Vliegen05.03.2010

Nederlandse Reiswereld niet blij met toeristentaks Amerika


De Verenigde Staten is van plan een toeristenbelasting in het leven te roepen. De nieuwe heffing vormt een onderdeel van de nieuwe Travel Promotion Act, die de Amerikaanse president Obama waarschijnlijk binnenkort zal ondertekenen. Het zou gaan om 10 dollar per persoon. Rare is nog wel dat de belasting tot een groei van het aantal toeristen richting Amerika moet leiden. Inderdaad je zal wel denken huh… met de opbrengst van de toeristenbelasting wil men een bureau voor toerisme oprichten dat het land gaat promoten. De belasting zal geheven worden als men zich online registreert voor een reis naar Amerika(esta). Het visum zal daarentegen gratis blijven.

Reden voor het plan om een bureau voor toerisme op te richten is de terugval van het aantal bezoekers aan de Verenigde Staten. Werelwijd was er de laatste jaren een stijging van het vakantieverkeer maar naar de VS liep dit juist terug. De reden hiervoor ligt vooral in de aanslagen op 11 september 2001.

Avatar foto
Adriaan de Visser

Adriaan is Channel Insights & Category Manager bij Bacardi Nederland, en heeft al veel van de wereld gezien in Europa en de Verenigde Staten. Next destination: rondreizen in Aziƫ.