Zomer02.11.2022

Ontdek de mooiste plekken op Gran Canaria met deze 3 roadtrips


de leukste routes om te rijden

Gran Canaria is misschien wel het bekendste Canarische eiland. Jaarlijks weten miljoenen toeristen het Spaanse eiland te vinden vanwege het zachte, subtropische klimaat op nog geen 5 uur vliegen vanuit Nederland. We doen het eiland echter tekort als we niet verder kijken dan het massatoerisme in het zuiden. Wie vanuit zijn luxe resort in de auto stapt, ontdekt namelijk vaak al binnen een kwartier rijden dat het eiland zoveel meer te bieden heeft. Torenhoge kliffen zoals je die langs de Zuid-Afrikaanse kust ziet, ruige canyons die niet onder doen voor die in de Verenigde Staten en een hoofdstad die je doet twijfelen of je niet in Latijns-Amerika bent. Kortom: Gran Canaria leent zich perfect om te ontdekken met de auto. Daarom hebben wij de drie meest verrassende roadtrips voor je op een rij gezet.

Het toeristische - maar o zo fotogenieke - Puerto de Mogan in het zuiden van Gran Canaria
Het toeristische - maar o zo fotogenieke - Puerto de Mogan in het zuiden van Gran Canaria
Laat je verrassen door de diversiteit van Gran Canaria tijdens een roadtrip: let`s go!
Laat je verrassen door de diversiteit van Gran Canaria tijdens een roadtrip: let`s go!

1. Rijd de mooiste kustroute van het eiland: de GC-200

Als reizigers een auto huren op Gran Canaria, dan is het vaak om over de GC-200 te rijden en dat snappen wij wel.

In praktische zin is het namelijk een goed onderhouden, geasfalteerde weg die je eenvoudig kunt volgen met of zonder je navigatie. Daarnaast passeer je verschillende dorpjes en uitzichtpunten waar je gemakkelijk kunt parkeren om van de omgeving te genieten of om proviand in te slaan.

Is het rijden van de GC-200 dan alleen maar een praktische aangelegenheid? Absoluut niet! Volgens ons is het namelijk ook de mooiste route van het eiland (voor zo ver wij dat kunnen beoordelen, aangezien we zeker niet alle routes hebben gereden). Wij hebben een aantal hoogtepunten langs de GC-200 voor je uitgelicht.

Onze route over de GC-200 op de kaart
Onze route over de GC-200 op de kaart
De roadtrip over de GC-200 is misschien wel de mooiste van het eiland
De roadtrip over de GC-200 is misschien wel de mooiste van het eiland

Duik in de natuurlijke zwembaden van Agaete

Wij rijden de GC-200 van noord naar zuid en beginnen in de plaats Agaete, het noordelijke startpunt van de weg. Wie iets westelijker rijdt, richting de kust, stuit daar op verschillende parkeerplaatsen waar je voor 2 euro je auto kunt parkeren. Wanneer je dat doet en richting de oceaan loopt, krijg je aan je linkerhand gelijk een goede indruk van wat je bij het rijden van deze route te wachten staat. Metershoge rotsformaties torenen hoog boven het wateroppervlak uit wat zorgt voor een dramatisch uitzicht. Dat belooft veel goeds!

Voordat we doorrijden, wandelen we eerst rechtsaf over de boulevard. In de woeste oceaan, zien we enkele surfers een poging wagen om de golven te bedwingen. Wij lopen nog een stukje verder, want daar vind je de natuurlijke zwembaden van Agaete. Een prachtige plek die een beetje doet denken aan de ruige noordkust van Curaçao. De natuurlijke zwembaden liggen ingeklemd tussen de ruige oceaan en het bergachtige landschap en zijn vrij toegankelijk. Op een warme dag is het heerlijk om hier af te koelen. De locals weten dat ook en zitten met klapstoeltjes en op handdoeken op de platte rotsen rondom de zwembaden wat voor een gemoedelijke sfeer zorgt. Er zijn openbare toiletten waar je je kunt omkleden en een bar voor koude drankjes.

