Zomer13.10.2019

Dit wil je doen in Natal: hoofdstad van Rio Grande Do Norte


Een stad met een indrukwekkende skyline, direct gelegen aan een super relaxt strand. We hebben het over Natal, de hoofdstad van de regio Rio Grande Do Norte en nummer 20 op de lijst van grote steden in Brazilië. Vanaf november 2019 vliegt Corendon wekelijks naar deze bestemming en dat is goed nieuws, want dit is de ideale plek om te overwinteren en te genieten van wat winterzon.Maar wat kun je in Natal doen en hoeveel dagen heb je er nodig? Je leest het in deze blog!

Lekker chillen op het strand van Ponta Negra

Veel reizigers komen naar de regio Rio Grande Do Norte in Brazilië voor de winterzon. Dat is niet gek, want met standaard temperaturen tussen de 30 en 35 graden en de meeste zonuren van Brazilië is dit een heerlijke plek om te verblijven. Ponta Negra en Miami Beach zijn de populairste strand van Natal. Miami beach heeft haar naam te danken aan de Amerikanen die daar tijdens de tweede wereldoorlog gestationeerd waren. Vandaag de dag is dit strand vooral populair om te kite- of golfsurfen. Ponta Negra is bekender onder het brede publiek. Op het strand zijn veel lokale vissersbootjes te vinden, die natuurlijk subtiel doen verklappen dat je in deze regio heerlijk vis kunt eten. Aan het meest zuidelijke puntje van het strand is de Morro do Careca te vinden. Dit is het bekendste herkenningspunt van de stad. Een steile helling waar vroeger veel aan sandboarding werd gedaan. Dat is nu niet meer mogelijk, omdat de helling te veel beschadigd werd. Aan de boulevard van Ponta Negra zijn veel restaurantjes, winkeltjes en barretjes te vinden.

De vissersbootjes van Natal, waar nog iedere dag verse vis mee wordt gevangen
De vissersbootjes van Natal, waar nog iedere dag verse vis mee wordt gevangen

Maak een onvergetelijke buggy tour

Natal is niet alleen stad en strand, de stad beschikt ook over een indrukwekkende zandduinen. Die zijn niet alleen mooi om te zien, ze dienen ook als een soort grote speeltuin. Je kunt je er namelijk doorheen laten scheuren met een buggy tour. Dit is een absolute must-do wanneer je in Natal bent. De meeste buggy’s zijn geschikt voor 3 tot 4 personen. Maar het is geen probleem wanneer je met meer personen bent, want dan krijg je gewoon meer buggy’s en gidsen mee op pad. Want hoe graag je ook zou willen, zelf rijden zit er helaas niet in. De meeste tours beginnen vroeg in de ochtend, omdat het gedurende de dag steeds warmer wordt. Daarbij geldt ook hoe eerder je begint, hoe meer je kunt zien. Toch heeft later beginnen ook een voordeel, omdat je dan minder ‘last’ hebt van eventuele andere tours en toeristen.

De buggy tour duurt in principe de hele dag en je mag zelf aangeven hoe ‘intens’ de tour mag zijn. Wil je optimaal van de natuur genieten of mag de gids af en toe wat extra op zijn gaspedaal trappen? Iedere jeep heeft aan de achterkant een hoge bank, zodat je als het ware over de auto heen kijkt. Dit zorgt voor de optimale beleving. Op hele steile stukken is het wel aan te raden om je heel goed vast te houden of om op de lage bank te zitten, anders stuiter je bijna van de jeep af.

Er zijn een aantal vaste stops, maar omdat iedereen een privé gids heeft, ligt de route of hoe lang je ergens blijft nog niet vast. De gidsen pakken allemaal een andere route om elkaar zo veel mogelijk te vermijden. Het is immers leuker om alleen te rijden dan met 10 andere buggy’s vol toeristen. Daarnaast is het aan jou of je liever wat langer op het strandje of bij de lunch blijft hangen. Eten en drinken is meestal niet inbegrepen, maar gelukkig zijn de Caipirinha cocktails in Brazilië spotgoedkoop!

