Zomer28.02.2017

De 10 mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica


Costa Rica ligt in Midden-Amerika en grenst in het noorden aan Nicaragua en in het zuiden aan Panama. Costa Rica is bijna 1,5 keer zo groot als Nederland. In 3 weken tijd reden wij in onze 4×4 jeep dwars door Costa Rica heen. Er is geen plek op de wereld waar je op zo’n klein oppervlak zoveel ongerepte tropische wildernis en uniek wildlife vindt als in Costa Rica. Er is hier zoveel te doen en te zien dat ik daarom onderstaand de 10 mooiste plekken en activiteiten van onze reis voor je op een rijtje heb gezet. Dan heb je tenminste een begin!

Een rondreis door Costa Rica: de mooiste plekken

Costa Rica is een fantastisch land om een rondreis reis maken. Met een huurauto ben je super flexibel en kun je veel zien en doen. Wij hebben de 10 mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica voor je op een rij gezet!

1. La Fortuna Waterval

In de jungle vlakbij het dorpje La Fortuna vind je de La Fortuna Waterval. Een van de mooiste watervallen die ik ooit heb gezien. Het water klettert hier van 65 meter hoog in een enorme poel. De waterval is omringd door lianen, planten en met mos begroeide rotsen. In ongeveer een kwartier loop je naar beneden. Je moet hier goed uitkijken waar je loopt, maar vergeet niet om om je heen te kijken. Op sommige plekken is de jungle niet zo dicht begroeid en dit zorgt voor prachtige uitzichten op de waterval. De entree is 15 dollar en vergeet vooral je zwemspullen niet!

Onze mini jeep voor drie weken
Onze mini jeep voor drie weken
Uitzicht op de La Fortuna waterval
Uitzicht op de La Fortuna waterval

2. Vulkaan Arenal

Overal in La Fortuna heb je een prachtig uitzicht op de vulkaan Arenal, die hoog boven het dorpje uitsteekt. Op sommige dagen is de lucht hier helderblauw, maar om de vulkaan heen vind je dreigende donkere wolken. Een indrukwekkend gezicht. Zo vanaf de grond is het mooi, maar je kan de vulkaan ook beklimmen. Eenmaal de top bereik wacht een adembenemend uitzicht over de jungle van Costa Rica.

Verstopt achter de wolken en het kerkje: vulkaan Arenal
Verstopt achter de wolken en het kerkje: vulkaan Arenal

3. Tamarindo

Aan de noordkust van Costa Rica ligt het relaxte surfersdorpje: Tamarindo. Tamarindo heeft een mooi en breed strand. Dit is ook de perfecte plek om te leren surfen. De golven zijn goed, je hebt er weinig rotsen en veel ruimte in het water om te oefenen. Daarnaast is het hier ook nog eens heel gezellig. Je vindt hier veel restaurants waar je heerlijk kan eten en leuke bars met goede muziek.

Mooie zonsondergangen op Playa Tamarindo
Mooie zonsondergangen op Playa Tamarindo

4. Monteverde Cloud Forest Reserve

In ongeveer 2,5 uur rijd je vanaf de hoofdstad San Jose naar het Monteverde Cloud Forest Reserve. Slechts 2 procent van de aarde bestaat uit deze nevelwouden. Dit maakt Monteverde tot een uniek stukje aarde en een absolute must om te bezoeken tijdens je reis door Costa Rica. Je vindt hier heel veel wildlife zoals: luiaards, brulapen en neusberen. Ga mee met een gids diep de jungle in of bekijk Monteverde van grote hoogte op een van de beroemde hangbruggen of vlieg via een zip line van boom naar boom! Wij kozen voor de bouwsteen: Mysterieus Nevelwoud van Costa Rica Online om dit bijzonder stukje regenwoud in Costa Rica te ontdekken. Een aanrader.

