Algemeen02.07.2021

De ultieme roadtrip door Luxemburg: dit zijn de 9 mooiste stops


Luxemburg is het kleinste land van de Benelux. Het is een land waarvan je soms vergeet hoe dichtbij het is. Op een paar uur rijden van de Nederlandse grens ligt een land dat je gerust de groene oase van de Benelux kunt noemen. Het meest bijzondere aan Luxemburg is het wisselende landschap. Van ruige rotsen met dromerige watervallen ben je in een half uur rijden in een wereld van kastelen en wijnvelden.

Maak een roadtrip door Luxemburg

De enige goede manier om Luxemburg écht te ontdekken is door een roadtrip te maken. De wegen zijn prachtig: ze kronkelen door het landschap en zijn bijna nooit vlak. Het is een genot om hier te rijden, want het rijden van en naar de mooiste plekken in Luxemburg is wat deze vakantie zo bijzonder maakt. Zeker wanneer je deze roadtrip maakt in het voorjaar of in de zomer. Nog nooit heb je zoveel verschillende kleuren groen in een paar dagen tijd gezien. En dat is echt genieten.

De route die wij hebben gereden door Luxemburg is grofweg 200 kilometer lang, al zijn er zoveel extra stops die je onderweg kunt maken. Afstanden zijn hier klein, verschillen in landschappen zijn groots. Je kunt de route dus zeker verlengen met extra stops. Het leuke aan deze roadtrip is dat er alles in zit: de mooiste dorpen, waanzinnige natuur, buitengewone wegen en eeuwenoude kastelen. Onze roadtrip begint bij het drielandenpunt in het meest noordelijke puntje en eindigt in het beeldschone dorp Esch-sur-Sûre. Neem de tijd om deze roadtrip door Luxemburg te maken, want er is zoveel moois te zien onderweg.

De ultieme roadtrip door Luxemburg: dit zijn de negen mooiste stops!

Tip: bekijk de route voor deze roadtrip in Google Maps

Deze route door Luxemburg neemt je mee langs de mooiste plekken
Deze route door Luxemburg neemt je mee langs de mooiste plekken

1. Het drielandenpunt: Luxemburg, Duitsland en België

We beginnen onze roadtrip door Luxemburg op het bovenste puntje van het Hertogdom. Het drielandenpunt van Luxemburg, Duitsland en België. Wie weleens in Vaals op het drielandenpunt geweest is, zal verrast zijn. Hier geen uitkijktoren, geen restaurant en geen souvenirshop. Het drielandenpunt waar Luxemburg, Duitsland en België samenkomen ligt in een riviertje. Via een kort wandelpad kom je bij een bruggetje en wie daar omlaag kijkt ziet de grenzen van drie landen bij elkaar komen. Hoewel je misschien wat meer verwacht is het toch leuk om hier aan de echte roadtrip te beginnen – na de rit vanuit Nederland naar Luxemburg. Een betere plek om de reis af te trappen is er namelijk niet.

Wie dit bruggetje oversteekt staat boven het water waar drie landsgrenzen bij elkaar komen
Wie dit bruggetje oversteekt staat boven het water waar drie landsgrenzen bij elkaar komen
Een goede plek om je roadtrip door Luxemburg \u00e9cht te beginnen
Een goede plek om je roadtrip door Luxemburg écht te beginnen

2. Wandel door Clervaux

Bovenin de regio Éislek – ook wel de Luxemburgse Ardennen genoemd – ligt het stadje Clervaux. Het is vooral bekend om z’n kasteel. Vanaf het drielandenpunt ben je er zo: ongeveer 20 minuten rijden.

De ligging van Clervaux is bijzonder en dat zie je vooral goed als je aan komt rijden. In het dal zie je het stadje al liggen en het is met name het kasteel dat opvalt.

Wandel door het stadje, bezoek het kasteel van Clervaux en plof neer op een terrasje. Dan kun je meteen kennis maken met de Luxemburgse taal. Die is voor ons vrijwel onverstaanbaar, maar met Duits of Frans kun je je overal redden! Ook leuk is de expositie ‘The Family of Man’ in het kasteel van Clervaux (let op: op maandag en dinsdag is het kasteel gesloten).