Gedurende de tour krijg je de mogelijkheid om allerlei activiteiten te doen. Zo kun je gaan sandboarden, wat natuurlijk lijkt op snowboarden. Alhoewel, het zand toch heel anders aan voelt dan de sneeuw en daardoor misschien wel een stuk lastiger is. Durf je wel wat spanning aan, neem dan de zipline, die eindigt in het water. Echte daredevils kunnen ook nog met een bodyboard van de kamikaze glijbaan. Hier is een groot zeil over een steile helling heen getrokken. Als jij klaarligt met je bodyboard, wordt de baan nat gemaakt en schiet je naar beneden. In plaats van direct het water ín te duiken, lanceert het bodyboard je óver het water heen en leg je een flinke afstand over het meer af.

De buggytour brengt je langs diverse stops
De buggytour brengt je langs diverse stops
Zoals dit prachtige punt
Zoals dit prachtige punt
Sandboarden ziet er misschien makkelijk uit, het is voor velen toch even wennen!
Sandboarden ziet er misschien makkelijk uit, het is voor velen toch even wennen!
Met dit bijzondere pontje word je met de jeep naar de overkant gebracht.
Met dit bijzondere pontje word je met de jeep naar de overkant gebracht.

Parque das Lunas

Brazilië heeft veel en mooie natuur. De uitgestrekte zandduinen worden aangevuld met een groen natuurpark; Parque das Lunas. Dit is het op één na grootste natuurpark van Brazilië, dat tot een stad behoort. Het is mogelijk om een hike-tocht te doen, onder begeleiding van een persoonlijke gids. Dit kan wanneer je met een groep van zes personen bent. Bij minder personen, kun je aansluiten bij een andere groep, want helaas is het niet mogelijk om een hike te doen zonder begeleiding. De trail gaat vanaf de duinen naar een groot bos en je kan er onder andere aapjes en vossen tegen komen.

Eten en shoppen in Natal

Op de Av. Praia de Ponta Negra zijn diverse restaurant (ketens) gevestigd. Je kunt hier terecht voor pizza, burgers maar ook voor vleesgerechten of sushi. Gezegd moet wel dat dit niet persé de meest gezellige ‘eetboulevard is’. Beter kun je gaan eten bij de Brasserie de la Mer, gevestigd in het Majestic hotel dat ook aan dezelfde straat gelegen is. Erick Jacquin, eigenaar van dit restaurant, is een bekende Braziliaanse TV-kok. Zo is hij jurylid bij het televisieprogramma Masterchef Brasil. Alle gerechten worden door hem bedacht en ééns per maand staat hij zelf ook in de keuken, om voor alle gasten een verrassingsmenu op tafel te zetten.

Aan dezelfde avenue is ook een shoppingmall en een handcraft market te vinden. Leuk om even door heen te lopen, maar beiden zijn geen avondvullend programma. Het is wel grappig om op de handcraft markt te zien waar de regio bekend om staat; allerlei gehaakte kleedjes voor op tafel. Wil je echt shoppen voor leuke souvenirs en/of zomeritems. Dan is het leuker om in Pipa te gaan shoppen, omdat daar veel kleine boetiekjes met bikini’s, slippers en andere zomerspullen te vinden zijn.

De kust van Rio Grande do Norte heeft zo veel mooie uitzichten
De kust van Rio Grande do Norte heeft zo veel mooie uitzichten
Langs de stranden zijn vaak kraampjes te vinden met hoeden, bikini\u2019s of slippers
Langs de stranden zijn vaak kraampjes te vinden met hoeden, bikini’s of slippers

Hoe lang wil je verblijven in Natal?

Afhankelijk van de tijd van aankomst en duur van de vakantie, heb je in Natal minimaal 2 tot 3 nachten nodig. Voor de buggy tour en voor de hike in Parque das Lunas heb je namelijk wel echt een hele dag nodig. De derde dag kun je gebruiken om het strand van Ponta Negra te bezoeken en de route richting Pipa in te zetten. Er zijn leuke stops onderweg, dus het is een aanrader om minimaal een halve dag te reserveren om van Natal naar Pipa te rijden.

Natal is een grote stad en heeft qua accommodaties veel grote hotels en/of resorts. Corendon biedt diverse combinatie reizen met Natal en Pipa aan. Een van de hotels die je in Natal kunt boeken is het Ocean Palace hotel. Dit hotel heeft een ideale ligging, tussen Ponta Negra en de zandduinen in, maar ook tegenover de strip met restaurants en het Majestic hotel. Het hotel ligt direct aan het strand, maar de vraag is of je het tot aan het strand haalt. Onderweg heeft het zwembad met buitenbar (lees: drink je cocktails vanuit het zwembad) een zeer sterke aantrekkingskracht.