Een luiaard langs de weg
Een luiaard langs de weg
Monteverde van grote hoogte bewonderen
Monteverde van grote hoogte bewonderen

5. Manuel Antonio National Park

Aan de oostkust van Costa Rica vind je het kleinste en populairste Nationaal Park van Costa Rica: Manuel Antonio National Park. Een plek waar het regenwoud grenst aan de witte zandstranden van het park. Hier vind je brulapen, luiaards en leguanen. Of ondeugende doodshoofdaapjes en neusberen die, als ze kans krijgen, er met je lunch vandoor gaan als jij een duik in de zee neemt.

Een brulaap hoog in de bomen
Een brulaap hoog in de bomen
Het strand in Manual Antonio helemaal voor onszelf
Het strand in Manual Antonio helemaal voor onszelf

6. Slapen in een boomhut

Zonder twijfel de allermooiste plek waar ik ooit heb overnacht: Finca Bellavista. Twee nachten hebben we hier geslapen in een boomhut ver van de bewoonde wereld midden in het regenwoud. Finca Bellavista is een unieke eco community in het zuiden van Costa Rica. Je kan kiezen uit 13 verschillende boomhutten. Van een simpele studio tot een boomhut met meerdere verdiepingen en hangbruggen, om van je woonkamer naar je slaapkamer te komen. Je achtertuin bestaat hier uit watervallen, jungle en kilometers wandelpaden. Voor op je bucketlist!

Ver weg van de bewoonde wereld in Finca Bellavista
Ver weg van de bewoonde wereld in Finca Bellavista
Onze boomhut... Voor op je bucketlist!
Onze boomhut... Voor op je bucketlist!

7. Corcovado Nationaal Park

Corcovado Nationaal Park ligt in het zuidoosten op het Osa schiereiland en wordt ook wel de Amazone van Costa Rica genoemd. Dit is namelijk het meest ongerepte stukje jungle in Costa Rica. Het is hier ongelofelijk mooi. Maak een strandwandeling over het zwarte strand met aan de ene kant de ruige oceaan en aan de andere kant het regenwoud. Het zit hier bomvol met wildlife en hier heb je de grootste kans in heel Costa Rica om een jaguar te spotten.

Felgekleurde kikker
Felgekleurde kikker
Aan de ene kant de ruige oceaan en aan de andere kant het regenwoud
Aan de ene kant de ruige oceaan en aan de andere kant het regenwoud

8. Nightwalk

Wanneer de avond valt en het buiten pikkedonker is, kan je op verschillende plekken in Costa Rica mee met een nightwalk. Met alleen een zaklamp volg je de gids door de jungle heen. Grote kans dat je dan slangen, kikkers en hele grote spinnen tegenkomt. Maar ook hagedissen, luiaards en kinkajoe’s (rolstaartberen) laten zich ’s nachts zien. Voor iedereen die niet bang is om oog in oog te staan met alles wat in het donker door het bos kruipt is dit een echte aanrader!

De avond is gevallen, op zoek naar nachtdieren!
De avond is gevallen, op zoek naar nachtdieren!
Deze slang is gelukkig niet giftig
Deze slang is gelukkig niet giftig

9. Puerto Viejo

In het zuidoosten van Costa Rica aan de Caribische kust vind je het reggae dorpje: Puerto Viejo. Uit elk restaurant, bar en huis komt in dit kleurrijke dorpje reggae uit de speakers. De leukste manier om hier de buurt te verkennen is op de fiets. Je kan hier overal makkelijk voor een dag een fiets huren en dit kost je ongeveer 5 à 10 dollar. De mooiste route is van Puerto Viejo naar Punta Manzanillo. Je fietst dan langs alle mooie standen zoals: Playa Cocles, Playa Punta Uva en Playa Grande.

Playa Punta Uva vlakbij het dorpje Puerto Viejo
Playa Punta Uva vlakbij het dorpje Puerto Viejo
De leukste manier om Puerto Viejo te verkennen: op de fiets!
De leukste manier om Puerto Viejo te verkennen: op de fiets!