Surfen en zwemmen: het kan allebei bij de natuurlijk zwembaden in Agaete
Surfen en zwemmen: het kan allebei bij de natuurlijk zwembaden in Agaete
De kust bij Agaete is grillig gevormd wat af en toe tot dit soort spetterende golfslagen leidt
De kust bij Agaete is grillig gevormd wat af en toe tot dit soort spetterende golfslagen leidt

Vergaap je aan het uitzicht bij Mirador del Balcón

Na het zwemmen is het dan echt tijd om de GC-200 op te rijden. Een weg die iedere bocht weer een ander subliem uitzicht laat zien. De roadtrip zelf is beslist al de moeite waard, dus sit back and enjoy the ride. Af en toe zijn er inhammen langs de weg waar je kunt stoppen, dus wil je even rustig van het uitzicht genieten, zet je auto hier dan vooral even stil.

Onderweg passeer je twee bekende uitzichtpunten. De eerste is Mirador del Balcón. Hier kun je eenvoudig je auto parkeren om naar het letterlijk aangelegde balkon te lopen en je te vergapen aan het uitzicht op de oceaan. Zowel rechts als links heb je een adembenemend uitzicht op de kliffen. De kliffen links lijken met een beetje fantasie op de puntige staart van een draak. Bij de parkeerplaats staat een kraam waar drankjes en snacks worden verkocht.

Hike door het kleurrijke landschap van Fuente de los Azulejos

De tweede bekende stop langs de GC-200 is Fuente de los Azulejos, oftewel de tegelfontein. Deze gekleurde rotswanden doen namelijk (met een beetje fantasie) denken aan gekleurde, Portugese tegels. Ook de vergelijking met de regenboogbergen in Peru wordt weleens gemaakt.

Waar het je ook aan doet denken, feit is dat de kleuren in de rotsen worden veroorzaakt door de mineralen die er in zitten. De verschillende lagen zijn blootgelegd door erosie en zorgen voor een bijna surrealistisch beeld.

Ook hier vind je een parkeerplaats en horeca. Daarnaast rijd je in een kwartiertje naar het dorpje Mogán (niet te verwarren met Puerto de Mogán wat een halfuurtje verderop ligt) waar ook een supermarkt en diverse restaurants zijn.

Heb je meer tijd en houd je van een stevige hike? Dan kun je vanaf hier een hele gave wandeling maken van zo’n 16 km. Door het bergachtige landschap duurt de hike zo’n 6 uur, dus zorg voor een goede uitrusting en voldoende proviand.

Maak een stop bij Fuente de los Azulejos
Maak een stop bij Fuente de los Azulejos
Hoe tof zijn deze gekleurde rotswanden?
Hoe tof zijn deze gekleurde rotswanden?

Kajakken, cliff jumpen en snorkelen bij Puerto de Mogán

De GC-200 eindigt vlak voor de toeristische badplaats Puerto de Mogán. Op het strand van Puerto de Mogán stappen wij vandaag voor de laatste keer de auto uit. Deze keer niet direct om van het uitzicht te genieten, maar om onze auto te vervangen door een andere vorm van transport: de kajak.

Met de kajak varen we oostwaarts, waar we al snel weer verrast worden door de veelzijdigheid van Gran Canaria. De badplaats is amper uit het zicht of we worden al richting de rotswanden geleid. Hier kun je namelijk zeegrotten invaren en dat zijn magische plekken. De weerspiegeling van de zon kleurt de hele grot blauw, wat een bijzonder plaatje oplevert.

Tip: Let er op dat je je kajaktocht op het juiste moment van de dag plant. Met vloed zijn de zeegrotten namelijk niet toegankelijk. Zelfs nu onze gids ons naar de zeegrotten leidt, moeten we omlaag duiken bij het in- en uitvaren van de grot. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Check onze Gran Canaria Highlight op Instagram!

In één van de grotten, varen we onze boten op de kant en zwemmen we naar buiten. Op de rotswanden kruipen grote, rode krabben, maar gelukkig leidt onze gids ons naar een rots zonder andere bezoekers. Hier helpt hij ons het water uit om een stukje de rotsen op te klimmen. Vanaf een hoogte van 4 meter kun je namelijk vanaf de klif het water in springen: super vet (en stiekem ook een beetje eng, maar dat mag de pret niet drukken)!

