Algemeen05.06.2012

Op vakantie eten we het liefst Italiaans


Onze meest favoriete buitenlandse keuken is de Italiaanse keuken. Dat blijkt uit onderzoek van Zoover onder 25.000 vakantiegangers in 25 landen. Onze eigen keuken is de minst favoriete keuken. Niet zo heel gek, want een bord boerenkoolstamp, met een kuiltje voor jus en een stuk rookworst, je moet er maar van houden…

In 2010 werd de Italiaanse keuken ook al door de Europese en Nederlandse vakantieganger het best beoordeeld. Nu kiest weer ruim 25% voor het eten van de Italianen. Op plaats 2 staat de Turkse keuken, met 13%.

Bijzonder is ook dat we zelf eten uit eigen land meenemen als we op vakantie gaan. 15% doet dat. Het gaat dan wel om basisproducten. Welke producten dat zijn wordt niet genoemd, maar ga ervan uit dat hagelslag en pindakaas het lijstje aanvoeren.

De Franse keuken hoort niet in de top 3 thuis, maar de Fransen zelf zijn het daar echter niet mee eens. Volgens meer dan de helft is dit hét culinaire land bij uitstek met de beste gerechten.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.