Tip: het is slim om de Luxembourg Card aan te schaffen voor 1, 2 of 3 dagen. Daarmee krijg je korting en/of gratis toegang op een hoop attracties en bezienswaardigheden in Luxemburg.

Vanaf de weg zie je Clervaux in het dal al liggen
Vanaf de weg zie je Clervaux in het dal al liggen
Struin door het stadje, bezoek het kasteel en plof neer op een terrasje
Struin door het stadje, bezoek het kasteel en plof neer op een terrasje

3. Met de lift omhoog in Vianden

Op 366 meter hoogte ligt een van de bekendste plaatsen van Luxemburg: het stadje Vianden. De ligging is heel mooi: aan de oevers van Die Our, een zijrivier van de Sûre. Vianden is vooral bekend vanwege het gelijknamige kasteel dat al decennia lang de grote toeristische trekpleister is. Het werd gebouwd in de late middeleeuwen, op een fundament dat stamt uit de tijd van de romeinen. Het is dé must-see van Vianden.

Aan het water vind je volop gezellige terrasjes. Een hele goede plek om tijdens het roadtrippen te stoppen om te lunchen. Neem in Vianden zeker de kabelbaan omhoog. Het is de enige kabelbaan van Luxemburg die je neemeemt naar een hoogte van 440 meter. Van het ritje omhoog kun je vrij lang genieten, de stoeltjes kruipen omhoog. Eenmaal boven heb je heel mooi uitzicht op het dorp, de rivier Die Our die er doorheen stroomt én het kasteel van Vianden met z’n bijzondere ligging. Het is de paar euro voor de kabelbaan dubbel en dwars waard. Al zou je ook kunnen lopen als je daar zin in hebt.

Neem de kabelbaan omhoog voor dit waanzinnig mooie uitzicht
Neem de kabelbaan omhoog voor dit waanzinnig mooie uitzicht
Lunchen aan het water in Vianden
Lunchen aan het water in Vianden

4. Hiken in het Mullerthal

De afstanden in Luxemburg zijn heel erg klein. Op een klein half uurtje van Vianden rijd je via Beaufort het Mullerthal binnen. Een zeldzame verrassing. Wie voor de eerste keer dit gebied in rijdt zal zich verbazen over de schitterende natuur en de prachtige wegen die er doorheen slingeren. Het is een feest om hier te rijden. Maar de échte verrassingen liggen uit het zicht van de route door het Mullerthal en daarvoor moet je te voet op pad.

Hier liggen waarschijnlijk de mooiste wandelpaden van het land. Wie een roadtrip maakt door Luxemburg maakt heeft geen keuze: hier móét je minimaal een paar dagen blijven – en eigenlijk nog wel langer, om al die mooie plekken te kunnen zien. Neem outdoor-kleding en goede wandelschoenen mee want mooier worden de hikes in Luxemburg niet. Of huur een volledige outfit in het Heringer Millen Testcenter. Hoogtepunten zijn de wandelpaden die je meenemen naar onder andere de Hohllay Cave, de Schiessentümpel waterval en de Werschrummschlüff, een adembenemende kloof. En zo zijn er nog veel meer. Eigenlijk is het Mullerthal één groot hoogtepunt.

Tip: wil je overnachten in het Mullerthal dan is Camping Martbusch bij Berdorf een aanrader. Het is een perfecte plek om even uit te rusten en vanaf te camping te voet te genieten van deze prachtige regio. Overnachten kan bijvoorbeeld met een eigen camper, huur een comfortabele loge óf overnacht in een knusse houten pod. In de gloednieuwe brasserie naast de camping kun je super lekker eten!

De Schiessentu\u0308mpel waterval is een van de hoogtepunten in het Mullerthal
De Schiessentümpel waterval is een van de hoogtepunten in het Mullerthal
Net als de Hohllay Cave, een eeuwenoude door mensenhanden uitgeholde grot
Net als de Hohllay Cave, een eeuwenoude door mensenhanden uitgeholde grot

5. Wijn drinken in de Moezel

De rivier de Moezel is overal waar hij stroomt een reden om langs de oevers druiven te verbouwen, de kalkrijke bodem is daar perfect voor. Ook in Luxemburg wordt aan de Moezel wijn gemaakt, wat lang niet iedereen weet. De meeste wijnboeren bottelen hier zo’n 50 tot 100 duizend flessen per jaar. Veel van die wijn wordt gedronken in Luxemburg zelf. Slechts een klein deel hiervan wordt geëxporteerd naar het buitenland. Wil je Luxemburgse wijnen proeven, dan moet je dus naar Luxemburg. Plan hier dus zeker een stop in tijdens deze roadtrip om er op je gemak van te kunnen genieten.