Vanaf de grotten varen we naar een bijna verlaten baai. We zijn bij Playa de Tiritaña, één van de weinige onaangetaste stranden van Gran Canaria. Vanaf het land moet je een korte, maar stevige hike over de rotsen maken om op dit strand te komen. Slechts één stel heeft zich aan de klim gewaagd. Verder hebben we het strand voor ons alleen. Onze gids haalt met een brede glimlach een tas met snorkelsets tevoorschijn. Of we misschien ook de onderwaterwereld willen bewonderen? Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen! Wat een bijzondere plek om onze eerste roadtrip af te sluiten.

E\u00e9n van de weinige rustige stranden van Gran Canaria: Playa de Tirita\u00f1a
Eén van de weinige rustige stranden van Gran Canaria: Playa de Tiritaña
Het heldere water langs de zuidkust van Gran Canaria is perfect om te snorkelen
Het heldere water langs de zuidkust van Gran Canaria is perfect om te snorkelen

2. Ontdek het ruige binnenland over de GC-60 en daar voorbij

Een nieuwe dag, een nieuwe roadtrip. Met deze route rijden we het hart van het eiland in wat deels werelderfgoed is. Vanuit het zonnige zuiden volgen we de GC-60 naar waar de natuur ruig en ongerept is. Al binnen een kwartier rijden vanaf Maspalomas ben je in een totaal andere omgeving, opnieuw een complete verrassing.

Het ravijn van Fataga

We beginnen de dag weer bij een adembenemend uitzichtpunt met de lange naam Mirador Astronómico de la Degollada de las Yeguas. Een waanzinnig punt met uitzicht op de Grand Canyon van Gran Canaria – het ravijn van Fataga. We gaan vandaag weer flink wat hoogtemeters maken. Ook dit uitzichtpunt ligt al op bijna 850 meter hoogte.

Onze gids wijst ons op de palmbomen dieper in het ravijn wat ook wel bekend staat als de vallei van de duizend palmen. We volgen pakweg 10 minuten de GC-60 om ze van dichtbij te bekijken. Slechts 1 palmsoort is inheems, maar dat is dan ook direct de mooiste: lang, slank en met een groene, volle kroon aan mooi verdeelde bladeren.

Amper 5 minuten verder stoppen we in het pittoreske dorpje Fataga, waar het ravijn waar we zojuist doorheen gereden zijn naar vernoemd is. De resorts in Maspalomas lijken ineens mijlenver hiervandaan. Het dorpje is knus, op straat is het rustig en de mensen die je tegenkomt wonen ook daadwerkelijk op het eiland. In de zomer vind je hier meer toeristen, maar half oktober zijn de bezoekers op 1 hand te tellen. Fataga staat bekend als één van de mooiste dorpen in de omgeving en de bebouwing is kenmerkend voor de Canarische architectuur.

Volg de GC-60 door het hart van Gran Canaria: een roadtrip door het werelderfgoed van het eiland
Volg de GC-60 door het hart van Gran Canaria: een roadtrip door het werelderfgoed van het eiland
Het ravijn van Fataga wordt ook wel de Grand Canyon van Gran Canaria genoemd
Het ravijn van Fataga wordt ook wel de Grand Canyon van Gran Canaria genoemd
Maak een stop in het pittoreske dorpje Fataga
Maak een stop in het pittoreske dorpje Fataga

Loop de Jakobsweg van Tunte naar Galdar

We vervolgen onze weg over de GC-60 naar Tunte. Hier zien we overal Jakobsschelpen afgebeeld: een verwijzing naar Sint-Jakobus – ook wel ‘Santiago’ in het Spaans. Wellicht doet de naam ‘Santiago de Compostella’ een belletje rinkelen. Deze pelgrimsroute heet in het Nederlands de Jakobsweg en naast de Jakobswegen op het Iberisch Schiereiland, loopt er ook één Jakobsweg daarbuiten: op Gran Canaria dus.