10. Jaguar Rescue Center

Wat je absoluut niet mag overslaan tijdens je verblijf in Puerto Viejo is een bezoek aan het Jaguar Rescue Center. Het Jaguar Rescue Center is een opvangcentrum voor zieke en gewonde dieren uit heel Costa Rica. Sinds de oprichting van de stichting in 2008 zijn er al meer dan 1200 dieren gered en is 40 procent succesvol teruggeplaatst in hun natuurlijke habitat.

Sommige van de in het wild teruggeplaatste dieren komen nog af en toe langs om gedag te zeggen. Het klinkt wat gek, maar zo is er een aap die elke keer nadat ze is bevallen langskomt en haar oude verzorger opzoekt om de baby te laten zien. Voor 20 dollar krijg je een rondleiding en steun je gelijk het opvangcentrum. Tijdens de rondleiding van anderhalf uur vertelt een van de vrijwilligers je alles over het opvangcentrum en krijg je alle dieren te zien. Denk hierbij aan: brulapen, doodshoofdapen en baby luiaards, maar ook slangen, katachtigen en krokodillen worden hier opgevangen en verzorgd.

Schattige baby luiaards in het Jaguar Rescue Center
Schattige baby luiaards in het Jaguar Rescue Center

Op reis naar Costa Rica

Wil jij op reis naar Costa Rica? Dan kunnen deze tips je wellicht helpen om je reis te boeken.

Boek je reis

.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Renée Lommen

Renée loopt stage in een dierenkliniek als paraveterinair (dierverpleegkundige). Naast het verzorgen en beter maken van dieren doet ze niets liever dan de wereld ontdekken, hierover schrijven en dit vastleggen met haar camera!

Verder lezen over Costa Rica

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

Buiten Europa reizen was de afgelopen jaren lastig en naar sommige landen zelfs onmogelijk. Goed nieuws voor iedereen die al twee jaar droomt van een vakantie naar bijvoorbeeld Sri Lanka, Thailand, Canada, Brazilië of Z...

Vliegen17.02.2022

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

Steeds meer verre bestemmingen ontvangen weer toeristen

Het is mogelijk om eindelijk weer naar steeds meer verre bestemmingen af te reizen. De Verenigde Staten ontvangen toeristen vanaf 8 november en ook andere landen openen hun deuren. Dat is wat ons betreft heel goed nieuws...

Vliegen07.11.2021

Steeds meer verre bestemmingen ontvangen weer toeristen

Thailand, Peru, Costa Rica en meer landen
Ontdek de mooiste plekken van Costa Rica met een actieve rondreis

Costa Rica is een van de mooiste landen in Midden-Amerika. Het is een land dat uitblinkt in veelzijdigheid. Een reis door Costa Rica heeft namelijk van alles wat: actie, avontuur en ontspanning. Met een rondreis ontdek j...

Natuur20.11.2018

Ontdek de mooiste plekken van Costa Rica met een actieve rondreis

Ontdek het mysterieuze Monteverde Cloud Forest in Costa Rica

Wanneer we over een lange hobbelige weg met onze 4x4 drive rijden naar onze slaapplaats in Santa Elena, het dorpje dat grenst aan het beroemde nevelwoud in Costa Rica, zien we opeens dat naast ons iets beweegt. Aan een a...

Natuur20.02.2017

Ontdek het mysterieuze Monteverde Cloud Forest in Costa Rica

Beleef de woeste natuur van Costa Rica met deze sublieme beelden

Costa Rica, het piepkleine landje dat onderdeel is van de minuscule verbinding tussen Noord- en Zuid-Amerika samen met Panama, Belize en El Salvador, is geen land van extreme verschillen. Het is prachtig, maar wel voorna...

Natuur14.12.2016

Beleef de woeste natuur van Costa Rica met deze sublieme beelden

Finca Bellavista: de boomhutten van je dromen in Costa Rica

Finca Bellavista is waar je wilt slapen tijdens je reis naar Costa Rica, maar je deze boomhut van je dromen precies kunt vinden, dat is nog geheim... Finca Bellavista Treehouse CommunityIn het zuiden van Costa Rica vind...