Populair is de Luxemburgse Crêmant, gemaakt volgens dezelfde methode als de wereldberoemde champagne, maar met een minder exclusieve naam. Locals bestellen het als een glas ‘kippchen’ als ze buiten de deur zijn.

Rijden door de Moezel is een genot. Mooie wegen worden omgeven door oude wijnranken en prachtig gelegen dorpen. Wij maken en een tussenstop bij wijnhuis Schmit-Fohl in het dorpje Ahn waar maar liefst acht wijnhuizen te vinden zijn. Bij Schmit-Fohl maken we in hun proeflokaal La Maison Viticole kennis met een aantal Luxemburgse wijnen, van een fruitige Riesling naar een Pinot Noir en natuurlijk het hoogtepunt de Crêmant. En natuurlijk gaan er flessen mee naar huis!

Tip: rijd zeker omhoog naar uitkijkpunt Koeppchen in Wormeldange voor het allerbeste uitzicht over de Moezel. Vanuit Ahn ben je er zo.

Vanaf uitkijkpunt Koeppchen geniet je van uitzicht over de Moezel
Vanaf uitkijkpunt Koeppchen geniet je van uitzicht over de Moezel
Zeker doen in de Luxemburgse Moezel: Cr\u00e9mant proeven
Zeker doen in de Luxemburgse Moezel: Crémant proeven

6. Ontdek de bruisende stad Luxemburg

Na de wonderbaarlijke natuur in het Mullerthal en de heerlijke wijnen in de Moezel is het eindelijk tijd om de hoofdstad van het land te gaan bezoeken de stad Luxemburg – Lëtzebuerg zoals de locals zeggen. Het is een stad met vele gezichten, flinke hoogteverschillen en beroemde bruggen.

Vooral bijzonder zijn de vele uitzichtpunten die zijn ontstaan door het verschil in hoogte. Neem zeker de Panoramische lift Pfaffenthal omhoog voor waanzinnig uitzicht en slenter door het oude stadsdeel Grund. Voor wie van shoppen houdt is dit ook dé plek waar je de limiet van je creditcard kunt testen. In het centrum barst het van de leuke terrasjes. Het wordt nog lastig kiezen, dus het beste trek je twee dagen uit voor Luxemburg Stad.

Tip: wil je hier overnachten dan lijkt het logisch om dit in de oude binnenstad te doen, maar daar is inmiddels een heel goed, hip alternatief voor. Wij overnachten in het nieuwe Mama Shelter Hotel op een steenworp afstand het MUDAM, het Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean in het moderne stadsdeel Kirchberg. Vanaf hier ben je met gratis OV of te voet super snel in de oude binnenstad.

De prachtige hoofdstad van Luxemburg
De prachtige hoofdstad van Luxemburg
In de zomer barst de stad van de gezellige terrasjes
In de zomer barst de stad van de gezellige terrasjes

7. De vallei van de zeven kastelen

Vanuit Luxemburg Stad ben je binnen een half uur rijden weer in een compleet nieuw landschap dat je nog niet eerder hebt gezin tijdens deze roadtrip. In de vallei van de zeven kastelen duik je de geschiedenis van Luxemburg in en rij je langs zeven kastelen van honderden jaren oud. Wil je ze alle zeven zien, neem dan de route van Mersch naar Koerich.

Ze zijn eerlijk gezegd niet allemaal even aantrekkelijk (en ook niet allemaal te bezoeken), maar het kasteel van Ansembourg is zeker wel een aanrader. Zelfs als je buiten blijft is het de moeite om er te stoppen: wandel in ieder geval door de mooie kasteeltuinen. Het leukste aan de vallei van de zeven kastelen is vooral de route tussen de kastelen door. Het groene Guttland met z’n slaperige dorpjes laat weer een andere kant van Luxemburg zien. En dat allemaal op zo’n korte afstand van elkaar!