Tunte is de startplaats van de Jakobsweg die 74 onverharde kilometers verderop eindigt in Galdar. Onderschat de route niet: het is één van de zwaarste in zijn soort door de steile bergpaden die je op en af loopt. Helaas zijn er geen accommodaties te vinden langs de Jakobsweg, waardoor je wat extra kilometers moet maken als je in een goed hotel wil overnachten.

Maar dan kom je ook op een goede plek terecht: waar de GC-60 eindigt, rijden wij namelijk nog een stukje verder het binnenland in, naar Cruz de Tejeda. Hier eten we bij hotel Parador de Cruz de Tejeda. Een aanrader om te verblijven wanneer je de Jakobsweg gaat lopen.

Tip: Zorg dat je ook warme kleding meeneemt wanneer je deze roadtrip rijdt of de Jakobsweg gaat lopen. Gran Canaria bestaat uit verschillende microklimaten en in het binnenland kan het weer heel anders zijn dan in het zonzekere zuiden. Tijdens onze roadtrip werd het wolkendek steeds dikker en ging het uiteindelijk regenen, fijn als je dan een warme regenjas bij hebt!

Vanaf Tunte heb je een prachtig uitzicht op de bergen; de perfecte start van de Jakobsweg
Vanaf Tunte heb je een prachtig uitzicht op de bergen; de perfecte start van de Jakobsweg
Overal in Tunte zie je Jakobsschelpen: een verwijzing naar Sint-Jakobus
Overal in Tunte zie je Jakobsschelpen: een verwijzing naar Sint-Jakobus

Ga terug in de tijd in het hart van Gran Canaria

Wij rijden nog verder het binnenland in richting het hoogst gelegen dorp van het eiland: Artenara. In dit historische dorp wonen mensen nog steeds in grotwoningen, zoals ze dat al meer dan 1500 jaar geleden deden. Op het eerste gezicht lijken de huizen klein, alsof er gevels tegen de rotswand zijn aangeplakt. Daarachter loopt de woning echter verder de grot in. Het is moeilijk om een gevoel te krijgen bij hoe dat er anno nu uit ziet. Een wat traditioneler voorbeeld is het kerkje Ermita de La Cuevita.

Het is tijd om terug naar het zuiden te gaan, maar niet voordat we nog één keer stoppen in één van de mooiste dorpjes van Spanje: Tejeda. Niet alleen het dorp, maar ook de omgeving is hier weer prachtig. Het binnenland leent zich perfect voor hiken, fietsen en andere outdoor activiteiten.

Het enige nadeel is dat je in het binnenland niet zeker bent van mooi weer. Als het hier eenmaal bewolkt is, klaart het niet zomaar op, doordat de wolken tussen de bergen blijven hangen. Zo konden wij één van onze meest bijzondere activiteiten helaas niet doen en dat was sterrenkijken. Het binnenland van Gran Canaria is de perfecte plek om de sterrenhemel te bewonderen, omdat je hier amper lichtvervuiling hebt. Een goede reden om nog eens terug te komen.

Tip: Wil je het binnenland van Gran Canaria bezoeken? Let dan goed op het lokale klimaat en weerbericht. Belangrijker nog: laat je niet tegenhouden door wat bewolking of regen, want ook op een bewolkte dag is het al ontzettend mooi.

Tejeda is \u00e9\u00e9n van de mooiste dorpjes van Spanje
Tejeda is één van de mooiste dorpjes van Spanje

3. Maak een fotogenieke tussenstop op de weg naar Las Palmas de Gran Canaria

De GC-1 is de weg vanuit het zuiden naar de hoofdstad van het eiland: Las Palmas de Gran Canaria. Grofweg halverwege deze weg passeer je ook nog het vliegveld, waardoor dit misschien wel de drukste weg van het eiland is.

Desalniettemin is een reis naar Gran Canaria niet compleet zonder een bezoek aan de hoofdstad, dus we stappen nog één keer in de auto voor een roadtrip. Een roadtrip zou geen roadtrip zijn, zonder minimaal 1 tussenstop. Hiervoor wijken we van de hoofdweg af en rijden we het binnenland in tot voorbij het dorpje Aguïmes (wat overigens ook een aanrader is om te bezoeken!).

