Italië is de food-hemel op aarde. Het land van verrukkelijke pizza’s, pasta’s en gelato’s. Maar de Italiaanse keuken heeft nog zoveel meer verrassende gerechten die je een keer móét proeven. Italië is niet zozeer een land van streetfood, maar juist van uitgebreid tafelen en ruim de tijd nemen om lekker te eten. Hoofdgerechten eet je hier in twee delen: een primi piatti en een secondi piatti. Met daarvoor natuurlijk antipasti en achteraf dolci. En alles is even lekker. Het leuke is ook dat iedere regio in Italië ook weer compleet anders is. Wat je in Zuid-Tirol op de kaart ziet staan, zul je in Toscane of Puglia niet snel tegenkomen. En andersom. Daarom kun je het beste maar vaak op reis gaan naar Italië, om je smaakpapillen flink aan het werk te zetten. Dit zijn de acht lekkerste gerechten die je in Italië een keer gegeten móét hebben!
1. Burrata
Burrata is de nóg betere variant van mozzarella. Burrata is namelijk nog veel lekkerder, zachter en romiger. Als je één keer in je leven verse burrata gegeten hebt, dan wil je nooit meer iets anders (en zeker geen supermarktmozzarella meer). Het is verse kaas die wordt gemaakt van mozzarella maar dan met extra room, waardoor de smaak en de structuur veel zachter worden. Een typisch Italiaanse delicatesse die je bijvoorbeeld in Puglia – waar het bedacht is – veel kunt eten. Gelukkig staat burrata in veel meer Italiaanse provincies op de kaart.