Slenter door de kasteeltuinen van kasteel Ansembourg
Slenter door de kasteeltuinen van kasteel Ansembourg
Het slaperige stadje Schoenfels ligt in en oase van groen
Het slaperige stadje Schoenfels ligt in en oase van groen

8. Overnachten in een paddenstoel in Guttland

In het dorpje Useldange ligt óók een kasteel – of wat er nog van over is. Veel opmerkelijker hier zijn drie opvallend grote ‘champignons’ bij Hotel-Ecolodges Péitche Lauer. Het is veruit een van de allerleukste accommodaties in heel Luxemburg om te overnachten. Het zijn zogenaamde ’tiny houses’ die binnenin super slim zijn ingericht met alles wat je nodig hebt. Er is een heuse verdiepingsvloer, bereikbaar via een ladder. Eenmaal boven vind je een ruimte slaapkamer en kun je slapen onder de sterren. Een topplek om te overnachten!

Useldange ligt in de regio Guttland. Een regio die zich graag wil ontpoppen als een fietsregio. Wat dat betreft kun je overwegen om je eigen fietsen mee te nemen op deze roadtrip, de fietsverhuur staat hier nog wel in haar kinderschoenen. Een dagje rondtoeren in Guttland is een leuke onderbreking van je roadtrip. De serene rust die hier op en rond de fietspaden hangt is een verademing. De fietsroutes zijn glooiend met af en toe wat korte steile klimmetjes. Uitkijkend over een landschap in vijftig tinten groen kom je zelfs tijdens het fietsen volledig tot rust.

Guttland is de perfecte regio om op de fiets te stappen
Guttland is de perfecte regio om op de fiets te stappen
Kilometers aan mooie fietspaden nemen je mee door het groene Guttland
Kilometers aan mooie fietspaden nemen je mee door het groene Guttland

9. Esch-sur-Sûre: het perfecte eindpunt

Wij eindigen deze roadtrip in het noordelijk gelegen Esch-sur-Sûre, dat gezien wordt als het allermooiste dorpje van Luxemburg. En dat heeft vooral te maken met de ligging: in een meander van de rivier Sauer. Esch-sur-Sûre is ook bekend geworden door het stuwmeer en de ‘fjorden’ die er liggen. Samen hebben ze een wateroppervlakte van 380 hectare en zijn ze goed voor driekwart van het drinkwater in Luxemburg. De omgeving is vooral populair onder outdoor-liefhebbers. Wie een hike naar boven maakt heeft een waanzinnig uitzicht op Esch-sur-Sûre.

Het kleine dorpje is ook de plek waar je voor de laatste keer kunt genieten van de Luxemburgse streekgerechten. Wie eenmaal naar de grens richting Bastenaken in België rijdt komt nogal wat benzinepompen tegen. Nog steeds staat Luxemburg al decennia lang bekend als dé plek waar je voordelig kunt tanken. In juni 2021 is het prijsverschil met Nederland opgelopen tot 70 eurocent, dus het is zeker de moeite waard om je auto nog even vol te gooien – of je moet al volledig duurzaam en elektrisch rijden. Dan kun je het beste nog een extra drankje bestellen op het terras in Esch-sur-Sûre om na te genieten van een hele toffe roadtrip!

Esch-sur-Su\u0302re is ronduit beeldschoon
Esch-sur-Sûre is ronduit beeldschoon
Het perfecte eindpunt van een onvergetelijke roadtrip door Luxemburg!
Het perfecte eindpunt van een onvergetelijke roadtrip door Luxemburg!
Eindpunt van een onvergetelijke roadtrip door Luxemburg. Ga jij `m ook maken?
Eindpunt van een onvergetelijke roadtrip door Luxemburg. Ga jij `m ook maken?

Op reis naar Luxemburg

Wil jij deze roadtrip door Luxemburg maken? Dan komen deze tips goed van pas!