Een roadtrip over de drukste weg van Gran Canaria: de GC-1
Een roadtrip over de drukste weg van Gran Canaria: de GC-1

Barranco de las Vacas

Wie de GC-550 vanuit Aguïmes volgt, komt vanzelf auto’s en mensen langs de weg tegen. Vlak langs de weg ligt namelijk een kleine kloof genaamd Barranco de las Vacas. Er is geen parkeerplaats en geen officieel wandelpad.

Waarom het op deze plek dan toch zo druk is?

Omdat iedereen op sociale media heeft gezien hoe mooi het hier is en je binnen slechts enkele minuten wandelen in deze kloof staat. Dit in tegenstelling tot andere kloven op het eiland waarin je meestal uren kunt hiken. Een stuk avontuurlijker en rustiger, maar ook uitdagender, intensiever en dus niet aan iedereen besteed.

Wees je bewust van het feit dat je een stuk langs een doorgaande weg moet lopen en over een vangrail moet stappen om de Barranco de las Vacas in te kunnen. Houd er ook rekening mee dat je de kloof waarschijnlijk met veel anderen moet delen, want het is verre van onontdekt. Wellicht dat als je er ’s ochtends vroeg naartoe gaat, je de kloof nog voor jezelf hebt en dan is het wel echt een magische plek.

Het fotogenieke - maar verre van onontdekte - Barranco de las Vacas
Het fotogenieke - maar verre van onontdekte - Barranco de las Vacas

Las Palmas de Gran Canaria

Vanaf de kloof rijden we terug naar de hoofdweg richting de hoofdstad. Hier komen we aan op alweer ons eindpunt van deze roadtrip en wat voor één.

In Las Palmas de Gran Canaria voelt het alsof je in Latijns-Amerika bent. Daar is niemand minder dan Christoffel Columbus verantwoordelijk voor. Hij voer via de Canarische eilanden richting Latijns-Amerika. De manier waarop de steden op de Canarische eilanden opgebouwd zijn, stonden model voor de manier waarop de Spanjaarden hun koloniale steden aan de andere kant van de Atlantische Oceaan stichtten. Dat zie je niet alleen aan de typische balkonnetjes, maar ook aan de hoofdpleinen van de steden, zoals het Plaza Major of Plaza de la Republica. Aan deze pleinen vind je namelijk alle grote machten samen: de politieke, religieuze en economische. In Las Palmas de Gran Canaria vind je de dus ook het gemeentehuis, de kathedraal en de voormalige woningen van welgestelde inwoners aan het Plaza de Santa Ana. Net als in veel Latijns-Amerikaanse steden, voelt ook dit plein als een plek waar geleefd wordt.

Wie meer wil weten over Columbus en zijn relatie met Gran Canaria brengt een bezoek aan Casa de Colón. Samen met het Plaza de Santa Ana vind je dit in het stadsdeel Vegueta, waar vroeger de welgestelde inwoners van de stad woonden. In Triana woonden de arbeiders, waardoor dit deel van de stad een andere uitstraling heeft. Beide stadsdelen zijn het bezoeken waard, want de stad barst van de gezellige pleinen, knusse steegjes en sfeervolle parken. Daartussen liggen winkels, huizen, toeristische accommodaties en natuurlijk horeca om van de Spaanse keuken te genieten. Voor wie van de zon wil genieten, ligt er een 4 kilometer lang zandstrand langs de kust.

Tip: Wist je dat er op Gran Canaria ook wijn verbouwd wordt? Een dikke tip om te bestellen wanneer je op het eiland bent. Uiteraard kunnen échte wijnliefhebbers ook één van de lokale wijnhuizen bezoeken. Je maakt met liefde plaats voor een goede fles wijn in je koffer.

