Vliegen03.07.2013

Bioscoop op het vliegveld! Ontspannen een filmpje kijken voor vertrek :-)


Dream airport.jpg
Dream airport.jpg

Tijdens het wachten op de vliegtuig ontspannend een filmpje kijken in een lekkere bioscoopstoel, lijkt mij heerlijk. En met mij zo’n 49% van de ondervraagde. Uit onderzoek van Skyscanner blijkt namelijk dat een bioscoop op het vliegveld de meest gekoesterde wens is. 

Even een tukkie kunnen doen staat op de tweede plek in de top 10 van meest gewilde voorzieningen op een vliegveld. Meer dan een derde stemde op de zogenoemde ‘sleep pods’ die het vliegveld van Abu Dhabi afgelopen maand heeft onthuld. Voor nog geen tien euro per uur is dit een perfect alternatief voor een hotelkamer 😉

Opvallend is dat op de derde plek een bibliotheek staat die bezoekers de mogelijkheid biedt om voor tijdens vakantie boeken te lenen. Dit laat zien dat het gewone papieren boek nog steeds populair is onder de reiziger. Schiphol speelt al behoorlijk in op de wensen van de reiziger, want dat is het eerste vliegveld ter wereld met een bibliotheek.

Ook willen mensen graag een park, speelruimte voor kinderen en vrouwen snakken ook naar een schoonheidssalon.

Top 10

1 Bioscoop

2 Slaap capsules

3 Bibliotheek

4 Park

5 Schoonheidssalon

6 Speelruimte voor kinderen

7 Zwembad

8 Sportschool

9 Aangelegd strand

10 Fietsen

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!