Boek je reis .affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h3{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h2{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h2:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Luxemburg

Het mooiste van Luxemburg in 25 foto’s

Luxemburg is een van de meest verrassende bestemmingen dichtbij. Met charmante dorpen, idyllische wegen en adembenemende natuur is het een plek waar je een keer geweest moet zijn. En omdat plaatsjes vaak meer zeggen dan...

Algemeen10.09.2021

Het mooiste van Luxemburg in 25 foto’s

De vijf mooiste dorpen en stadjes in Luxemburg

Luxemburg is een van de leukste roadtrip-bestemmingen dichtbij. Omdat het land vrij compact is kun je veel zien en doen in korte tijd. Luxemburg Stad is de enige écht grote stad in dit veelzijdige land, dan voornamelijk...

Algemeen02.09.2021

De vijf mooiste dorpen en stadjes in Luxemburg

De 8 leukste dingen om te doen in Luxemburg stad

Luxemburg is een van de leukste bestemmingen dichtbij. Op een paar uur rijden ontdek je een van de kleinste landen van Europa, met een grootse uitstraling. Of je nu een roadtrip door Luxemburg maakt, of gaat wandelen in...

Stedentrips14.08.2021

De 8 leukste dingen om te doen in Luxemburg stad

Ontdek het Mullerthal: het indrukwekkende groene hart van Luxemburg

Het Mullerthal is het groene hart van Luxemburg. Met spectaculaire rotsen, smalle kloven en magische bossen is het een van de mooiste regio’s die Luxemburg rijk is. Een plek die je absoluut zelf moet gaan ervaren als j...

Natuur18.07.2021

Ontdek het Mullerthal: het indrukwekkende groene hart van Luxemburg

Luxemburg is het eerste land met gratis openbaar vervoer

Luxemburg is een van de grote verrassingen van Europa. Het kleine, relatief onbekende landje vlakbij is niet alleen dichterbij dan je denkt (in minder dan vier uur ben je er), maar is ook nog eens onverwachts leuk, mooi...

Stedentrips13.04.2020

Luxemburg is het eerste land met gratis openbaar vervoer

ook voor toeristen
Dit zijn de 25 gelukkigste landen ter wereld

Vandaag komt het World Happiness Report 2020 van de Verenigde Naties naar buiten met daarin de gelukkigste landen ter wereld. Het is vanzelfsprekend een rapport van voor de coronacrisis, wat dat zou wellicht een ander be...

Algemeen21.03.2020

Dit zijn de 25 gelukkigste landen ter wereld

Dit wil je doen in het onverwacht mooie Luxemburg

Luxemburg heeft een oppervlakte van 2.586 vierkante kilometer en is daarom de perfecte bestemming in de buurt voor een mini-roadtrip. Het land is vooral een aanrader voor de natuurliefhebber, want in Luxemburg bevinden z...

Stedentrips07.06.2016

Dit wil je doen in het onverwacht mooie Luxemburg

Zien, raken & beleven!

Verder lezen over Roadtrip

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Wil je een avontuurlijke roadtrip maken? De Mae Hong Son Loop in Thailand voert je 800 kilometer lang door bergen, jungle, rijstvelden en langs de mooiste grotten en watervallen. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van roadtrippen en daar de tijd voor wil nemen.

Natuur14.05.2024

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

In Europa zijn inmiddels zo'n 600.000 laadpunten voor elektrische auto's te vinden en dat aantal groeit iedere week. Maar het ene laadpunt is het andere niet en daar kom je al gauw achter als je naar het buitenland reist. In sommige landen is het nog een hele uitdaging om een laadpaal te vinden, in bepaalde delen van Europa zijn ze zelfs onvindbaar, en op andere plaatsen zijn ze super traag. Maar in welk land vind je de meeste (goede) laadpunten? Waar kun je als EV-rijder met een gerust hart een roadtrip maken? We hebben de beste landen in Europa voor een roadtrip met een elektrische auto voor je op een rij gezet.

Algemeen24.01.2024

De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

Maak de allermooiste alternatieve roadtrip door IJsland! Je start in Reykjavik en rijdt vanaf daar naar het noorden. Verwacht een robuust landschap, uitgestrekte natuur en wegen waarop je bijna niemand anders tegenkomt. Een geweldig avontuur!

Natuur08.01.2024

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland