Vliegen25.11.2009

Jethopper: goedkope vluchten met een privé jet


Het Belgische bedrijf The Aviation Factory heeft iets nieuws bedacht om zakenvluchten – die normaal gesproken niet helemaal vol zijn – vaker vol te krijgen: ‘Jethopper’. Vliegen met Jethopper houdt in dat je vliegt met een toestel dat anders leeg was vertrokken. Je huurt dus eigenlijk een privé-jet, maar dan is deze manier veel beter betaalbaar.

Vliegen met een privé-jet

Goedkoop zijn de vluchten van Jethopper absoluut niet te noemen, maar de vluchten zijn wel een stuk goedkoper dan wanneer je echt een privé-jet zou boeken voor jou alleen. The Aviation Factory maakt gebruik van vluchten die anders toch zonder passagiers zouden worden uitgevoerd, wanneer de ene VIP-passagier is afgezet en het vliegtuig er een andere moet gaan oppikken. In sommige gevallen kosten de vluchten nu slechts 20 procent van de reële kostprijs. Het is eigenlijk een soort carpoolen maar dan met een privé-jet. Hoe cool is dat?

Via de website kan de bezoeker kiezen uit minimaal 250 vluchten in de komende weken. Daarvoor zijn afspraken gemaakt met zakenjetoperators. Vertrekken kan vanaf verschillende luchthavens zoals Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen en Bonn. Op het programma staat een groot aantal bestemmingen in Europa. Heb je een vlucht gevonden, kan je eenvoudig vrijblijvend een offerte opvragen. Een privé-jet boeken is nu dus eigenlijk heel gemakkelijk en een stuk beter betaalbaar dan het eerst was.

Interesse? Let dan wel op dat het hier gaan om een enkele reis! De terugvlucht is niet inbegrepen!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.