De kathedraal van Las Palmas de Gran Canaria aan het Plaza de Santa Ana
De kathedraal van Las Palmas de Gran Canaria aan het Plaza de Santa Ana
De hoofdstad van Gran Canaria ademt een typisch Latijns-Amerikaanse sfeer
De hoofdstad van Gran Canaria ademt een typisch Latijns-Amerikaanse sfeer

Praktische informatie over je reis naar Gran Canaria

Zoals je ziet, geven bovenstaande drie roadtrips je een goede indruk van de veelzijdigheid van Gran Canaria. Wees je er echter bewust van dat er buiten deze voorbeeldroutes nog een wereld aan schilderachtige dorpjes, ruige landschappen en ongerepte natuur schuilgaat. Gebruik deze routes dus vooral als richtlijn, maar wijk er zeker vanaf als je iets moois ziet of simpelweg de tijd hebt om meer van dit veelzijdige eiland te ontdekken.

Wie veel van het eiland wil zien, adviseren we om op verschillende plekken te overnachten. Zo kun je ruim de tijd nemen om de omgeving écht goed te leren kennen. Boek bijvoorbeeld een kleinschalig boetiekhotel in Las Palmas om je volledig over te geven aan het tempo van de lokale bevolking en te genieten van alles wat de stad en zijn directe omgeving te bieden heeft. Do as the locals do!

Tip: wil je je goed voorbereiden op deze reis, dan vind je hier veel tips voor een relaxte vakantie naar Gran Canaria. Voor avontuurlijke reizigers is het binnenland een feestje. Overnacht in een grotwoning in Artenara of in een accommodatie in één van de authetieke dorpjes in de bergen.

Liever volledig ontzorgt op reis in combinatie met een huurauto om één of meerdere dagen de rest van het eiland te verkennen? Dan moet je bij Corendon zijn. Wij mochten in twee van hun resorts in het zuiden van het eiland verblijven. Groot voordeel: vanaf beide resorts wandel je zo het unieke duingebied van Maspalomas in. Volg hiervoor wel de aangegeven route, want ondanks dat je mogelijk mensen door de duinen ziet lopen, is het niet toegestaan.

Deze persreis is mede mogelijk gemaakt door Corendon en het Spaans Verkeersbureau.

Overnachten op loopafstand van de duinen van Maspalomas: yes please!
Overnachten op loopafstand van de duinen van Maspalomas: yes please!

1. Suites & Villas by Dunas

Suites & Villas by Dunas is de ideale accommodatie voor families. De accommodaties zijn als een soort minidorp over het groene terrein verspreid met daartussen verschillende zwembaden, sportgelegenheden en barretjes.

Het grote voordeel van deze accommodatie is dat je meerdere kamers hebt en een eigen terras. Ideaal om te vertoeven als je kinderen nog een middagdutje moeten doen. Ook fijn om je ’s avonds in alle rust terug te trekken met een wijntje en een goed boek of een spel kaarten.

Op zoek naar alle gemakken van een hotel, maar gesteld op je eigen binnen- en buitenruimte? Dan is Suites & Villas by Dunas de accommodatie voor jou!

Perfect voor gezinnen: Suites & Villas by Dunas
Perfect voor gezinnen: Suites & Villas by Dunas
E\u00e9n van de zwembaden van Suites & Villas by Dunas
Eén van de zwembaden van Suites & Villas by Dunas

2. Lopesan Baobab Resort

Het Lopesan Baobab Resort is helemaal in Afrikaanse stijl gebouwd en ingericht. De stijl is tot in de kleinste details doorgevoerd, wat het tot een uitermate sfeervolle accommodatie maakt. Dit 5-sterrenresort straalt perfectie uit: van de moderne kamers tot de zorgvuldig aangelegde tropische tuinen. In de tuinen vind je verschillende zwembaden, horeca en zelfs een mooie winkel. Ook aan de kleinste gasten is gedacht met een miniclub en waterspeeltuin.

Er zijn verschillende restaurants, waaronder twee met buffet. Het buffet biedt niet alleen voor ieder wat wils, maar is ook nog eens van waanzinnig goede kwaliteit. Of je nu als stel of familie op vakantie gaat: in Lopesan Baobab Resort geniet iedereen van een volledig ontspannen vakantie.

Het Lopesan Baobab Resort is volledig in Afrikaanse stijl opgezet
Het Lopesan Baobab Resort is volledig in Afrikaanse stijl opgezet
Aan \u00e9\u00e9n van de zwembaden geniet iedereen van een volledig ontspannen vakantie
Aan één van de zwembaden geniet iedereen van een volledig ontspannen vakantie

Op vakantie naar Gran Canaria

Wil jij op reis naar Gran Canaria? Dan kunnen deze tips je helpen om je reis te boeken.

