8 juli 2017
 • Lowlands, Biddinghuizen – 18 tot 20 augustus 2017
 • Zand, Almere strand – 19 augustus 2017
 • Mysteryland, Haarlemmermeer – 25 tot 27 augustus 2017

Festivals in Europa

 • Dour festival, Dour, België – 12 tot 17 juli 2017
 • Sziget festival, Boedapest, Hongarije – 9 tot 16 augustus 2017
 • Sonus, Zrce Beach, Pag Island, Kroatië – 20 tot 24 augustus 2017
 • Q-base, Weeze, Duitsland – 9 september 2017

© foto header: Balaton Sound.

Avatar foto
Carlissa Remmerswaal

Carlissa vindt het heerlijk om de wereld over te reizen en schrijft daar ook graag over. Een verre reis of stedentrips; je mag haar er altijd voor wakker maken. Ze woont in Den Haag en beschouwt New York als haar tweede thuis!