Algemeen25.09.2012

Uruguay het nieuwe Amsterdam?


Zoals de meesten van ons Nederlanders wel meegekregen hebben is het door de komst van de wietpas binnenkort misschien niet meer mogelijk voor toeristen om de beroemde Amsterdamse coffeeshops te bezoeken. Maar waar moeten deze toeristen dan heen? Wat is het nieuwe Amsterdam? Hier is sinds kort een nieuw antwoord op; Uruguay! Nederlanders kunnen natuurlijk zelf nog altijd wietzaden aanschaffen en zelf een plantje kweken maar de regering van Uruguay heeft besloten zelf cannabis te gaan kweken en dit ook te verkopen aan het volk. Hiermee zijn ze het eerste land dat de verkoop van cannabis zelf gaat controleren. Nu zullen de meesten van ons dit niet als een goede reden zien om Uruguay te bezoeken, dus wat is er voor ons aantrekkelijk aan Uruguay?

Uruguay is samen met Paraguay het kleinste land in Zuid Amerika en zeker de moeite waard om eens te bezoeken. De Peso is op het moment erg laag en het is dus ook nog eens een goedkoop land voor ons rijke westerlingen. De hoofdstad van Uruguay is Montevideo, een stad met een bruisend nachtleven, erg mooie negentiende-eeuwse architectuur en mooie lange zandstranden. Montevideo is hoewel het meer dan 3 miljoen inwoners heeft, niet een heel erg grote stad en het is dus ook gemakkelijk om met de voet de stad te verkennen. Montevideo biedt genoeg mogelijkheden om musea te bezoeken maar voor de reiziger die zoveel mogelijk wil zien, raden wij aan te gaan tijdens het laatste weekend van september. In dit weekend zijn alle culturele centra gratis te bezoeken en worden er verschillende festiviteiten georganiseerd die de culturele mensen uren op de been zullen houden.

Jose Ignacio in Uruguay

Een andere mooie plek in Uruguay is het vissersdorpje Jose Ignacio. Dit charmante plekje is te vinden aan de zuidkust van Uruguay en is in de laatste jaren de hotspot geworden voor de jetset van Zuid-Amerika. Het is een erg mooie omgeving waar veel mooie stranden te vinden zijn en waar je zelfs in het midden van de nacht nog een gezellig restaurant kan bezoeken en er verschillende leuke feestjes te vinden zijn. Toch blijft het een rustig dorpje met stoffige straatjes en leuke eettentjes. Een leuke tip voor een intiem hotelletje is bijvoorbeeld Posada Arenas de Jose Ignacio, een klein hotel met 8 kamers die allen op het zwembad uitkijken. Een perfecte plek om even tot rust te komen.

Nu maar hopen dat Uruguay niet overspoeld gaat worden met toeristen die in Amsterdam hun gram niet meer kunnen halen want het is nu nog steeds een erg mooi ongerept land wat zeker de moeite waard is om eens te bezoeken.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.