Kroatië

Kroatië is een van de leukste vakantielanden van Oost-Europa. Kroatië heeft je zoveel te bieden, zeker in de zomer. Een kust vol prachtige eilanden, sfeervolle dorpen en stadjes, schitterende natuurparken in Istrië en het binnenland. Kortom: een betere vakantiebestemming ga je haast niet vinden. Hier vind je allerlei leuke, prachtige en handige tips om te doen en zien in Kroatië. 

Vakantie Kroatië

Kroatië ligt in Zuidoost-Europa en is een republiek. Zagreb is de hoofdstad van Kroatië. In het westen grenst Kroatië aan de Adriatische Zee en dat maakt het de ultieme zonbestemming. Maar Kroatië is gelukkig ook nog heel veel meer dan dat.

Het is echt een vakantiebestemming in opkomst. Steeds meer mensen maken een vakantie naar Kroatië en dat is niet zo gek. Met historische steden, talloze prachtige eilanden en indrukwekkende natuur is het een land waar je een keer geweest moet zijn. 

De leukste steden in Kroatië 

Hoofdstad Zagreb is mooi, maar ook Dubrovnik, Zadar en Split zijn prachtig. Het zijn steden met een oud karakter maar met een moderne vibe. Het leuke aan Dubrovnik is dat je er stad en strand kunt combineren. Split is perfect te combineren met de eilanden Hvar en Brac. En wat dacht je van Opatija, Rovinj en Rijeka, opkomende steden in Kroatië. Zeker in de zomermaanden is het heerlijk om door deze mooie Kroatische steden te slenteren.

Natuur in Kroatië 

Er is meer dan levendige steden: ontdek de mooiste natuur in Kroatië. De Plitvice watervallen zijn wereldberoemd. En ook de regio Istrië - tegen de grens met Slovenië - staat bekend om de prachtige natuur. Krka nationaal park mag je niet missen als je hier op zoek gaat naar de mooiste natuur. Ook in Krka vind je indrukwekkende watervallen.

Waar Kroatië absoluut in uitblinkt is op gebied van eilanden. Er zijn er heel veel: groot en klein. Eiland Rab is prachtig, maar ook Hvar en Brac zijn beeldschoon. Er zijn prachtige stranden en het water van de Adriatische zee is helder blauw. Alsof je in de Cariben bent, zo mooi.

Praktische tips Kroatië 

  • Je kunt met de auto naar Kroatië. Het is 1.300 km naar Zagreb en 1.400 km naar Rovinj. Vliegen en een huurauto boeken is veel sneller en makkelijker.
  • Je betaalt er met Kuna (HRK) dus denk eraan je euro's te wisselen. 
  • Snelwegen in Kroatië zijn tolwegen.
  • Je hebt geen wereldstekker nodig, stopcontacten zijn zoals bij ons.