Algemeen12.08.2014

10 tekenen dat jij compleet verslaafd bent aan reizen


Verdwalen vind je leuk, je bent een expert in inpakken en leest liever reisblogs dan de krant

Vraag 10 mensen naar hun grootste hobby’s en de kans is groot dat meer dan de helft ‘reizen’ zal opnoemen. Het is ieders hobby. Maar er is een groot verschil tussen 1 keer per jaar op vakantie gaan en compleet verslaafd zijn aan reizen. Herken jij je in de onderstaande 10 tekenen? Congratulations, je bent verslaafd!

1. Je droomt over je volgende bestemming

Jouw laatste drie dromen gingen over Machu Picchu in Peru, cocktails drinken op Curaçao en een roadtrip door de Verenigde Staten. Iedere ochtend word je wakker met een nieuwe bestemming in je hoofd. Dat zijn de eerste tekenen van een verslaving.

2. Je leest liever reisblogs dan de krant

Je weet heus wel wat af van de wereldproblematiek, maar eerlijk gezegd lees je liever reisblogs dan de krant. Daar word je nu eenmaal een stuk vrolijker van! En daar haal jij je inspiratie vandaan voor een nieuwe vakantie.

3. Je hebt meer vreemde valuta dan euro’s in je portemonnee

Van je laatste stedentrip naar Kopenhagen heb je nog wat Deense Kronen over, er zitten standaard Amerikaanse Dollars in je portemonnee en stel je voor dat je weer een keer terug gaat naar China, dan is het toch handig dat je nog wat Yuan hebt bewaard. Euro’s zijn in jouw portemonnee ver te zoeken.

4. Leven uit een koffer is geen enkel probleem voor je

Je hoort er weleens mensen over klagen, over het moeten leven uit een koffer. Vreemd genoeg heb jij daar geen last van, integendeel. Leven uit een koffer betekent namelijk dat jij op reis bent, precies wat je het liefste doet!

5. Je bent een expert in inpakken

Doordat je zo graag uit een koffer leeft, is inpakken ook geen enkel probleem voor je. Stedentripje? In een paar minuten heb jij de ultieme outfit in je koffer liggen. Maand backpacken? Je kunt over 10 minuten vertrekken als je wil, je backpack is zo ingepakt. Als een volleerd reiziger heb jij de kunst van het inpakken onder de knie!

6. Je koffer staat standaard in de woonkamer

Waarom steeds die koffer opbergen op zolder, als je toch binnenkort weer vertrekt? Dan kun je die koffer toch net zo goed in de woonkamer laten staan? Reizen is onderdeel van jouw leven, het hoort bij jou en daardoor dus ook bij je interieur.

7. Je slaapt overal goed

Wachtruimtes op vliegvelden, in de auto, in een trein, een campingbedje of luxe hotel: jij slaapt overal goed. Als reiziger heb je al op zoveel plekken geslapen, dan je inmiddels overal in slaap valt.

8. Je hebt een speciale vakantie-spaarrekening

Spaargeld is er in twee categorieën: voor ‘later’ en voor ‘reizen’. En het liefst zet jij al jouw geld op de vakantie-spaarrekening. Later komt wel, je leeft nu.

9. Verdwalen vind je leuk

TomTom aan tijdens een roadtrip? Hell no! Alleen met de routekaart ga jij op weg, en ben je uiteindelijk compleet verdwaald dan geniet je daar alleen maar van. Verdwalen betekent namelijk dat je op een plek komt waar je anders nooit was gekomen, en wie weet hoe verrassend leuk dat is!

10. Al tijdens een reis plan je de volgende

Backpackend in de outback van Australië plande je al een stedentrip naar Wenen en eenmaal in Wenen plande je een strandvakantie naar Barbados. Hoezo wachten tot je weer thuis bent? Compleet verslaafd bent aan reizen ben je pas écht als je werken als onderbreking van je vakantie ziet.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Gerelateerde artikelen

De 8 meest voorkomende vakantierituelen

Ken je dat, van die dingen die je alleen op vakantie doet, maar thuis eigenlijk nooit? Het zal door het weer komen, op vakantie is het vaak lekkerder weer dan thuis, of het komt misschien wel door de compleet andere om...

Algemeen20.07.2014

De 8 meest voorkomende vakantierituelen

Nutella eten, een krant kopen en spelletjes spelen: we doen het alleen op vakantie
15 briljante tips die reizen makkelijker maken

Als ervaren reizigers hebben wij inmiddels heel veel tips verzameld die het reizen een stuk makkelijker kunnen maken. Simpele, handige tips die geen geld hoeven te kosten en die je tijd, ruimte en geld kunnen besparen....

Algemeen16.07.2014

15 briljante tips die reizen makkelijker maken

Bespaar tijd, ruimte en geld met deze tips!
10 tekenen dat jij écht aan vakantie toe bent

Je slaapt slecht, kan niet werken zonder vier koppen koffie en ziet groen van jaloezie als je vakantiefoto's van vrienden ziet. Dit zijn 10 tekenen dat jij écht dringend aan vakantie toe bent!

Ontspanning02.06.2014

10 tekenen dat jij écht aan vakantie toe bent

Op reis met je lover? Zo houd je het leuk!

Jouw droom was altijd om verre reizen te maken, heel lang en heel ver weg en wel zien wat er op je pad komt. Maar dan juist op het moment dat je het niet verwacht, staat mister right voor de deur. En van het een komt het...

Algemeen21.10.2013

Op reis met je lover? Zo houd je het leuk!