Plan je trip

.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Chloë Nieuwdorp

Chloë reist het liefst de hele wereld over samen met haar vriend én hun camera's. Een selectie van haar mooiste reisfoto's en verhalen vind je op Travelvalley.

Verder lezen over Spanje

Málaga in één dag: 5 tips

Begin dit jaar zeiden we het al: Málaga behoort tot één van de mooiste zomervakantiebestemmingen van Europa! Heel logisch want de hartverwarmende stad heeft eigenlijk alles: prachtige stranden, een bruisende haven, mo...

Stedentrips18.04.2024

Málaga in één dag: 5 tips

Deze bezienswaardigheden moet je beslist zien.
Vakantie Spanje 2024: dit zijn de populairste bestemmingen

Of je nu op zoek bent naar ontspanning aan de kust, avontuur in de bergen, of liever op stedentrip naar een van de eeuwenoude steden gaat, Spanje heeft het echt allemaal. Van Barcelona tot de schilderachtige witte dorpen van Andalusië, de indrukwekkende bergtoppen van de Pyreneeën, de uitgestrekte wijngaarden van La Rioja: er is hier zoveel moois te ontdekken!

Zomer11.04.2024

Vakantie Spanje 2024: dit zijn de populairste bestemmingen

De 8 coolste dingen om te doen in Bilbao

Bilbao is de stad van de pintxos én van een van de beroemdste musea wereldwijd. Oude en nieuwe architectuur geven de Baskische stad sfeer. Het is de perfecte bestemming voor een korte stedentrip: je bent er zo en er is...

Stedentrips26.08.2023

De 8 coolste dingen om te doen in Bilbao

Van vulkanen tot magische rotsen: hier moet je heen als natuurliefhebber

Spanje is super populair dit jaar. Niet alleen het vasteland, maar vooral de eilanden. De natuur op deze eilanden loopt zo erg uiteen dat veel natuurliefhebbers voor Spanje kiezen. Heb je nog geen vakantie geboekt dit ja...

Natuur11.08.2023

Van vulkanen tot magische rotsen: hier moet je heen als natuurliefhebber

Dit is waarom Mallorca je nieuwe favoriete eiland is

De aantrekkingskracht van Mallorca is al jaren vrij sterk. Het is absoluut geen onbekende vakantiebestemming, en toch lijkt het wel alsof dit Spaanse eiland herontdekt wordt. Na jaren waarin het mateloos populaire Ibiza...

Zomer26.06.2023

Dit is waarom Mallorca je nieuwe favoriete eiland is

Dit zijn de 6 coolste dingen om te doen in Madrid

Een stedentrip naar Madrid, waar zullen we beginnen? Madrid, zoals elke Europese stad, is niet gezegend met het warmste weer tijdens de wintermaanden. Toch is de winter een sfeervolle periode voor een stedentrip naar de...

Stedentrips16.01.2023

Dit zijn de 6 coolste dingen om te doen in Madrid

stedentrip in de winter
Dit zijn de 20 mooiste dorpjes van Spanje

Mooie dorpjes heeft Spanje volop, verspreid over het hele land. Maar wat zijn nu de aller mooiste? De Spaanse krant El País is voor jou op zoek gegaan naar de mooiste dorpjes van Spanje. Uit een voorselectie van 250 dor...

Stedentrips12.01.2023

Dit zijn de 20 mooiste dorpjes van Spanje

los pueblos más bonitos de España
El Caminito del Rey: de gevaarlijkste wandelroute ter wereld

Wat zou jij doen als je gevraagd wordt om één van de gevaarlijkste wandelroutes ter wereld te lopen en deze vast te leggen met een 360° camera? Ik hoefde niet lang te twijfelen, want de Caminito del Rey wandelroute (o...

Natuur02.01.2023

El Caminito del Rey: de gevaarlijkste wandelroute ter wereld

Vastgelegd met een 360° camera