De indrukwekkende skyline van Natal
De indrukwekkende skyline van Natal
Dit is toch optimaal overwinteren? Wie wil dit uitzicht nou niet?
Dit is toch optimaal overwinteren? Wie wil dit uitzicht nou niet?

Op vakantie naar Brazilië

Zin in een vakantie naar Rio Grande do Norte? Lees hier hoe je deze reis kunt boeken!

Plan je reis
  • Corendon vliegt wekelijks van Amsterdam naar Natal. Boek je vliegtickets direct online.
  • Zowel in Natal als in Pipa vind je via Corendon toffe accommodaties.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h3{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h2{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h2:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Carlissa Remmerswaal

Carlissa vindt het heerlijk om de wereld over te reizen en schrijft daar ook graag over. Een verre reis of stedentrips; je mag haar er altijd voor wakker maken. Ze woont in Den Haag en beschouwt New York als haar tweede thuis!

Verder lezen over Brazilië

De vijf mooiste landen van Zuid-Amerika voor op je bucketlist

Zuid-Amerika is een bijzonder en zeer veelzijdig continent op het westelijk en zuidelijk halfrond. Zuid-Amerika bestaat uit 12 verschillende landen, die allemaal hun eigen charme hebben. Hoogtepunten zijn er volop: van h...

Algemeen06.12.2023

De vijf mooiste landen van Zuid-Amerika voor op je bucketlist

10 tips om te doen in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is in alle mogelijke opzichten een indrukwekkende stad. Het is een parel om te zien, een stad met een ongekende energie. Maar Rio heeft ook te kampen met flinke problemen, de stad heeft twee gezichten. Lan...

Zomer26.09.2023

10 tips om te doen in Rio de Janeiro

Pipa: hét surfparadijs van Brazilië

Pipa Beach is één van de meest bekende stranden in Brazilië en wordt ook wel het surfersparadijs genoemd. Het dorp ligt in de regio Rio Grande Do Norte en op zo’n 1,5 uur rijden van de stad Natal af. Zodra je Pipa b...

Zomer18.10.2019

Pipa: hét surfparadijs van Brazilië

Zó leuk is Rio Grande do Norte in Brazilië!

Hoe klinkt zo’n 400 kilometer zon, zee, strand en oneindig veel 'Coconut Palmtrees' je in de oren? Best lekker toch? Zeker wanneer dit gecombineerd wordt met een minimale temperatuur van 23 graden. Want kouder dan dat...

Zomer04.10.2019

Zó leuk is Rio Grande do Norte in Brazilië!

waar de zomer nú begint
Iguazu Falls: de meest indrukwekkende watervallen ter wereld

De Iguazu Falls in Zuid-Amerika zijn de grootste watervallen ter wereld. De Iguazu Falls liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. De watervallen van Iguazu dienen als het ware als een natuurlijke scheidslijn tuss...

Natuur13.03.2019

Iguazu Falls: de meest indrukwekkende watervallen ter wereld

Pedra Do Telégrafo: de beroemde rots van Instagram

Op Instagram zie je deze rots regelmatig voorbij komen: Pedra Do Telégrafo in Brazilië. Een uitstekende rotspunt met op de achtergrond een prachtige baai. Waarom deze rots zo opvalt is omdat iedereen die hier poseert z...

Ontspanning28.04.2018

Pedra Do Telégrafo: de beroemde rots van Instagram

Escadaria Selarón: de vrolijkste trap ter wereld

Of het de beroemdste trappen ter wereld zijn, dat weet ik niet, maar de vrolijkste trappen zijn het sowieso. Escadaria Selarón in Rio de Janeiro. Het is het levenswerk van de Chileense kunstenaar Jorge Selarón, die in...

Stedentrips01.10.2016

Escadaria Selarón: de vrolijkste trap ter wereld

een eerbetoon aan het Braziliaanse volk
Inspiratie: Rio de Janeiro in 30 foto’s!

Rio de Janeiro werd in 9 dagen tijd één van mijn favoriete steden ter wereld. Ik was er afgelopen maand, tijdens de Olympische Spelen. Om mijn held Usain Bolt naar goud te zien sprinten maar vooral ook om te genieten v...

Stedentrips30.08.2016

Inspiratie: Rio de Janeiro in 30 foto’s!