Felix Arba. De Romeinen noemden Rab niet voor niets ‘het gelukkige eiland’. Ontdek een piepklein eilandje in de Kvarnergolf en laaf je aan alles wat dit Kroatische eiland je te bieden heeft.
Zandstranden en een kristalheldere zee
Met meer dan dertig zandstranden kun je met recht zeggen dat je optimaal kunt genieten van het eilandleven. Een kristalheldere zee die uitnodigt om urenlang in te dobberen. Als een van de weinige eilanden aan de Adriatische kust heeft Rab zandstranden, waardoor je overal heerlijk kunt zonnebaden. Of pootjebaden, terwijl je aan je cocktail nipt. Want ook al zit je in Kroatië, sommige plekken lijken tropische parels. Blauwgroen water, grotten en koraal doen je wanen naar de meest luxe oorden. Terwijl je op een dag rijden al kunt liggen aan schitterende baai.
Maar niet alleen de zandstranden zijn erg fijn; ook het culinaire aanbod laat aan niets te wensen over. De lokale chefs putten al hun inspiratie uit het eiland en de omringende omgeving. Zo vind je in Istrië (link naar artikel Istrië) het zwarte goud – de truffel – en frisse Malvazija-wijnen. Het eiland zelf heeft een kleurrijke flora en fauna en daarom worden de meeste groenten zelf verbouwd. En het leven in de zee zorgt voor de lekkerste scampi van Europa; dankzij het grote aantal plankton en onderwaterleven heb je hier zalige, zoetzilte garnalen waar je van kunt blijven eten.
Ga eens naar Restaurant Barbat op het eiland; niet voor niets wordt het uitvoerig beschreven in de culinaire top 100 van Kroatië. Een menu heb je al voor zo’n 350 kuna (omgerekend 50 euro), inclusief wijn en koffie. Maar je kunt eigenlijk overal wel prima eten op het eiland; kijk naar een lokale grill en laat je verrassen door het uitgebreide aanbod aan vis en schaal- en schelpdieren. Vergeet het vlees, je bent op Rab om vooral vis te eten.