Natuur28.07.2016

Finca Bellavista: de boomhutten van je dromen in Costa Rica

5 handige reistips voor Costa Rica

Eén van de leukste en mooiste landen in Midden-Amerika is Costa Rica. Ingeklemd tussen Panama en Nicaragua en gelegen aan twee schitterende oceanen: de Stille Oceaan en de Grote Oceaan. Het is het land van de jungles, h...

Algemeen20.10.2015

5 handige reistips voor Costa Rica

5 must sees in Costa Rica

Op reis naar Costa Rica? Dit prachtige land in Midden-Amerika is zo veelzijdig. Van ongerepte jungle tot eindeloze zandstranden. Er is in Costa Rica zoveel dat je niet mag missen, maar zet deze must sees in ieder geval o...

Natuur16.10.2015

5 must sees in Costa Rica

Verder lezen over Rondreizen

10 dingen die je vooral niet moet doen in Thailand

Thailand is een walhalla voor reisliefhebbers. Het is daarnaast dé bestemming voor backpackers, je kunt er gemakkelijk en goedkoop rondreizen en contact leggen met medereizigers. Het veelzijdige land heeft ontzettend ve...

Algemeen12.07.2023

10 dingen die je vooral niet moet doen in Thailand

Dit zijn de don'ts!
Rondreis Peru en Bolivia: de 10 mooiste plekken in 3 weken

Er bestaat vrijwel geen land op aarde met zoveel variatie in natuur en cultuur als Peru. In het zuiden van het land liggen één van de grootste cultuurschatten op aarde: van het oude Incarijk. Mysterieus Machu Picchu is...

Algemeen09.01.2023

Rondreis Peru en Bolivia: de 10 mooiste plekken in 3 weken

de 9 mooiste stops
De 7 leukste dingen om te doen in de omgeving van Bangkok

Wij zijn groot fan van Thailand. Het land in Zuidoost-Azië is ontzettend veelzijdig, de bevolking is supervriendelijk, de natuur is schitterend en het Thaise eten is onovertroffen. Dit is typisch een bestemming waar je...

Algemeen19.11.2022

De 7 leukste dingen om te doen in de omgeving van Bangkok

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

Als een roadtrip door Australië nog niet op je bucketlist staat, dan is dit hét moment om 'm erop te zetten. Het is een regelrechte droomreis. Australië is een van de grootste en tegelijkertijd dunbevolktste landen op...

Algemeen04.07.2022

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

+ de perfecte route
De 7 mooiste plekken in Zuid-Afrika die je gezien moet hebben

Zuid-Afrika is een van de meest veelzijdige landen ter wereld. Steden van wereldklasse, adembenemende natuur met wisselende landschappen en een schitterende kustlijn. Woestijnen, bergen, cultuur en wilde dieren: Zuid-Afr...

Algemeen10.06.2022

De 7 mooiste plekken in Zuid-Afrika die je gezien moet hebben

De leukste route voor een rondreis door Andalusië: de 6 mooiste plekken

Andalusië is de meest zuidelijke regio van Spanje. Daar waar de zon bijna altijd schijnt, waar je sfeervolle steden vindt en waar de tapas en sangria nóg lekkerder smaken. Andalusië is een fantastische en veelzijdige...

Algemeen18.05.2022

De leukste route voor een rondreis door Andalusië: de 6 mooiste plekken

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

Buiten Europa reizen was de afgelopen jaren lastig en naar sommige landen zelfs onmogelijk. Goed nieuws voor iedereen die al twee jaar droomt van een vakantie naar bijvoorbeeld Sri Lanka, Thailand, Canada, Brazilië of Z...

Vliegen17.02.2022

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

De perfecte rondreis door Zuid-Afrika: dit zijn de zeven mooiste stops

Zuid-Afrika is de perfecte vakantiebestemming voor een verre reis, want dit land heeft echt álles. Dat klinkt misschien cliché, maar het is echt waar: het land heeft verbluffende natuur, wereldse steden, wilde dieren e...

Zomer18.01.2022

De perfecte rondreis door Zuid-Afrika: dit zijn de zeven mooiste stops